Gömlek, vücudun üst kısmına giyilen kollu veya yarım kollu, yakalı giysidir. Tarihsel olarak gömlek özellikle iç çamaşırına aittir, ancak 1960'lardan beri başka giysilerle örtülmeden bağımsız olarak giyilebilmektedir.
Bluz, vücudun üst bölümüne giyilen, genellikle ince kumaştan yapılan veya iplikten örülen kadın giysisi. Fransızca blouse kelimesinde gelmektedir. Bugün, kelime en yaygın olarak bir kız veya kadın frak gömleği anlamına gelir.
Kilt, İskoç erkeklerinin giydiği etek.
Takım elbise, bir frak gömleği veya tişört, takım elbise ceketi ve pantolonundan oluşan bir takım erkek giyim setidir. Eşit tekstil olduğunda ve yakalı bir gömlek, kravat ve elbise ayakkabı ile giyildiğinde, geleneksel olarak Batı kıyafet kurallarında gayriresmî olarak kabul edilir. Salon takımı 19. yüzyılda gündelik sporlar ve İngiltere'de ülke kıyafetleri olarak ortaya çıktı. 20. yüzyılın başlarındaki siyah kadın kıyafeti ceketini normal ofis gündelik kıyafeti olarak değiştirdikten sonra, koyu renkli, koyu renkli bir elbise profesyonel durumlar için iş kıyafeti olarak bilinir.
Frak, erkeklerin resmî törenlerde giydikleri siyah renkli, uzun etekli ve eteğinin arkası bele değin yırtmaçlı ceketle bir pantolondan oluşan takım giysi. Bir zamanlar TBMM Başkanlarının giydiği beyaz papyonlu, beyaz yelekli, ceketinin arkası uzun olan kıyafet. Meclis içtüzüğünde yapılan değişiklikle TBMM Başkanı'nın giyme zorunluluğunu kaldırılmıştır.
Elbise insanların üzerlerine giymiş oldukları, genellikle kumaştan yapılan parçadır.
Balo elbisesi bir baloya veya resmi bir olaya giyilen bir gece elbisesidir. Çoğu sürüm, düşük dekolte, açık kollar ve uzun kabarık tarz etekleri ile omuzları keser. Bu önlükler tipik olarak bir ceket, pahalı bir kumaşta örgün bir şal, bir ceket, moda ya da vintage takı ve gece eldiveni yerine pelerin veya örtü ile giyilir. "Devlet süslemelerinin" giyileceği yerlerde, göğsüne tutturulmuş bir yay üzerindedir ve evli kadınlar bir taç giyerler. Yapay kumaşlar şimdi bazen kullanılsa da, en sık kullanılan kumaşlar saten, ipek, tafta ve kadife süslemeli, inciler, payetler, nakışlar, fırfırlar, kurdeleler, rozetler ve dantellerdir.
Tam elbise üniforma veya geçit töreni elbise üniforması, Batı kıyafet kodlarından biridir. Kıyafet kodu'na askeriyye, polis, itfaiye, askerî tören, geçit töreni, resmi törenler, evlilik ve cenaze gibi özel etkinlik kıyafetleri aittir. Ayrıca resepsiyonlarda resmi üniforma hizmetleri için kullanılan üniformalar da dahildir. Tam kıyafet üniformaları tipik olarak tam boyut ve madalya amblemleri içerir. Tasarımlar alay veya hizmet şubesine bağlı olabilir. Batı kıyafet kodlarında, tam kıyafet forması, gece kıyafeti için sivil frak veya gündüz kıyafeti için resmi gün elbisesine alternatiftir. Tam elbise üniforma resmi üniformadır, ardından karışık elbise üniforma gelir.
Batı kıyafet kodları, Batı kültüründe farklı kıyafetlerin bulunduğu kıyafet kodu türleridir. Sınıflandırmalar geleneksel olarak resmi kıyafet, yarı resmi kıyafet ve iş kıyafeti olarak ayrılır. İlk ikisi bazen gündüz ve gece kıyafetlerine de ayrılır. Bu seviyenin altındaki herhangi bir şey gündelik giyim olarak bilinir.
