İçeriğe atla

Francis Brooks Chadwick

Francis Brooks Chadwick (1 Ocak 1850-1942/43), Fransa'da faaliyet gösteren Amerikalı bir ressamdı.

Boston'da doğdu, Harvard'da okudu ve sanata olan ilgisini sürdürmek için Paris'teki Académie Julian'a gitti. Ressam John Singer Sargent ile arkadaştı ve 1880'de onunla birlikte Haarlem'e gitti. Ertesi yıl İsveçli ressam Emma Löwstädt-Chadwick ile evlendi ve Grez-sur-Loing'e yerleştiler, çift tatillerde diğer yazlık sanat kolonilerine seyahat etse de hayatının geri kalanını burada geçirdi.[1]

Grez sahneleriyle tanınır.[2]

Kaynakça

  1. ^ Francis Brooks Chadwick 26 Nisan 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on website for artists active in Cornwall
  2. ^ Francis Brooks Chadwick 29 Nisan 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Berry-hill gallery website

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Sanat</span> duygusal veya estetik çekicilik yoluyla dışsal değerler yaratma sürecine denir

Sanat, en genel anlamıyla yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi olarak anlaşılır. Tarih boyunca neyin sanat olarak adlandırılacağına dair fikirler sürekli değişmiş, bu geniş anlama zaman içinde değişik kısıtlamalar getirilip yeni tanımlar yaratılmıştır. Bu tanımlardan en yaygın kabul göreni sanatın edebiyat, resim, müzik, tiyatro, sinema, mimari ve heykel alt türlerinden oluştuğu görüşüdür. Bugün sanat terimi birçok kişi tarafından çok basit ve net gözüken bir kavram gibi kullanılabildiği gibi akademik çevrelerde sanatın ne şekilde tanımlanabileceği, hatta tanımlanabilir olup olmadığı bile hararetli bir tartışma konusudur.

<span class="mw-page-title-main">Modern sanat</span>

Modern sanat, genellikle 1880'lerin izlenimcilerinden (empresyonistler) 1960-70'lere kadar devam ettiği kabul edilen sanat dönemidir.

<span class="mw-page-title-main">İzlenimcilik</span>

İzlenimcilik veya empresyonizm, ışık, renk ve an kavramını öne çıkartan, doğadaki görünümlerin sürekli değişim içinde olduğundan herhangi bir zamanın herhangi bir anına denk gelen görünümün bir daha aynı şekilde görünemeyeceğini fikrini temel alan sanat akımdır.

<span class="mw-page-title-main">John William Waterhouse</span>

John William Waterhouse,. Bir İngiliz ressamı. Neo-klasik ve Ön-Raffaelocu akımlara uyan mitoloji ve edebiyattan uyarlanan kadın resimleri ile ünlüdür.

Georges Braque, Fransız ressam ve heykeltıraş. Pablo Picasso ile Kübizm akımını başlatmıştır.

Orhan Umut, Türk ressam, sanat eğitimcisi.

Cavendish Laboratuvarı, Cambridge Üniversitesi fizik enstitüsünde bulunmaktadır. Hidrojeni bulan kişi olarak tanınan İngiliz doğa bilimcisi Henry Cavendish'in adını almıştır. 1873'te kurulmuştur.

John Peter Russell Avustralyalı empresyonist ressam.

Adnan Turani,, Türk ressam, sanat tarihçisi ve resim öğretmeni.

Neş'e Erdok Resim atölyesi öğretim üyesi ve ressam. İ.D.G.S.A. Resim Bölümü Neşet Günal Atölyesi'nden mezun oldu. 1965- 66 yıllarında Madrid' de Escuela Eutral de Idromas' ta ve Eseuela Diplomética ‘ da İspanyol Dili, Edabiyatı, Uygarlığı ve Sanat Tarihi üzerine çalışmalar yaptı. Millî Eğitim Bakanlığı hesabına Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ne öğretim üyesi yetiştirilmek üzere Fransa’ ya gönderildi. Paris' te Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts' da Prof. Chaplain Midy ve Prof. Pierre Matthey de Etang yanında resim çalışmaları yaptı. 1981 yılında profesör oldu.

<span class="mw-page-title-main">Ca' Rezzonico</span>

Ca' Rezzonico Venedik'te Büyük Kanal üzerinde bir saraydır.

