Catalogue of Life , bilinen hayvan, bitki, mantar ve mikroorganizma türlerinin dünyanın en kapsamlı ve yetkili dizinini sağlayan çevrimiçi bir veritabanıdır. 2001 yılında küresel Türler 2000 ve Amerikan Entegre Taksonomik Bilgi Sistemi arasında bir ortaklık olarak oluşturuldu. Katalog arayüzü on iki dilde mevcuttur ve araştırmacı bilim adamları, vatandaş bilim adamları, eğitimciler ve politika yapıcılar tarafından kullanılmaktadır. Katalog aynı zamanda Biyoçeşitlilik Miras Kütüphanesi, Yaşam Veri Sistemi Barkodu, Yaşam Ansiklopedisi ve Küresel Biyoçeşitlilik Bilgi Tesisi tarafından da kullanılmaktadır. Katalog şu anda dünya çapında uzman kurumlar tarafından sağlanan 168 emsal denetiminden geçmiş taksonomik veritabanından veri derlemektedir. Katalog, gezegendeki taksonomistler tarafından bilinen dünyadaki 2,2 milyon mevcut türden 1.837.565'ini listeler.
Alopecurus ponticus, Alopecurus cinsine bağlı bir bitki türüdür. İlk kez Karl Heinrich Koch tarafından Lazistan bölgesinde tanımlanmıştır.
Asperula pontica, Rubiaceae familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Tür ilk kez Pierre Edmond Boissier tarafından tanımlanmıştır. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Gürcistan'da görülmüştür. 1500 ila 2650 metre yükseklikteki Alpin turf çayırlıkları, kireçtaşı yamaçları, çağıllıklar ve kaya çatlaklarında yetişmektedir. Temmuz veya ağustos ayında çiçek açar.

Potentilla ruprechtii, gülgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. İlk kez Pierre Edmond Boissier tarafından tanımlanmıştır. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Gürcistan'daki otlaklarda yetişmektedir. 2000 ila 3000 metre rakımlı yerlerde görülmektedir. Temmuz veya Ağustos ayında çiçeklenir.

Zarif bitotu veya bilimsel adıyla Pedicularis atropurpurea, Canavar otugiller familyasından bir bitki türüdür. İlk kez Alexander von Nordmann tarafından tanımlanmıştır. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Gürcistan'daki çok sulu subalpin çayırlıklarda yetişmektedir. 2000 ila 2900 metre rakımlı yerlerde görülen tür, Temmuz veya Ağustos aylarında çiçeklenir.
Heracleum apiifolium, Apiaceae (maydanozgiller) familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. İlk kez Pierre Edmond Boissier tarafından tanımlanmıştır. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Batı Kafkasya'daki nemli çayırlar, kayalık sel yatakları ve dere yakınlarında yetişmektedir. 1400 ila 2600 metre rakımlı yerlerde görülen Heracleum apiifolium, Haziran veya Temmuz ayında çiçeklenmektedir.

Kaf boduranı veya bilimsel adıyla Gentianella caucasea, Gentianaceae familyasından iki yıllık bir bitki türüdür. İlk kez Loddiges ve John Sims tarafından tanımlanmış ve J Holub. tarafından adlandırılmıştır. Gürcistan, Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi, Kuzeybatı İran ve Bursa'da görülmüştür. 1700 ila 2600 metre yükseklikteki nemli yarıalpin çayırlıklar ve koru kenarlarında yetişmektedir.
Gürcü tıstısı veya bilimsel adıyla Minuartia woronowii, karanfilgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Gürcistan ve Doğu Karadeniz bölgesine endemiktir.

