İçeriğe atla

Foreign Correspondent

Foreign Correspondent
Filmin sinema afişi
YönetmenAlfred Hitchcock
OyuncularJoel McCrea

Foreign Correspondent, 1940 yılı ABD yapımı gerilim filmi.

Alfred Hitchcock'un yönettiği filmde Joel McCrea, Laraine Day, Herbert Marshall, George Sanders ve Albert Bassermann başrolleri oynamışlardır.

Film; II. Dünya Savaşı öncesinde, genç bir Amerikalı muhabirin Londra'da düşman yanlısı bir ajanı ortaya çıkarmak için çalışmasını anlatır.

Film 6 dalda Oscar'a aday gösterilmiştir.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>Ölüm Korkusu</i> (film, 1958) Alfred Hitchcockun bir filmi

Ölüm Korkusu, 1958 ABD yapımı gerilim filmidir. Özgün adı Vertigo olan film 2 Ocak 1961'de Türkiye'de sinemalarda gösterime girmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Alfred Hitchcock</span> İngiliz film yönetmeni (1899 – 1980)

Sir Alfred Joseph Hitchcock CBE, Birleşik Krallık doğumlu Amerikalı gerilim filmleri yönetmenidir. Londra'da dünyaya gelen ve mühendislik eğitimi gören Hitchcock; Psycho, North by Northwest, Vertigo, Rear Window ve The Birds gibi klasikleşmiş filmleriyle tanınır. Tüm zamanların en iyi yönetmenlerinden biri olarak kabul edilir. Gerilim ve cinayet filmleri ustasının 70'e yakın filmi mevcuttur.

<i>Rebecca</i> (film)

Rebecca, 1940 yılı yapımı Oscar ödüllü bir psikolojik gerilim filmidir. Alfred Hitchcock tarafından yönetilmiştir. İngiliz yazar Daphne du Maurier'in 1938 tarihli romanı Rebecca'dan uyarlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Cameo görünüm</span> gösteri sanatlarında kısa görünüm

Cameo görünüm veya kısaca cameo; oyun, film, video oyunu, televizyon gibi gösteri sanatlarında insanlar tarafından çok bilinen birisinin kısa süreyle görülmesine denir. Sinema filmlerinde Alfred Hitchcock cameo rollerde öncü olmuştur. Son dönem yönetmenlerinden Quentin Tarantino da cameo rollerde ismi sayılabilecek yönetmenlerdendir. Cameo sözünün İngilizce anlamlarından biri de süsleme demektir.

<i>Ölüm Kararı</i> (film, 1948) Alfred Hitchcockın 1948 tarihli psikolojik gerilim türünde filmi

Ölüm Kararı 1948 ABD yapımı psikolojik gerilim filmidir. Özgün adı Rope tur. (İngilizce: İp, sicim)

İtiraf Ediyorum, 1953 yapımı bir Alfred Hitchcock filmidir. Başrollerde Montgomery Clift ve Anne Baxter'ın oynadığı film, Paul Anthelme'in oyunundan George Tabori tarafından senaryolaştırılarak sinemaya aktarılmıştır.

<i>Kuşlar</i> (film)

Kuşlar, 1963 yılı ABD yapımı sinema filmidir.

<i>Kaybolan Kadın</i>

Kaybolan Kadın, 1938 yapımı bir Alfred Hitchcock filmidir. Ethel Lina White'ın The Wheel Spins adlı romanından Sidney Gilliat ve Frank Launder tarafından uyarlanmıştır. Filmin başlangıçta Roy William Neill tarafından yönetilmesi planlansa da sonradan Hitchcock tarafından yönetilmiştir. Roy Ward Baker, bu filmde Hitchcock'un yönetmen yardımcılığını yapmıştır.

<i>Aşktan da Üstün</i> (film, 1946)

Aşktan da Üstün, 1946 ABD yapımı gerilim filmidir. Özgün adı Notorious olan filmi Alfred Hitchcock yönetmiş, başrollerini Ingrid Bergman ve Cary Grant paylaşmışlardır.

<i>Celse Açılıyor</i>

The Paradine Case, 1947 yapımı bir Alfred Hitchcock filmidir. David O. Selznick ve Ben Hecht tarafından Robert S. Hichens'in romanından uyarlanarak sinemaya aktarılan filmin başrollerinde Gregory Peck ve Ann Todd vardır.

<i>Lekeli Adam</i>

The Wrong Man, 1956 yapımı bir Alfred Hitchcock filmidir. Maxwell Anderson' ın The True Story of Christopher Emmanuel Balestrero adlı kitabından sinemaya uyarlanan filmin başrollerini Henry Fonda ve Vera Miles paylaşmaktadır.

