İçeriğe atla

Flen

Flen
Flen arması
Arma
İlSödermanland ili
BölgeSödermanland
Yüzölçümü
 • Toplam4.46 km²
Nüfus
 • Toplam6.114
 • Yoğunluk1371/km²
Zaman dilimiUTC+01.00

Flen, İsveç'in güneydoğu kuşağında yer alan bir şehirdir. Şehir, Göller Yöresi'nin birkaç km batısında, iğne yapraklı ormanların bulunduğu bir arazi üzerine kuruludur.

Şehir hakkında

Flen, İsveç'in küçük şehirlerinden biridir. Tarihi hakkında kesin veriler bulunmayan Flen, 1949'da Demiryolu ağının bağlanmasıyla şehir konumuna erişti. Kent, Ulf Peder Olrog tarafından yazılmış olan 1940 yılı şarkısı Violen från Flen'e de ilham kaynağı oldu. Yine Flen, 1992'de Du ringde från Flen adlı şarkının klibinin çekildiği mekân oldu.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kopenhag</span> Danimarkanın başkenti

Kopenhag, Danimarka'nın başkenti ve en yüksek nüfuslu şehridir. 1 Ocak 2022 itibarıyla şehrin nüfusu 805.420'dir. Kopenhag, Zelanda adasının doğu kıyısında yer almaktadır; şehrin diğer kısmı Amager'de yer alır ve Øresund boğazı ile İsveç'in Malmö kentinden ayrılır. Öresund Köprüsü, iki şehri demiryolu ve karayolu ile birbirine bağlamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Göteborg</span> şehir

Göteborg İsveççe telaffuz: [jœtɛˈbɔrj] , İsveç'in ikinci ve İskandinavya'nın dördüncü büyük şehridir. Göteborg şehir merkezinin 570.000, metropolitan bölgesinin ise yaklaşık 1.000.000 nüfusa sahip olduğu tahmin edilmektedir. Stockholm'den sonra İsveç'in ikinci büyük şehridir. Göteborg 60.000 üniversite öğrencisiyle İskandinavya'nın en çok öğrenci barındıran şehridir.

<span class="mw-page-title-main">Malmö</span> İsveçte liman kenti

Malmö (

<span class="mw-page-title-main">Alingsås</span>

Alingsås, İsveç'in güneybatısında yer alan bir şehirdir. Şehir, Säveån Nehri'nin Mjörn Gölü'ne döküldüğü bölgede kurulmuştur. İsveç'in iki büyük kenti Göteborg ve Stockholm'ü bağlayan ana kara yolu bu şehirden geçmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Borgholm</span>

Borgholm, İsveç'in güneyinde, Öland adasında yer alan bir şehirdir. Şehir, Baltık Denizi kıyısında kuruludur.

<span class="mw-page-title-main">Borås</span> İsveçin Västergötland ili, Borås ilçesine bağlı kentsel alan (tätort)

Borås, İsveç'in güneybatı kuşağında yer alan bir şehirdir. Baltık Denizi kıyısının hemen arka kuşağında kurulu olan kent, nüfus bakımından İsveç'in en büyük şehirlerinden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Eksjö</span>

Eksjö, İsveç'in güney kuşağında yer alan bir şehirdir. Şehir Göller Yöresi'nin güneyinde, Baltık Denizi kıyılarından uzak bir yerde kuruludur.

<span class="mw-page-title-main">Eskilstuna</span> İsveçin Södermanland ili, Eskilstuna ilçesine bağlı yerleşim yeri

Eskilstuna, İsveç'in güney kuşağında yer alan bir şehirdir. Şehir Göller Yöresi'nin kuzeyinde, Mälaren Gölü'nün güney kıyılarında kuruludur.

