Hans Albrecht Bethe astrofizik, kuantum elektrodinamiği ve katı hâl fiziğine önemli katkılarda bulunmuş, 1967'de yıldız nükleosentezi teorisi üzerine yaptığı çalışma ile Nobel Fizik Ödülü almış annesi Yahudi, babası Alman olan nükleer fizikçi.
Charles Glover Barkla, İngiliz fizikçi.
Karl Landsteiner ForMemRS, Avusturyalı-Amerikalı immünolog ve patolog. 1900 yılında ana kan gruplarını ayırdı, günümüz kan grupları sınıflandırma sistemini kandaki aglütininlerin varlığını tanımladı. Bu biyolojik gelişmeleri sayesinde, tıbbî uygulamada da kullanıldı ve hasta hayatını tehlikeye atmadan kan nakledildi. Constantin Levaditi ve Erwin Popper ile birlikte çocuk felcine yol açan virüsü 1909'da keşfetti. 1926'da Aronson Ödülü'nü aldı. 1930'da Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü aldı. Transfüzyon tıbbının babası olarak tanımlandı.
Howard Martin Temin, Amerikalı biyologdur. 1975 yılında kanser araştırmasında yaptığı keşifler için David Baltimore ve Renato Dulbecco ile beraber Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü aldı.
Ronald George Wreyford Norrish Britanyalı kimyager.
Harald zur Hausen, Alman viroloji profesörüdür. Rahim ağzı kanseri üzerine araştırmalar yapmış ve papilloma virüslerinin bu kanserdeki rollerini keşfetmiştir. Bu buluşu nedeniyle 2008 Nobel Tıp Ödülü'nü almıştır.
Otto Heinrich Warburg, Alman fizyolog, tıp doktoru ve Nobel ödülü sahibi. Fizikçi Emil Warburg'un oğludur. I. Dünya Savaşı sırasında elit Alman mızraklı süvari askeri bir subay olarak görev yapmış ve cesareti için Demir Haç madalyası kazanmıştır. Warburg, yirminci yüzyılın önde gelen biyokimyacılarından birisi olarak kabul edilir. 1931 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü kazandı.
Tadeusz Reichstein, Polonya doğumlu İsviçreli kimyager ve 1950 yılı Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahiplerinden birisidir..
Daniel Bovet, İsviçre doğumlu İtalyan farmakolog. 1957 yılında, spesifik nörotransmitterleri bloke eden ilaçları keşfi nedeniyle Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü kazandı. 1937 yılında histamin nörotransmitterini engelleyen ve alerji tedavisinde kullanılan antihistaminikleri keşfi ile bilinir.
Bertram Neville Brockhouse, Kanadalı fizikçi. "Nötron spektroskopisinin" özellikle de "Yoğun madde çalışmalarında kullanılan nötron saçılımı tekniklerinin" geliştirilmesine öncü nitelikte katkıları için için 1994 Nobel Fizik Ödülü'ne layık görüldü.
Julius Axelrod Amerikalı biyokimyacı. 1970 yılında Bernard Katz ve Ulf von Euler ile birlikte Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü kazanmıştır. Nobel Komitesi o'na ve arkadaşlarına, epinefrin, norepinefrin gibi katekolamin nörotransmitterlerinin salınım ve geri alınım mekanizmaları ile ilgili çalışmalarından dolayı ödülü layık görmüştür. Axelrod, ayrıca epifiz bezi ve uyku-uyanıklık döngüsünü nasıl düzenlendiği ile ilgili önemli katkılarda da bulunmuştur.
André Michel Lwoff, Fransız mikrobiyolog. 1965 yılında Jacques Monod ve François Jacob ile birlikte Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü kazanmıştır.
Charles Brenton Huggins, Kanada doğumlu Amerikalı hekim ve fizyologdur.
Sir Alan Lloyd Hodgkin, OM, KBE, PRS İngiliz fizyolog ve biyofizikçi. 1963 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü Andrew Huxley ve John Carew Eccles ile birlikte kazanmıştır.
Heinrich Otto Wieland, Alman kimyager. Safra asitleri üzerine yaptığı araştırmalarla 1927 yılında Nobel Kimya Ödülünü kazandı. 1901 yılında Wieland, Münih Üniversitesi'nde doktorasını aldı. 1904 senesinde ders verme hakkını kazandı ve ders vermeye başladı. 1907 senesinde Boehringer-Ingelheim'in danışmanı oldu.
Luis Federico Leloir Arjantinli doktor ve biyokimyacı. 1970'te Nobel Kimya ödülünü aldı. Leloir, şimdiye kadar bu ödülü alan ilk İspanyolca konuşabilen bilim insanıydı. Fransa'da doğmuş olmasına rağmen, Leloir, eğitiminin çoğunu Buenos Aires Üniversite'sinde aldı. 1987 yılına kadar özel araştırma grubu Fundación Instituto Campomar'ın yöneticisiydi. Buna rağmen laboratuvarları ikinci el ekipmanlarla doluydu ve rahatsız edici düzeyde finansal destekleri vardı. Şeker içine yaptığı araştırma Nükleotit, Karbonhidrat metabolizması ve böbrek hipertansiyonu konularında uluslararası ilgi ve şöhret kazandı ve önemli ilerlemelere yol açmıştır. Luis Leloir'un mezarlığı La Recoleta Mezarlığı, Buenos Aires'te bulunur.
Sir Godfrey Newbold Hounsfield, CBE, FRS,, İngiliz elektrik mühendisi. 1979 yılı Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü, Allan McLeod Cormack ile birlikte X-ray temelli Bilgisayarlı tomografi ve tanısal teknikleri üzerine yaptığı çalışmaları nedeniyle kazanmıştır.
Sir John Robert Vane, İngiliz farmakolog. Çalışmalarıyla aspirinin ağrı kesici ve antienflamatuar etkilerinin anlaşılmasına yardımcı olmuş ve kalp-damar hastalıklarının tedavisinde yol gösterici olmuştur. 1982 yılında Sune K. Bergström ve Bengt I. Samuelsson ile birlikte "prostaglandinler ve ilgili biyolojik olarak aktif maddelerle ilgili keşifleri nedeniyle " Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü kazanmıştır.
Gertrude Belle Elion, Yahudi kökenli Amerikalı biyokimyager ve farmakolog ve 1988 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahiplerinden birisidir. Elion çok sayıda yeni ilaç geliştirmişir. Kullandığı yenilikçi araştırma yöntemleri daha sonra AIDS ilacı olan zidovudin'in geliştirilmesine yol açmıştır.
Edward Mills Purcell, Amerikalı fizikçi. Sıvı ve katılardaki nükleer manyetik rezonans ile ilgili bağımsız keşfi nedeniyle 1952'de Nobel Fizik Ödülü kazandı. Nükleer Manyetik Rezonans (NMR) günümüzde moleküler saf materyalleri ve bunların karışımlarının bileşen yapısını incelemek için yaygın olarak kullanılır hale gelmiştir.