
Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal ve resmî bayrağıdır. Al renkli zemin üzerinde beyaz hilâl ve yıldız ile oluşmuş bayrak ilk olarak 1844 yılında Abdülmecid dönemindeki Tanzimat sürecinde kabul edilmiş, Cumhuriyet döneminde 29 Mayıs 1936'da 2994 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bayrağı olarak kanunlaşmıştır. 22 Eylül 1983'te 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile bayrak ölçütleri belirlenmiş ve bayrak son hâlini almıştır.

Türkiye arması, pasaportlarda, kimlik kartlarında ve dış temsilciliklerde kullanılan sembol olan ay yıldızdır. Arma, Fransa arması ve diğer bazı ülkelerin armasında olduğu gibi yasal olarak düzenlenmemiştir, bu yüzden de facto olarak kullanılmaktadır. Kullanılan renkler ve bazen ay yıldızın baktığı yön farklılık gösterebilmektedir. Çeşitli devlet kurumlarında kırmızı zeminde beyaz ve kimlik kartlarında turkuaz zeminde kırmızı ay yıldız kullanılır. 1930'lardan başlayarak kullanılan eski nüfus cüzdanlarında beyaz zeminde kırmızı olarak sola bakan ay yıldız kullanılmıştır. Türk pasaportlarının kapağında altın sarısı ay yıldız bulunur. Elçilik girişlerindeki panolarda altın sarısı zemin üzerinde kırmızı ay yıldız vardır.

Orak ve çekiç, komünizmin simgesidir. Bir orağın çekiç üzerine çapraz olarak yatırılması ile oluşur. Bu iki simge çiftçileri ve proletaryayı sembolize eder. Bu iki simge bir araya getirilerek çiftçilerin ve işçilerin birliği sembolize edilir. En bilinen biçimi Sovyetler Birliği’nin bayrağındaki orak ve çekicin kızıl yıldızla birlikte kullanıldığı biçimidir. Bunun dışında birçok bayrak ve amblemde kullanılmıştır.

Acara arması, Acara Özerk Cumhuriyeti'nin resmî armasıdır. 2008 yılında Acara Yüksek Şurası tarafından kabul edilmiştir. Armanın kullanımı Acara Anayasası ve bazı özel yasalara göre düzenlenmektedir. Arma dalgalı bir çizgi ile ikiye ayrılmış durumdadır. Armanın orta kısmında Gürcistan armasında da bulunan, atının üstünde kılıcıyla bir ejderhayı öldürmekte olan Aziz George amblemi vardır. Üst kısımda yeşil zemin üzerinde bir kale, alt kısımda ise mavi zemin üzerinde üç adet sarı daire bulunmaktadır.

Sovyetler Birliği devlet arması, Sovyetler Birliği'nin 1923'te kabul edilen ve 1991'de birliğin dağılmasına kadar kullanılan devlet armasıdır. Teknik olarak bir arma yerine bir amblem olmasına rağmen, geleneksel hanedan kurallarına uymadığı için, Rusçada geleneksel bir arma için kullanılan kelime olan герб (gerb) olarak adlandırılır.

Fransa bayrağı, Fransa Cumhuriyeti devleti tarafından kullanılmış ve hâlen kullanılmakta olan ulusal bayraktır.

Belarus arması, 1995 Belarus referandumu 1991-1995 yılları arasında kullanılan Pahonya armasının yerine kullanılmak üzere halk tarafından seçilen, Belarus'un resmî devlet armasıdır. Belarus'un ulusal sembollerinden biri olan armada Belarus haritasının yeşil renkteki ana hatları altın güneş ışınlarının üzerine yerleştirilmiş, güneşin bir kısmı da Avrasya topraklarının gösterildiği dünya haritasıyla kapatılmıştır. Armanın sağ ve sol taraflarında Belarus bayrağındaki renkler olan kırmızı ve yeşil renkte kurdelenin sarılı olduğu buğday sapı figürleri mevcuttur. Sol buğday saplarında yonca, sağ buğday saplarında ise keten resmedilmiştir. En üstte tam ortada kızıl yıldız sembolü bulunur. Armanın en altında ortada Beyaz Rusça "Belarus Cumhuriyeti" yazar.

Yunanistan arması Yunanistan devleti tarafından kullanılan resmî arma.

Tayvan devleti resmi armasıdır. Güneşten yana doğru açılan ışınlar 12 ayı simgelemektedir. Ayrıca bu armadaki figür, Çin Cumhuriyeti ve Çin Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri bayrağında da kullanılmaktadır.

Dominik Cumhuriyeti bayrağı, günümüzdeki hâli ile 1863 yılından bu yana kullanılmaktadır.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti arması, Afrika ülkesi Kongo Demokratik Cumhuriyeti tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Fildişi Sahili arması, Afrika ülkesi Fildişi Sahili tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Cezayir arması, Afrika ülkesi Cezayir tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Komorlar arması, Afrika ülkesi Komorlar tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Güney Sudan arması, Afrika ülkesi Güney Sudan tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Mısır arması, Afrika ülkesi Mısır tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Suriye arması veya Suriye Arap Cumhuriyeti arması, o zamana kadar kurucu devletler tarafından arması kullanılan Arap Cumhuriyetleri Federasyonu'nun 1977'de dağılmasının ardından 1980'de kabul edildi. Bu amblem, Suriye'nin ulusal bayrağını taşıyan bir kalkanı destekleyen Kureyş Şahini ve "Suriye Arap Cumhuriyeti" kelimelerinin bulunduğu bir tomardan oluşur. Mart 2011'de devam eden Suriye İç Savaşı'nın başlamasından bu yana, Suriye muhalefeti ve Kuzey Suriye Federasyonu tarafından alternatif armalar oluşturuldu.

Nazi Almanyası amblemi, 1920'lerde NSDAP tarafından oluşturulan bir semboldür. Nazileri iktidara geldikleri 1933 yılından 1935'te ki yeni ambleme kadar Weimar Cumhuriyeti armasını kullanmışlardı.1935 yılında Nazi Almanyası'nın resmî amblemi olmuştur ve Reichsadler olarak adlandırılmıştır. NSDAP'da kullanılan kartal ise Parteiadler olarak adlandırılmıştır. Amblem geleneksel Alman armalarına dayanmaktadır. Kartal, dünya çapında çok yaygın kullanılan bir hanedan sembolüdür. Ölümsüzlüğü, cesareti, öngörüyü ve gücü sembolize eder. Normal armada kartal sola bakarken, NSDAP versiyonunda sağa bakmaktadır. Nazi Almanyası amblemi, birçok neo-Nazi grup ve beyaz üstünlükçüleri tarafından değişik varyasyonlarla kullanılmaktadır.

Makao arması, Çin Halk Cumhuriyeti Makao Özel İdari Bölgesi olarak da adlandırılan Makao'nun resmî armasıdır.
Türkiye'nin ulusal sembolleri, Türkiye ve dünyadaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını temsil etmek için kullanılan sembollerdir.