Karışık elbise üniforma, yarı resmî kıyafet türüdür. Ordu, polis, itfaiye ve diğer resmi üniformalı hizmetler tarafından belirli törenler, resepsiyonlar, kutlamalar, parti veya özel durumlarda kullanılır. Genellikle dikenli yakalı ve papyonlu dağınık ceket, pantolon, beyaz elbise gömleği ile birlikte emirler ve madalya işaretlerinden oluşur. Karışık elbise üniforması, tam elbise üniformadan daha az resmidir, ancak gayriresmî askeri üniformadan daha resmî olarak kabul edilir.
Gayriresmî askerî üniforma, resmî olmayan üniforma türüdür. Askeri, polis, itfaiye ve diğer resmi üniformalı hizmetler tarafından günlük ofis, kışla ve saha dışı görev amaçları için kullanılır. Genellikle bir ceket, pantolon, beyaz elbise gömlek ve boyun bağından oluşur. Tasarım alaya veya askerî branş'a bağlı olabilir. Batı kıyafet kodlarında, hizmet kıyafeti üniforması sivil kıyafete ek bir alternatiftir. Üniforma hem tam elbise üniforması, hem de karışık elbise üniformasından daha az resmi olarak kabul edilir, ancak savaş üniformasından daha resmi olarak kabul edilir.
Business Casual, belirsiz bir şekilde tanımlanan bir Batı kıyafet kodları'ndan biridir. Genellikle gündelik giyim olarak kabul edilir, iş kıyafeti olarak takım elbise içerir. Daha çok beyaz yakalı işçi'ler için benimsenmiştir.
Mont bir ceket türüdür. Modern özelliklerinin çoğunu Amerikan pilot ceketi ve polis ceketinden almaktadır. Hem spor giyim hem de gündelik sivil giyim olarak giyilir.
Takım elbise ceketi, takım elbise bileşeni olan ceket türüdür. Açık kısma yakalı ve düğmeli paçalı dış giyimdir. Klasik bir erkek takımının üst kısmı olarak hizmet eder. Frak gömleği, kravat, fular, papyon ile giyilir. Ceketin klapaları çentikli, sivri uçlu veya şal olabilir.
Kittel, üst askerî üniforma, gayriresmî askerî üniforma, karışık elbise üniforma, tam elbise üniforma, savaş üniforması giyimidir. Dünyanın birçok ülkesinde insanlar, silahlı kuvvetlerdeki askerî personel veya kolluk kuvvetleri çalışanları tarafından özel giyilir. Boğazlı yaka, kazak, tişört, atlet üzerinden giyilir.
Resmi pantolon Batı kıyafet kodları'na ait olan pantolon türüdür. Öncelikle resmi gün elbisesi veya yarı resmî kıyafet eşdeğeri olan takım elbise ile ilişkilidir. Geleneksel olarak ipek, yün, kamgarn, dimi, melton kumaş'dan yapılır.
Harrington ceketi pamuk, polyester, yün veya süetten yapılmış, hafif, bele kadar uzanan bir cekettir. Tasarımlar genellikle geleneksel Fraser tartan veya dama tahtası desenli astar içerir. İlk Harrington tarzı ceketler 1930'larda İngiliz giyim şirketi Baracuta tarafından yapıldı.
Deri ceket deri malzemeden yapılan bir kaban, mont, ceket türüdür. Deri malzeme tipik olarak siyaha veya kahverenginin çeşitli tonlarına boyanmıştır, ancak çok çeşitli renkler mümkündür. Deri ceketler birçok amaç için tasarlanabilir ve belirli stiller, greaser, motosikletçiler, bisikletçiler, gangsterler, askeri havacılar, müzik alt kültürleri tarafından giyildi.
2022 Akdeniz Oyunları'nda karate Erkekler 75 kg müsabakaları 26 Haziran 2022 tarihleri arasında Cezayir'in Vahran kentinde düzenlenmiştir.
2022 Akdeniz Oyunları'nda karate Kadınlar 61 kg müsabakaları 26 Haziran 2022 tarihleri arasında Cezayir'in Vahran kentinde düzenlenmiştir.