İçeriğe atla

Florence Devouard

Florence Devouard
Doğum10 Eylül 1968 (56 yaşında)
Versay, Fransa
MeslekMühendis, girişimci
EvlilikBertrand Devouard
Çocuk(lar)3

Florence Jacqueline Sylvie Devouard (evlilik öncesi soyadı: Nibart; d. 10 Eylül 1968), Fransız mühendis ve girişimci. Ekim 2006 - Temmuz 2008 arasında Wikimedia Vakfı'nın mütevelli heyeti başkanlığı görevini yürütmüştür.[1]

Grenoble'da büyüyen ve Nancy'de öğrenim gören Devouard daha sonra Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyaletine taşınmıştır. Devouard'un tarım bilimi dalında lisans ve yüksek lisans derecesi bulunmaktadır.

Kaynakça

  1. ^ "Board of Trustees". Wikimedia Vakfı. 15 Şubat 2012. 18 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2015. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Özgür yazılım</span> belirli kullanıcı kullanım, kopyalama, değiştirme, yeniden dağıtma özgürlüğünün (değiştirilmiş dahil) mevcut olduğu yazılım

Özgür yazılım, kullanıcısına yazılımı herhangi bir amaç için çalıştırma, inceleme, değiştirme ve dağıtma özgürlükleri tanıyan yazılım türüdür. Tersi, özel mülk yazılımdır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi</span> Türkiyenin ilk hukuk fakültesi

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, tüm idari ve akademik birimleriyle İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt merkez kampüsünde faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk hukuk fakültesidir. Türkiye Barolar Birliği'nin hukuk fakültelerine yönelik 22 ölçütlü değerlendirmesine göre Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesidir.

<span class="mw-page-title-main">GNU Genel Kamu Lisansı</span>

GNU Genel Kamu Lisansı yaygın kullanılan bir özgür yazılım lisansı. İlk sürümü 1989 yılında Richard Stallman tarafından GNU Tasarısı için kaleme alınmıştır. Üçüncü ve son sürüm ise Richard Stallman'ın yöneticisi olduğu Özgür Yazılım Vakfı (FSF), Eben Moglen ve Yazılım Özgürlüğü Hukuk Merkezi tarafından kaleme alındı ve özgür yazılım topluluklarının çeşitli itiraz ve katkılarıyla son hâlini aldı.

<span class="mw-page-title-main">Wikimedia Commons</span> ücretsiz kullanımlı görüntü, ses ve diğer medya dosyalarının çevrimiçi deposu; Wikimedia ekosisteminin bir parçası

Wikimedia Commons, kullanımı serbest olan resim, ses ve diğer çoklu ortam belgeleri deposudur.

<span class="mw-page-title-main">Wikimedia Vakfı</span> kâr amacı gütmeyen kuruluş

Wikimedia Vakfı, Vikipedi (Wikipedia) ansiklopedisi gibi çeşitli özgür içerikli projeleri bünyesinde barındıran bir organizasyondur.

Creative Commons, telif hakları alanında esneklik ve paylaşımı yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuş küresel ölçekte bir düşünce hareketi ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur.

<span class="mw-page-title-main">Apache Lisansı</span>

Apache Lisansı, Apache Yazılım Vakfı (ASF) tarafından yayımlanan bir özgür yazılım lisansıdır. Apache Lisansı telif hakkı koruma ve feragat uyarısı gerektirmektedir ancak copyleft bir lisans değildir. Lisans, özgür ve açık kaynak kodlu yazılımın geliştirilmesi için kaynak kodlarının kullanımına izin vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Acıbadem Üniversitesi 18 Mayıs 2007'de kurulan, kâr amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesidir. Ana amacı sağlık bilimleri alanındaki tüm bilim dallarını bir araya getirmek olan üniversite sağlık dışı alanlarda da eğitim vermeyi amaçlamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">BSD lisansları</span>

BSD lisansları izin veren özgür yazılım lisansları ailesidir. Lisans ilk kez aynı isimdeki bir Unix benzeri işletim sistemi olan Berkeley Software Distribution (BSD) tarafından kullanıldı.

<span class="mw-page-title-main">Avrasya Üniversitesi</span> Trabzonda kurulu vakıf üniversitesi

Avrasya Üniversitesi, Trabzon'da yerleşik; Maçka İmar, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmet Vakfı tarafından kurulmuş kamu tüzel kişiliğine haiz bir vakıf üniversitesi'dir. Yükseköğretim Kurulu'na 2010 yılında yapılan başvuruyu takiben mevzuatta öngörülen süreçler tamamlanmış ve TBMM Genel Kurulunda kanunla Avrasya Üniversitesi'nin kurulması kabul edilmiştir. Kanunun 28.01.2011 tarihli Resmî Gazetede 27829 sayı numarasıyla yayımlanmasıyla Avrasya Üniversitesi tüzel kişiliğini kazanmıştır. Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından yönetilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Altınbaş Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Altınbaş Üniversitesi, 2008 yılında İstanbul'da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir. Kuruluşunda Kemerburgaz Üniversitesi adıyla eğitim vermeye başlayan kurum, 1 Temmuz 2017 itibarıyla Altınbaş Üniversitesi adını almıştır. İlk öğrencilerini 2011 yılında almıştır, 2011-2012 öğretim döneminde eğitime başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">TED Üniversitesi</span> Ankarada kurulu vakıf üniversitesi

