
Euro veya avro, Avrupa Birliği'nin kurumları tarafından kullanılan ve Almanya, Avusturya, Belçika, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Slovakya, Slovenya ile Yunanistan'ın oluşturduğu euro bölgesinin resmî para birimi.

Para, mal ve hizmetlerin değiş-tokuşu için kullanılan araçlardan en yaygın olanı. Para sözcüğü ile genellikle madenî para ve banknotlar kastedilmekle birlikte; ekonomide, vadesiz mevduatlar ve kredi kartları da parayı meydana getiren unsurlardan sayılır. Vadeli mevduat, devlet tahvili gibi değişim araçları ise para benzeri olarak değerlendirilir.

Yen, Japonya para birimidir. 1 yen = 100 sen olup, artık sen birimi kullanılmamaktadır ve bu hala devam etmektedir. Günümüzde bu yen yani yeni olarak adlandırılır. Aynı zamanda Amerikan doları, Avro ve İngiliz Sterlini'nden sonra rezerv parası olarak geniş çapta kullanılır.

Solidus Latince solid Antik Roma orijinli bir altın sikke'dir. İlk defa İmparator I. Konstantin tarafından 309–10 arasında bastırılmış olup, Bizans İmparatorluğu 'nda 10. yüzyıla kadar kullanılmıştır. Bu sikke Roma İmparatorluğu'nun ana altın parası olan aureus'la yer değiştirmiştir.
Özel çekme hakları (SDR), Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından 1969 yılında meydana getirilmiş uluslararası bir rezerv para birimidir ve aynı adı taşıyan ayrı bir departman tarafından çıkartılır. Uluslararası likiditeyi artırmak için IMF tarafından yaratılan özel bir uluslararası rezerv aracıdır. Bu kanaldan üye ülkelere IMF'deki Normal Çekme Hakları'ndan ayrı bir dış rezerv sağlamaktadır. IMF'ye bağlı olmakla birlikte, normal çekme haklarından farklı bir statüye sahiptir.

Frank Fransa'dan gelip diğer frankofon ülkelere yayılmış bir para biriminin adıdır.

İsviçre frangı, İsviçre ve Lihtenştayn'da kullanılan para birimidir. İsviçre Ulusal Bankası tarafından piyasaya sürülmekte olan İsviçre frangı, Euroya geçişten sonra Avrupa'da kullanılan tek ve son frank para birimidir. Uluslararası kısa kodu, Confederatio Helvetica Franc'ın kısaltması olan CHF'dir. En büyük kullanıcı ülkesi olan İsviçre'de Dünya Bankası istatistiklerine göre 2007 yılı enflasyon oranı %3.6'dır.

Lüksemburg frangı 1854'ten 1999'a kadar Lüksemburg'da kullanılan para birimidir.
Belçika frangı Belçika'da 2002 yılına kadar kullanılan para birimiydi. Belçika frangı Euro ile değiştirilmiştir. 1 Belçika frangı, 100 centiem (Hollandaca), 100 centimes (Fransızca), 100 Centime (Almanca) oluşmaktaydı.
Rezerv para birimi, merkez bankaları veya diğer para otoriteleri tarafından döviz rezervlerinin bir parçası olarak önemli miktarlarda tutulan yabancı bir para birimidir. Rezerv para birimi uluslararası işlemlerde, uluslararası yatırımlarda ve küresel ekonominin tüm yönlerinde kullanılabilir. Genellikle sağlam para veya güvenli liman olarak da adlandırılır.

CFA frangı, on dört tane ülkede kullanılan bir para birimidir. Orta Afrika CFA frangı'na ait ISO 4217 kodu XAF, Batı Afrika CFA frangı'na ait olan ise XOF. Euro ile sabitlenmektedir.

Orta Afrika CFA frangı Çad, Ekvator Ginesi, Gabon, Kamerun, Kongo Cumhuriyeti ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde kullanılan bir para birimidir. Kamerun'un başkenti Yaoundé'de Orta Afrika Devletleri Bankası tarafından dağıtılır. Bir frank yüz tane centime'e bölünür, fakat centime'ler dağıtılmamaktadır.

Batı Afrika CFA frangı Benin, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Gine-Bissau, Mali, Nijer, Senegal ve Togo'da kullanılan bir para birimidir. Senegal'ın başkenti Dakar'da Batı Afrika Devletleri Merkez Bankası tarafından dağıtılır. Bir frank 100 tane centime'e bölünür, fakat centimeler dağıtılmamaktadır.

Burundi frangı, Burundi'de kullanılan resmî para birimidir. Bir frank, 100 "centime"e bölünür, fakat bağımsızlıktan beri centime'ler dağıtılmamaktadır.

Gine frangı, Gine'de kullanılan resmî para birimidir. Gine Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından dağıtılır. Gine frangın altbirimi centime ve bir frank 100 centime'e bölünür. Gine frangı aşağıdaki şekillerde dağıtılır:
- Madeni para: 1, 5, 10, 25, 50 frank
- Kâğıt para: 25, 50, (nadiren) 100, 500, 1000, 5000, 10,000, 20,000 frank.
Ruanda frangı, Ruanda'da kullanılan resmî para birimidir. Ruanda Millî Bankası tarafından dağıtılır. Çoğunlukla RF ile simgeleştirilir. Ruanda frangının alt birimi centime ve 100 centime'e bölünür. Aşağıdaki şekillerde dağıtılır:
- Madeni para: 1, 2, 5, 10, 20, 50 ve 100 frank
- Kâğıt para: 500, 1000, 2000, 5000 frank.

Komor frangı, Komorlar'da kullanılan resmî para birimidir. Komorlar Merkez Bankası tarafından dağıtılır, fakat kâğıt paralar Banque de France, madenî paralar Monnaie de Paris tarafından üretilir. Komor frangının alt birimi centime ve 100 centime'e bölünür, fakat centime paraları hiç dağıtılmamıştır. Aşağıdaki şekillerde dağıtılır:
- Madenî para: 1, 2, 5, 10, 25, 50, 100 frank
- Kâğıt para: 500, 1000, 2000, 5000, 10000 frank.

CFP frangı ya da sadece frank (franc), Fransız denizaşırı kolektiviteleri olan Fransız Polinezyası, Yeni Kaledonya ve Wallis ve Futuna'da kullanılan resmî para birimidir. Özgün olarak CFP, Colonies Françaises du Pacifique 'in kısaltması idi. Bu sonradan Communauté Financière du Pacifique ve bundan sonra da güncel ismi olan Comptoirs Français du Pacifique 'a değiştirildi. Euro ile XPF = 0,00838 avro oranına göre sabitlenmektedir.
Fransa Denizaşırı Bölgeler Topluluğu, Avrupa kıtasında bulunan Fransa'nın Avrupa dışında sahip olduğu bölgelerin tamamıdır. Bu bölgeler daha çok eski Fransa sömürge alanlarını kapsamakta olup, bu bölgelerde 2010 verilerine göre yaklaşık 2,65 milyon kişi yaşamaktadır.

Bu, Afrika'nın güneydoğu tarafında bulunan Komorlar Takımadaları adalarından biri olan Hint Okyanusu adası Mayotte'nin posta pulları ve posta tarihine genel bir bakıştır.