Paris incompleta, ilk kez Friedrich August Marschall von Bieberstein tarafından tanımlanmış, Melanthiaceae familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesinde görülen Paris incompleta, Picea orientalis ve Fagus ormanların kuru yerleri, Rhododendron çalılıkları ve gölgeli yamaçlarda yetişmektedir. Mayıs veya Haziran ayında çiçeklenir.
Sümbülcük veya bilimsel adıyla Scilla monanthos Karl Heinrich Koch tarafından tanımlanmış, Asparagaceae familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Kafkasya'ya endemiktir. 1800 ila 2200 metre yükseklikteki koruluklar ve subalpin çayırlıklarda yetişmektedir. Ocak ve Nisan ayları arasında çiçeklenir.
Ranunculus buhsei, Pierre Edmond Boissier tarafından tanımlanmış, Ranunculaceae familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi, Kafkasya ve Kuzey İran'da görülen Ranunculus buhsei, 1700 ila 2800 metre yükseklikteki volkanik kaya yamaçları ve ormanlarda yetişmektedir. Haziran ve Ağustos ayları arasında çiçeklenir.
Artvin sığırkuyruğu veya bilimsel adıylaVerbascum artvinense Wulf tarafından tanımlanmış, sıraca otugiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Artvin'e endemik olan Artvin sığırkuyruğu, Haziran ayında çiçeklenmektedir.
Artvin geveni veya bilimsel adıyla Astragalus frickii, Aleksandr Andrejevitj Bunge tarafından tanımlanmış, baklagiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Rize, Artvin, Erzurum ve Batı Gürcistan'daki kayalık kıyılar ve Piceae ağaçlarının altında yetişmektedir. 2000 ila 2700 metre yükseklikte görülen tür, Haziran veya Temmuz ayında çiçeklenir.

Hamotu veya bilimsel adıyla Chamaesciadium acaule, Pierre Edmond Boissier tarafından tanımlanmış ve Friedrich August Marschall von Bieberstein tarafından adlandırılmış, maydanozgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi, Iğdır, Kafkasya ve Kuzey İran'da görülmektedir. 2000 ila 4000 metre yükseklikteki kayalık turf ve otlaklarda yetişmektedir. Haziran veya Temmuz ayında çiçeklenir.

Kaf lâlesi veya bilimsel adıyla Fritillaria caucasica, zambakgiller familyasından çok yıllık bir türüdür. Türkiye'nin Samsun, Artvin, Amasya, Erzurum, Iğdır, Kars ve Ağrı illeri, Güney Rusya, Kafkasya ve Kuzeybatı İran'da görülmektedir. 1700 ila 2900 metre rakımlı Alpin otlaklar, iğne yapraklı orman açıklıkları ve kalker kayalı taraçalarda yetişen tür, Nisan ve Haziran ayları arasında çiçeklenir.
Salix caucasica, Nils Johan Andersson tarafından tanımlanmış, Salicaceae (söğütgiller) familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya, Artvin ve Kastamonu'ya endemik olan yayla söğüdü, 1560 ila 1700 metre yükseklikteki Piceae ve Rhododendron ormanlarında yetişmektedir. Mayıs ayında çiçeklenir.

Yayla tıstısı veya bilimsel adıyla Cherleria circassica, Nikolay Albov tarafından tanımlanmış ve Yuri Voronov tarafından adlandırılmış, karanfilgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Kafkasya'ya endemik olan yayla tıstısı, bilimsel adını Çerkeslerden almıştır. 1980 ila 3800 metre rakımlı dağlık meralarda yetişmektedir. Temmuz ve Ağustos aylarında çiçeklenir.

Ranunculus cappadocicus, Carl Ludwig von Willdenow tarafından tanımlanmış, düğün çiçeğigiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Batı Kafkasya ve Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesine endemik olan Ranunculus cappadocicus, Nisan ve Temmuz ayları arasında çiçeklenmektedir.

Yayla çanı veya bilimsel adıyla Campanula saxifraga, Friedrich August Marschall von Bieberstein tarafından tanımlanmış, çan çiçeğigiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'nin kuzeydoğusu ve doğusu, Kafkasya ve Kuzey İran'a endemik olan yayla çanı, 1890 ila 4200 metre yükseklikteki çağıllıklar, çimenlikler ve alpin yamaçlarında yetişmektedir. Haziran ve Ağustos ayları arasında çiçeklenir. 3 ila 5 cm boyundadır.

Dağ lalesi veya bilimsel adıyla Tulipa armena, zambakgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türün bilimsel adı bitkinin yetiştiği Ermeni Yaylası'ndan gelmektedir. Ermenistan, Türkiye, İran ve Güney Kafkasya'ya endemiktir.