<span class="mw-page-title-main">Filipstad</span>

Filipstad, İsveç'in güneyinde yer alan bir şehirdir. Şehir, İsveç'in göller yöresi olarak nitelendirilen Värmland'ın kuzeyinde, iğne yapraklı ormanların hakim olduğu bir bölgede bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Halmstad</span> İsveçin Halland ili, Halmstad ilçesine bağlı kentsel alan (tätort)

Halmstad ['hulm-stɑː(d)], İsveç'in güneyinde yer alan bir şehirdir. Şehir, İsveç'in güneybatısında, Baltık Denizi kıyısında, oldukça işlek bir limana sahip, ormanlık bir kıyı üzerine kuruludur. Kent, İsveç'teki büyük kentlerden biri olup, Halland ilinin de yönetim merkezi durumundadır.

<span class="mw-page-title-main">Haparanda</span>

Haparanda, İsveç'in kuzeydoğusunda yer alan bir şehirdir. Şehir, İsveç'in karlı ve soğuk kuzey kesiminde, Baltık Denizi'nin kuzey ucunda, Finlandiya sınırında kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Helsingborg</span> İsveçte bir şehir

Helsingborg, İsveç'in güneyinde yer alan bir şehirdir. Şehir, Baltık Denizi'nde yer alan Öresund Boğazı'nın doğu kıyısında yer alır. Boğazın batı kıyısında ise Danimarka'ya bağlı kardeş şehir Helsingör bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Kristianstad</span> İsveçin güneyinde bir kent

Kristianstad [kri'ɧansta] veya Christianstad, İsveç'in güneyinde bulunan bir kenttir. Kent, Baltık Denizi'nin kuzey kıyılarında kuruludur.

<span class="mw-page-title-main">Umeå</span> İsveçin Västerbotten ili, Umeå ilçesine bağlı kentsel alan (tätort)

Umeå İsveç'in kuzeydoğu kuşağında bulunan bir kenttir. Şehir, Botni Körfezi'nin kıyısında ormanlık bir arazi üzerinde kuruludur. Bir eğitim kenti olan Umeå ayrıca İsveç için önemli tıp ve sanayi kentlerinden biridir. Şehirde iki üniversite ve 30,000'in üzerinde öğrenci yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Södermanland (il)</span>

Södermanland ili, İsveç'in güneydoğusundaki Södermanland bölgesi üzerinde kurulu olan bir ildir. İlin komşuları arasında Östergötland, Örebro, Västmanland, Uppsala ve Stokholm illeri yer alır. Ayrıca ilin doğusunda da Baltık Denizi kıyıları bulunmaktadır. İlin yönetim merkezi Nyköping kentidir.

<span class="mw-page-title-main">İsveç şarabı</span>

İsveç şarabı, İsveç'te üretilen şaraplara verilen addır. Üzümle yapılan şarapçılık ülkede 1990'ların sonunda başlamıştır, çok küçük; ama büyüyen bir sektördür. Üzüm dışındaki meyvelerden üretilen şarap ise ülkede eski bir gelenektir.

<span class="mw-page-title-main">Jill Johnson</span>

Jill Anna Maria Johnson veya kısaca Jill Johnson, İsveçli şarkıcı ve şarkı sözü yazarı. 1998 yılında Birmingham şehrinde düzenlenen 43. Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsveç'i "Kärleken är" adlı şarkıyla temsil etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Du gamla, Du fria</span> İsveçin ulusal marşı

"Du gamla, Du fria" İsveç Krallığı'nın de facto ulusal marşıdır. Marşın sözleri 1844 yılında Richard Dybeck tarafından yazıldı. Müziği, eski bir İsveç Halk müziğine dayanan marşın ses düzenlemesini Edvin Kallstenius yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Roger Pontare</span> İsveçli şarkıcı

Fred Roger Pontare, İsveçli şarkıcı. Günümüzde Vingåker'de yaşamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Brita Borg</span>

Brita Borg İsveçli şarkıcı. 1959 yılında İsveç'i Eurovision'da temsil etmeye hak kazanmış, yarışmada 9. olmuştur.