Tiger I, 1942'den itibaren Afrika'da ve Sovyetler Birliği'nde, genellikle bağımsız ağır tank taburlarında faaliyet gösteren, II. Dünya Savaşı'nın bir Alman ağır tankıydı. Alman Ordusu'na 8,8 cm KwK 36 topunu monte eden ilk zırhlı savaş aracını verdi. Ağustos 1942 ile Ağustos 1944 arasında 1.347 adet üretildi. Ağustos 1944'ten sonra Tiger I'in üretimi, Tiger II lehine kademeli olarak durduruldu.
Panzerkampfwagen III, II. Dünya Savaşı'nda kullanılmış olan Alman savaş tankıdır.
Panzerkampfwagen II, Alman yapımı II. Dünya Savaşı'nda kullanılmış hafif tanktır. Mühimmat envanter tanımı Sd.Kfz. 121'dir.
Panzerkampfwagen IV, yaygın olarak bilinen adıyla Panzer IV, Nazi Almanyası tarafından 1930'ların sonlarında geliştirilen ve II. Dünya Savaşı sırasında yaygın olarak kullanılan orta sınıf tank. Tankın ordu envanter numarası Sd.Kfz. 161'dir.
Panzerkampfwagen V, Alman yapımı II. Dünya Savaşı orta sınıf tankı. Doğu cephesinde Almanların Pzkpfw III ve ilk nesil Pzkpfw IV tanklarının Sovyet T-34 tanklarına karşı etkisiz kalması dolasıyla üretilmiştir. Panzer III ve Panzer IV tankları ile değiştirilmeleri öngörülse de savaşın sonuna kadar o tanklarla ve üst bir model olan Tiger I tankları ile beraber kullanılmışlardır. Panther, zırh, ateş gücü ve hareketlilik faktörlerinin hepsine sahip bir tanktır. Bundan dolayı birçok otorite tarafından II. Dünya savaşı'nın en iyi tankı olarak kabul edilirler. Mühimmat envanter tanımı Sd.Kfz. 171'dir.
Tiger II veya tam adıyla Panzerkampfwagen Tiger Ausf. B, İkinci Dünya Savaşı'nda kullanılmış bir Alman ağır tankıdır. Tiger I'in halefi olan Tiger II'nin tasarımı, ağır tank Tiger I'de kullanılan kalın zırhı orta tank Panther'de kullanılan eğimli zırh ile birleştirmişti. Tank yaklaşık 70 ton ağırlığındaydı ve 100 ile 185 milimetre kalınlığında ön zırh ile korunuyordu. Ana silah olarak uzun namlulu 8,8 cm KwK 43 L/71 tanksavar topuna sahipti. Şasi tasarımı aynı zamanda Jagdtiger tanksavar aracında da kullanıldı.
Panzerkampfwagen 35(t) (Pz.Kpfw. 35(t) / Zırhlı Muharebe Aracı 35(t)) veya bilinen adıyla Panzer 35(t), çoğunlukla Nazi Almanyası tarafından kullanılmış olan Çekoslavak tasarımı bir hafif tanktır. Çekoslavak servisindeyken resmi adlandırması Lehký tank vzor 35'tir (Hafif Tank Modeli 35) ama çoğunlukla LT vz. 35 ya da LT-35 kullanılmıştır. "(t)" harfi Almancada "Çek" anlamına gelen "tschechisch" kelimesinin baş harfinden gelmektedir.
Panzerkampfwagen 38(t) (Zırhlı muharebe aracı 38(t)), Çekoslovakya tarafından LT-38 adıyla imal edilen ve Almanların Çekoslovakya'yı ele geçirmesinden sonra Alman ordusu tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan tanktır. Üreticilerin TNH serileri , TNHPS, LTP ve LTH adlandırmaları vardır. Alman ordusu içerisinde mühimmat envanter tanımı SdKfz.140 (özel amaçlı taşıt 140)'tır.
Grille Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan kundağı motorlu obüs türüdür. Grille serisinin yapımında Çek Panzer 38(t) tankları ve 15 cm sIG 33 piyade topu kullanılmıştır. Askerler arasında "cırcır böceği (Grille)" lâkâbının takılmasının nedeni, topun her ateşlenmesinden sonra, oluşan yüksek geri tepme nedeniyle, aracın, geriye doğru sıçramasıydı.
Hummel Nazi Almanyası'nın ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan kundağı motorlu obüs türüdür. Geschützwagen III/IV şasesi üzerine yerleştirilen 150 mm obüsten oluşmuştur. 1942 yılından itibaren savaşın sonuna kadar kullanılmıştır.
Aşağıdaki tablolarda Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan, seri üretilmiş modelleri ve varyantları da dahil olmak üzere tam paletli zırhlı savaş araçlarının üretim adetleri, Kasım 1939 başlangıç tarihi olmak üzere gösterilmektedir. 1943 Cassibile ateşkes antlaşması sonrası Wehrmacht için üretilen İtalyan zırhlı araçları ve prototipler dahil edilmemiştir.
Marder III Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında Panzer 38(t) şasesi kullanılarak üretilen bir tank imha edici araçtı. 1942 ile 1944 yılları arasında üretildi ve savaşın sonuna kadar kullanıldı.
Jagdpanzer 38(t) (Sd.Kfz. 138/2), diğer adıyla Hetzer (Türkçe "tahrikçi"/"arabozan"), Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan ve Çek yapımı Panzer 38(t) şasesi kullanılarak üretilen bir tür tank imha ediciydi.
Panzerjäger, Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan tank imha edici olarak kullanılan zırhlı savaş araçlarına verilen genel addır.
Mowag DURO askeri amaçlı 4 veya 6 tekerlekli üretilen bir vasıtadır. 1976 yılında merkezi İsviçrede bulunan Bucher-Guyer AG (MOWAG) firması tarafından geliştirilmiştir. İsviçre Ordusu 1994 yılında başlangıç olarak 3,000 adetlik araç siparişi vermiştir. Dünya çapında şu an toplamda 4.000 adet 4x4 veya 6x6 çekişli DURO aracı bulunmaktadır. Firmanın ana müşterileri arasında İsviçre, Almanya, Venezuela, Birleşik Krallık ve Malezya'dır. Bu ülkeler dışında taşıt özel amaçlar içinde kullanılmaktadır. Almanya DURO IIIP 6x6 model klasik ve mayın korumalı araçlardan sipariş vermiştir. En son üretilen modelleri DURO II ve DURO III tür.
Musée des Blindés veya Musée Général Estienne, Fransa'nın Loire Vadisi'nde, Saumur kasabasında bulunan bir tank müzesidir. Günümüzde dünyanın en büyük tank müzelerinden biridir. 1977'de hem Fransız askeri hiyerarşisini hem de yerel siyasi yetkilileri ikna eden Albay Michel Aubry liderliğinde kuruldu. 35 yıl önce sadece birkaç yüz paletli araçla başlayan bu müze, dünya standartlarında koleksiyonu ile tank geliştirme tarihine ilgili kişiler ve profesyonel zırhlı araç uzmanlarını çeken bir yer haline geldi. Başından beri, Albay Aubry, mümkün olduğu kadar tarihsel veya teknik olarak önemli araçların çalışır hale getirilmesini müzenin önemli bir politikası haline getirmişti.
Wehrmacht, 2. Dünya Savaşı sırasında geniş çeşitlilikte savaş araçları kullanmıştır.