TED Üniversitesi, 7 Temmuz 2009'da Türk Eğitim Derneği Yükseköğrenim Vakfı tarafından kurulan bir vakıf üniversitesi. 2012-2013 akademik yılında alınan 320 öğrencisi ile eğitime başlamıştır. TED Üniversitesi'nde eğitim dili İngilizcedir. Türkiye'de Sabancı Üniversitesi'nden sonra liberal bilimler tarzı eğitim veren ikinci yükseköğretim kurumudur. TED Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından 2021 yılında akredite edilen Koç Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi ile birlikte üç vakıf üniversitesinden biri olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Antalya Bilim Üniversitesi</span> Antalyada kurulu vakıf üniversitesi

Antalya Bilim Üniversitesi 21 Temmuz 2010 tarihli Resmî Gazete kararıyla Antalya'da kurulmuş olan ikinci üniversite ve ilk vakıf üniversitesidir. Antalya Bilim Üniversitesi, Gaye Eğitim Sağlık Spor ve Çevre Vakfı tarafından kurulmuştur. 2012-13 eğitim öğretim dönemine öğrenci alımına başlayan üniversitenin rektörü Prof. Dr. Semih Ekercin'dir.

Mozilla Kamu Lisansı, açık kaynak koda dayanan bir özgür yazılım lisans modelidir. 1.0 sürümü Netscape'de hukukçu olarak çalışan Mitchell Baker tarafından 1998'de yazıldı. Daha güçlü bir özgür yazılım vurgusuna sahip olan güncel 1.1 sürümüyse Mozilla Vakfı hukukçularınca kaleme alındı.

<span class="mw-page-title-main">Ne Halt Edersen Et Kamu Lisansı</span>

Ne Halt Edersen Et Kamu Lisansı, son derece hoşgörülü bir özgür yazılım lisansıdır. Aslında bu lisans kamuya adanmış bir lisanstan farklı değildir. Lisansın 1.0 sürümü Banlu Kemiyatorn tarafından Window Maker tasarımı için 2000 yılı Mart ayında yayınlanmıştır. Debian proje lideri Fransız programcı Sam Hocevar tarafından 17 Nisan 2007 ile 16 Nisan 2008 tarihlerinde 2.0 sürümü yayınlanmıştır. Lisans yazılımın tamamının yeniden dağıtımı, yayınlanması ve değiştirilmesine izin vermekte ve argo terim kullanarak teşvik etmektedir. Özgür Yazılım Vakfı tarafından GPL uyumlu bir özgür yazılım lisansı olarak kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Creative Commons lisansı</span> bir çalışmanın ücretsiz kullanımına izin vermek için kamusal telif hakkı lisansı

Creative Commons (CC) lisansı, telif hakkı bulunan bir eserin veya çalışmanın ücretsiz olarak dağıtılmasını sağlayan bir çeşit kamu telif hakkı lisansı. Yazarın eserlerinin kamu kullanım haklarını kolaylıkla verebileceği çeşitli standart lisans sözleşmeleri içerir. Bir yazar oluşturduğu eserin kullanılması için paylaşmak veya üzerinde değişiklikler yapma hakkını vermek istediğinde CC lisanslarını kullanabilir. CC lisansları, eserlerin paylaşılması konusunda esneklik sağlar. Dağıtım için yazar tarafından belirtilen izin koşullarına uyulduğu sürece, eser hakkında telif hakkı için endişelenmeye gerek kalmaz. İnternet üzerinde, telif hakkı sahibi tarafından CC lisansları ile paylaşılan eserlerin kullanımı için, eser sahibinden ayrıca izin alma adımını ortadan kaldırır, böylelikle paylaşımı hızlandırır. CC lisansları herkesin kullanımına açık ve ücretsizdir.

<span class="mw-page-title-main">Antalya Belek Üniversitesi</span> Antalyada kurulu vakıf üniversitesi

Antalya Belek Üniversitesi, 2015 yılında Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Antalya'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Jim Peebles</span> Kanadalı-Amerikalı astrofizikçi, astronom, akademisyen

Phillip James Edwin Peebles, Kanadalı-Amerikalı astrofizikçi, astronom, teorik kozmolog ve akademisyendir. Günümüzde, Princeton Üniversitesi'nin akademik kadrosunda yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Bilim Üniversitesi</span> Ankarada kurulu vakıf üniversitesi

Ankara Bilim Üniversitesi (ABÜN),, Türkiye'nin Ankara şehrinde bulunan bir vakıf üniversitedir. Türkiye Verimlilik Vakfı tarafından kurulmuş ve 17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak fiili kuruluşunu tamamlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Medipol Üniversitesi</span> Ankarada kurulu vakıf üniversitesi

Ankara Medipol Üniversitesi; Ankara'da Türkiye Eğitim, Sağlık, Bilim ve Araştırma Vakfı tarafından 2018 yılında kurulmuş vakıf üniversitesidir.