Kervansaray, kervanların ticaret yolları üzerinde kurulan konak yeridir. Kervansaraylar ilk defa milattan önce 5. yüzyılın başlarına doğru Ahameniş İmparatorluğu tarafından yaptırılmıştır. Önceleri askeri savunma için düşünülmüş, zamanla artan ticaret ve dini ihtiyaçları karşılaması için genişletilmiştir. Selçuklu devrinde ticari yol ağı üzerinde kervanların akşamları güvenli bir şekilde konaklamaları ve ihtiyaçlarını görmeleri için sultan hanı da denilen kervansaraylar yapılmıştır. Büyük ticaret yolları üzerinde kurulmuş olan Selçuklu kervansaraylarının aralarındaki uzaklıklar, deve yürüyüşü ile günde dokuz saat, yani 40 kilometre esas tutularak saptanmıştır. Çevrelerindeki yüksek duvarlarla korunan ve barış zamanlarında pazaryeri olarak da iş gören bu kervansaraylar savaşta kale olarak da kullanılırdı. Selçuklu kervansarayları üç genel tipe uygun olarak yapılmışlardır. Bunlar, yazlık denilen avlulu, kışlık denilen kapalı ve her iki türün birleştirilmesinden oluşan karma tiplerdir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde şehirlerdeki hanlar ticaret ve konaklamak için yapılmış gelir getirici vakıf yapılarıdır.
Theodor Wiegand, Alman klasik arkeologdur.
Ernst Emil Herzfeld, İslam kültürü, özellikle de İran sanatı üzerine araştırmalarıyla tanınmış Alman arkeolog, mimar ve sanat tarihçisi.
Friedrich Wilhelm Ernst Busch, Alman şarkıcı, kabaretist, oyuncu ve yönetmen.
Richard Georg Strauss, edebi alt yapıya sahip uzun senfonik şiirleri ve operaları ile ünlü Alman Romantik Dönem bestecisi. Ayrıca Strauss önemli bir orkestra şefi ve tiyatro yönetmeniydi.
Julius Heinrich Klaproth (1783-1835), Alman dilbilimci, tarihçi, kökenbilimci, yazar, oryantalist ve kaşiftir.Jean-Pierre Abel-Rémusat ile birlikte Doğu Asya çalışmalarını bilim dalına dönüştürmekteki etkileriyle anılır.
Türk sanatı, Orta Çağ'da Türklerin Türk coğrafyası olan Anadolu topraklarına gelişlerinden itibaren, günümüze kadar geçen süre içerisinde bu coğrafi bölgede oluşturdukları tüm görsel sanat eserlerini tanımlamak amacıyla kullanılan bir terimdir. Türkiye yani Anadolu toprakları, Türklerden önce de Hititliler, Eski Yunanlar ve Bizanslılar da dahil olmak üzere, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, bu kültürlerinde ürettiği pek çok sanat eserini barındırmış ve barındırmaktadır.
Alfons Maria Schneider Alman arkeologu ve İstanbul tarihi uzmanı.
Aya Tekla Yeraltı Kilisesi (Meryemlik) Mersin ilinin Silifke ilçesi yakınlarında yer alan bir yeraltı kilisesi örenidir.
Hansgerd Hellenkemper Alman Bizantolog ve tarihi coğrafyacı.
Friedrich Kluge Alman filolog ve eğitimci. 1883'te yayınlanan Etimologisches Wörterbuch der deutschen Sprache adlı eseriyle bilinir.
Karl Heinrich Emil Koch Alman botanikçi. Türkiye'nin kuzeydoğusu başta olmak üzere Kafkasya bölgesindeki botanik keşifleriyle bilinmektedir. Ayrıca, Almanya'daki ilk profesyonel bahçıvan olarak tanınmaktadır.
Irak tarihi, Irak coğrafyasında geçen olaylardır. Irak coğrafyası Antik çağlardan beri yerleşke alanıdır. Tarihi boyunca pek çok etnik ve dine ev sahipliği yapmıştırIrak, Batı Asya'da büyük ölçüde eski Mezopotamya topraklarına karşılık gelen bir ülkedir. Mezopotamya'nın tarihi, Aşağı Paleolitik dönemden MS 7. yüzyılın sonlarında Halifeliğin kuruluşuna kadar uzanır ve bu tarihten sonra bölge Irak olarak anılır. Mezopotamya tarihinin Neolitik Ubeyd döneminde M.Ö. 6000 ile 5000 yılları arasında ortaya çıkan ve yaygın olarak kayıtlı tarihteki en eski uygarlık olarak kabul edilen kadim Sümer toprakları Irak topraklarında yer almaktadır. Burası aynı zamanda Akkad, Neo-Sümer, Babil, Neo-Asur ve Yeni-Babil imparatorluklarının tarihi merkezidir; Bronz ve Demir Çağı'nda Mezopotamya'da ve Eski Yakın Doğu'nun diğer çeşitli bölgelerinde hüküm süren yerel yönetici hanedanların bir dizisidir.
Rudolf Kautzsch Orta Çağ Alman mimarisi ve minyatür sanatı hakkında uzmanlaşmış Alman sanat tarihçisi. En önemli eseri sütun başlıklarını ele aldığı 1936 yılında yayınlanan Kapitellstudien adlı eseridir.
August Brand bir Alman filolog ve botanikçiydi.
Richard Alfred Eugen Jettel ağırlıklı olarak manzara resimleri üreten Avusturyalı bir ressamdı. Viyana Akademisi'nde okudu ve 1873'te Paris'e taşındı, 1897'de Viyana'ya geri döndü ve Viyana Secession'un kurucu ortağı olarak görev yaptı. 1898'de Légion d'honneur Şövalyesi oldu.
Rudolf Otto von Ottenfeld Avusturyalı bir askeri ressam, Viyana Secession'un kurucu üyesi ve Prag Güzel Sanatlar Akademisi'nde profesördü.
Alexander Ferdinand Koenig, Alman doğa bilimci ve zoologdu.
Volkmar von Braunbehrens Wolfgang Amadeus Mozart hakkında araştırmalarda uzmanlaşmış bir Alman müzikologdur.
Karl Gehrts, diğer adıyla Carl Gehrts, tam adı Karl Heinrich Julius Gehrts Alman ressam, illüstratör ve akademisyendi. Profesör olarak Kunstakademie Düsseldorf'ta ders vermiştir.