<i>Kelepçeli Aşık</i> (film, 1955) 1955 yapımlı film

Kelepçeli Aşık, 1955 yapımı bir Alfred Hitchcock filmidir. David F. Dodge'in romanından uyarlanarak sinemaya aktarılan filmin başrollerinde Grace Kelly ve Cary Grant vardır. Özgün adı "To Catch a Thief" olan film 1957 yılında Türkiye'de sinemalarda "Kelepçeli Aşık" adıyla gösterildi. İleriki yıllarda bazı televizyon kanallarında "Hırsızlar Kralı" adıyla da yayına verildi.

<i>Shadow of a Doubt</i>

Shadow of a Doubt, yönetmenliğini Alfred Hitchcock'un yaptığı 1943 tarihli bir psikolojik gerilim filmidir. En iyi özgün senaryo dalında Oscar' a aday olmuştur.

<i>The Trouble with Harry</i>

The Trouble with Harry, yönetmenliğini Alfred Hitchcock' un yaptığı 1955 tarihli bir kara komedi filmidir. Başrollerde John Forsythe, Edmund Gwenn, Shirley MacLaine ve Mildred Natwick'in yer aldığı film, Jack Trevor'ın romanından uyarlanarak beyaz perdeye aktarılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Alfred Hitchcock'un cameo rolleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Yaşadığı süre içinde 66 filme yönetmen olarak imza atan Alfred Hitchcock yönettiği filmlerinden 37 tanesinde çok kısa rollerde şöyle bir görünmüştü. Cameo roller de denen bu roller nerede ise Hitchcock'un bir imzası haline gelmişti. Bunların ortalama süresi birkaç saniyeyi geçmiyordu. Bu cameo rollerde kimi zaman trene kucağında kocaman bir kontrbas kutusuyla itiş kakış binmeye çalışıyor, kimi zaman elinde bir içki kadehi ile otel lobisinde ayakta duruyor, kiminde de kameranın önünden öylece geçip gidiyordu. Kendisinden sonra da sinemada birçok yönetmen aynı yöntemi denemiştir.

<span class="mw-page-title-main">M. Night Shyamalan</span> Amerikalı film yapımcısı ve yönetmeni; senarist

Manoj Nelliyattu Shyamalan, BAFTA, Altın Küre ve Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiş Hint-Amerikalı yönetmen, film yapımcısı, yazar ve oyuncu. Bu dünya ile öteki dünya arasında gidip gelen kahramanların korku ve gerilim öyküleriyle ünlenen M. Night Shyamalan, Alfred Hitchcock'un yeni nesil varisi olarak kabul edilmektedir. Milyonlarca dolarlık gişe başarıları elde ettiği Altıncı His, Köy ve İşaretler filmlerinin yönetmenliğini yapmış, ayrıca yönettiği her filmin senaryosunu da kendisi yazıp, yapımcılığını üstlenmiştir. Ayrıca her filminde de kendisine ufak bir rol vermekte ve bu sayede her filminde görünmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Barbados pasaportu</span>

Barbados pasaportu, Barbados vatandaşlarına yurt dışı seyahatleri için verilen belgedir.

<span class="mw-page-title-main">Clive Brook</span>

Clifford Clive Hardman Brook İngiliz sinema ve tiyatro oyuncusu.

<span class="mw-page-title-main">Arjantin'in En İyi Uluslararası Film Akademi Ödülü başvuruları</span> Vikimedya liste maddesi

Arjantin, 1961'den beri Yabancı Dilde En İyi Film Akademi Ödülü dalında Akademi Ödülleri'ne başvurmaktadır. Ödül, Amerika Birleşik Devletleri Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından İngilizce diyalogları olmayan ve ABD dışındaki ülkelerde üretilen uzun metrajlı filmlere her yıl verilmektedir. Ödül, 1956'daki Akademi Ödülleri'ne kadar yoktu ve İngilizce olmayan filmler için oluşturuldu ve her yıl verilmeye başlandı.

13. Akademi Ödülleri, 1940 yılında Amerikan sinemasında gösterilen filmler için verilen ödüllerdir. Bu yıl, kazananların isimlerini gizli tutmak için mühürlü zarfların kullanıldığı ilk yıldı ve bu durum şu cümlenin ünlenmesini yol açtı: "Zarfı alabilir miyim lütfen?". 1939'da Los Angeles Times tarafından oylama sonuçlarının sızdırılması fiyaskosundan sonra, Price Waterhouse muhasebe firması, oyları saymak için tutuldu.