<i>Edward Darley Boitin Kızları</i>

Edward Darley Boit'in Kızları, John Singer Sargent tarafından 1882 sonbaharında tamamlanan tablodur. Eserde Edward Darley Boit'in dört kızı Paris'teki evlerinde betimlenmiştir. Resim, şu anda Boston'daki Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nin koleksiyonunda yer almaktadır. Boit'in kızları tarafından babalarının anısını yaşatmak amacıyla 1919 yılında müzeye bağışlanan tablo müzede iki adet uzun mavi-beyaz Japon vazosunun arasına asılmış olarak sergilenmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Theodore Robinson</span> Amerikalı sanatçı (1852 – 1896)

Theodore Robinson, izlenimci manzara tablolarıyla tanınmış Amerikalı ressam.

<span class="mw-page-title-main">John Singer Sargent</span> Amerikalı ressam (1856 – 1925)

John Singer Sargent, İngiltere Kralı VII. Edward döneminin zengin ve asillerinin lüks hayatını anlatan portreleri ile tanınan Amerikalı ressam.

<span class="mw-page-title-main">Édouard Pailleron</span> Fransız gazeteci (1834-1899)

Édouard Jules Henri Pailleron, Fransız şair, oyun yazarı ve gazeteci.

<i>Nedimeler</i> (tablo) Diego Velazquezin eseri tablo

Nedimeler, Geç Orta Çağ İspanyası'nın en önemli ressamı sayılan Diego Velazquez'in 1656 tarihli tablosudur. Velazquez'in 1656 yılında yaptığı bu tablo, İspanyol sanatının örneklerindendir. Ayrıca, sanat tarihinin de ilk üç boyutlu tablosu olarak kabul edilir. Madrid'deki Prado Müzesi'nde sergilenmekte olan tablo, sanat eleştirmenleri tarafından Velazquez'in başyapıtı olarak görülür.

<span class="mw-page-title-main">Peter J. Ratcliffe</span>

Sir Peter John Ratcliffe, FRS, FMedSci ,İngiliz nefrolog ve Nobel ödüllü bilim insanıdır. Oxford'daki John Radcliffe Hastanesi'nde klinisyen ve 2004'ten 2016'ya kadar Oxford Üniversitesi'nde Nuffield Klinik Tıp Bölümü Profesörü ve Klinik Tıp Bölümü başkanı olarak çalıştı. 2004'ten beri Oxford Magdalen College'ın bir üyesidir. 2016 yılında Francis Crick Enstitüsü'nde Klinik Araştırma Direktörü oldu. Oxford'da Ludwig Kanser Araştırmaları Enstitüsü üyesi ve Oxford Üniversitesi Hedef Keşif Enstitüsü Direktörü olarak görevini sürdürdü.

<span class="mw-page-title-main">Tonalizm</span>

Tonalizm, 1880'lerde Amerikalı ressamların peyzaj resimleri üzerine renkli bir atmosfer veya sis tonu çizmesiyle ortaya çıkmış bir sanat tarzıdır. 1880-1915 yılları arasında bu tarzla ilişkili ressamların eserlerinde gri, kahverengi ve mavi gibi koyu ve nötr tonlar hakimdi. 1980'lerin sonlarında Amrikalı sanat eleştirmenleri "tonal" tanımını bu eserleri ifade etmek için kullandılar. Bu tarzla ilişkili iki başlıca ressam olarak George Inness ve James McNeill Whistler gösterilebilir.

<span class="mw-page-title-main">Amerikan İzlenimciliği</span>

Amerikan İzlenimciliği, 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında Amerika Birleşik Devletleri'nde Amerikalı sanatçılar tarafından Avrupa izlenimciliği ile ilgili bir resim tarzıydı. Amerikan İzlenimciliği, gevşek fırça çalışmaları ve canlı renkler ile karakterize edilen bir resim tarzıdır. Tarz, genellikle üst sınıf ev yaşamının sahneleriyle karıştırılmış manzaraları tasvir etti.

<span class="mw-page-title-main">Eskiz defteri</span>

Eskiz defteri, eskiz için boş sayfaları olan bir kitap veya defterdir ve sanatçılar tarafından yaratıcı süreçlerinin bir parçası olarak çizim veya resim yapmak için sıklıkla kullanılmaktadır. Kimi sanatçılar eskiz defterlerini gelecekteki sanat eserleri için bir tür plan olarak da kullanır. 2006 yılında Harvard Üniversitesi'ndeki Fogg Sanat Müzesi'ndeki eskiz defterleri sergisi eskizleri sınıflandırmak için iki geniş kategori olduğunu öne sürmüştür: