Ankara Ekspresi, TCDD Taşımacılık tarafından Ankara – İstanbul-Halkalı güzergâhında her gün karşılıklı bir sefer işletilen anahat trenidir. Trenlerin 280 kişilik 4 Pulman Vagonu, 80 kişilik 4 Yataklı Vagonu ve 1 Yemekli Vagonu mevcuttur.
Eskişehir – Afyonkarahisar Bölgesel Treni, TCDD Taşımacılık tarafından Eskişehir – Afyonkarahisar güzergâhında her gün karşılıklı olarak bir sefer işletilen bölgesel trendir.
Menemen Tren İstasyonu, İzmir'in Menemen ilçesinde yer alan TCDD'ye ait tren istasyonudur.
Basmane - Ödemiş Bölgesel Treni, İzmir-Basmane - Ödemiş arasındaki 111,500 kilometre (69,283 mi) uzunluğundaki güzergâhta TCDD Taşımacılık tarafından karşılıklı olarak işletilen bölgesel trendir.
Basmane - Tire Bölgesel Treni, İzmir-Basmane - Tire arasındaki 96,128 km (59,7 mi) uzunluğundaki güzergâhta TCDD Taşımacılık tarafından karşılıklı olarak işletilen bölgesel trendir.
Basmane - Nazilli Bölgesel Treni, İzmir-Basmane - Nazilli arasındaki 175,192 km (108,9 mi) uzunluğundaki güzergâhta TCDD Taşımacılık tarafından her gün tek yön olarak işletilen Bölgesel Tren'dir.
İzmir-Alsancak – Eğirdir demiryolu, İzmir-Alsancak – Eğirdir arasında bulunan TCDD'ye ait ana demiryolu hattıdır.
İzmir Mavi Treni, İzmir-Basmane – Ankara güzergâhında karşılıklı olarak hizmet veren Mavi Tren sınıfı anahat trenidir.
Pamukkale Ekspresi, TCDD Taşımacılık tarafından Denizli-Eskişehir arasında karşılıklı olarak işletilen ekspres tren hattı. Dinar, Sandıklı, Afyonkarahisar ve Kütahya'dan geçmektedir. Önceden Haydarpaşa - Burdur - Isparta - Denizli arası çalışmakta, Karakuyu'da Burdur ve Isparta'ya giden vagonlarla Denizli yönüne giden vagonlar ayrılmakta daha sonra Burdur ve Isparta yönlü vagonlar da Gümüşgün'de birbirinden ayrılıyordu. Ters istikamette ise önce Gümüşgün'de Isparta ve Burdur'dan gelen vagonlar; daha sonra Karakuyu'da da bu vagonlarla Denizli'den gelen vagonlar birleşmekte ve tren İstanbul'a tek parça olarak gitmekteydi. Her gün karşılıklı olarak Haydarpaşa'dan saat 17:35'te, Denizli'den 17:00'de, Isparta'dan 18:52'de, Burdur'dan 19:00'da hareket etmekte ve Eskişehir'de gece vakti gara uğramadan Enveriye istasyonunda durmaktaydı. Haydarpaşa garının geçici olarak kapatılması ve Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı demiryolu'nun inşaatı nedeniyle güzergâhı Eskişehir'e dek kısaltıldı, 2008 yılında Isparta ve Burdur bağlantıları kaldırıldı.
Basmane - Denizli Bölgesel Treni, İzmir-Basmane - Denizli arasındaki 260,637 km (162,0 mi) uzunluğundaki güzergâhta TCDD Taşımacılık tarafından her gün karşılıklı olarak işletilen Bölgesel Tren'dir.
Konya Mavi Treni, 16 Ağustos 2012'de Alsancak – Konya güzergâhında hizmet vermeye başlayan, 2017'den bu yana da Basmane – Konya güzergâhında karşılıklı olarak hizmet veren Mavi Tren sınıfı anahat trenidir.
Gümüşgün Tren İstasyonu, eskiden Baladız Tren İstasyonu, Isparta'nın Gönen ilçesi Güneykent beldesi Gümüşgün (Baladız) Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.
Ege Ekspresi, TCDD Taşımacılık tarafından İzmir-Basmane – Eskişehir güzergâhında her gün karşılıklı bir sefer işletilen anahat trenidir.
Basmane - Alaşehir Bölgesel Treni, İzmir-Basmane - Alaşehir arasındaki 168,970 km (105,0 mi) uzunluğundaki güzergâhta TCDD Taşımacılık tarafından karşılıklı olarak işletilen bölgesel trendir.
Basmane - Uşak Bölgesel Treni ya da Uşak Ekspresi, İzmir-Basmane - Uşak arasındaki 268,780 km (167,0 mi) uzunluğundaki güzergâhta TCDD Taşımacılık tarafından karşılıklı olarak işletilen bölgesel trendir.
Manisa - Alaşehir Bölgesel Treni, Manisa - Alaşehir arasındaki 102,922 km (64,0 mi) uzunluğundaki güzergâhta TCDD Taşımacılık tarafından işletilen bölgesel trendir.
Söke - Nazilli Bölgesel Treni, Söke - Nazilli arasındaki 97,746 km (60,7 mi) uzunluğundaki güzergâhta TCDD Taşımacılık tarafından her gün tek yön olarak işletilen bölgesel trendir.
6 Eylül Ekspresi, TCDD Taşımacılık tarafından İzmir-Basmane – Bandırma güzergâhında her gün tek yön işletilen anahat trenidir. Trenin seyahat süresi yaklaşık 5 saat 50 dakika olup, yolculuk sırasında Manisa, Akhisar, Soma ve Balıkesir'de yolcu indirip-bindirme yapmaktadır. Tren 2+1 pulman vagonlar şeklinde hizmet vermektedir. Hattın Bandırma – İzmir arasındaki seferleri 17 Eylül Ekspresi olarak işletilmektedir.
17 Eylül Ekspresi, TCDD Taşımacılık tarafından Bandırma – İzmir-Basmane güzergâhında her gün tek yön işletilen anahat trenidir. Trenin seyahat süresi yaklaşık 5 saat 50 dakika olup, yolculuk sırasında Balıkesir, Soma, Akhisar ve Manisa'da yolcu indirip-bindirme yapmaktadır. Tren 2+1 pulman vagonlar şeklinde hizmet vermektedir. Hattın İzmir – Bandırma arasındaki seferleri 6 Eylül Ekspresi olarak işletilmektedir.
Güller Ekspresi, TCDD Taşımacılık tarafından Isparta - İzmir-Basmane arasında her gün ve karşılıklı olarak işletilen Anahat Treni'dir. Aynı güzergahta Göller Ekspresi'nin gündüz seferi olarak nitelendirilmektedir. Tren 15 Ocak 2024'ten itibaren Burdur Garı'na uğrayacak şekilde seferlerine devam etmektedir. 2008 yılından beri yolcu treni işletmesine kapalı olan Burdur Garı'na 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren sefer yapan ilk anahat treni olmak niteliğindedir. Burdur'dan düzenlenen ilk sefer için Vali Öksüz, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Yalçın ve milletvekillerinin katılımıyla bir tören düzenlenmiştir.