Türkiye arması, pasaportlarda, kimlik kartlarında ve dış temsilciliklerde kullanılan sembol olan ay yıldızdır. Arma, Fransa arması ve diğer bazı ülkelerin armasında olduğu gibi yasal olarak düzenlenmemiştir, bu yüzden de facto olarak kullanılmaktadır. Kullanılan renkler ve bazen ay yıldızın baktığı yön farklılık gösterebilmektedir. Çeşitli devlet kurumlarında kırmızı zeminde beyaz ve kimlik kartlarında turkuaz zeminde kırmızı ay yıldız kullanılır. 1930'lardan başlayarak kullanılan eski nüfus cüzdanlarında beyaz zeminde kırmızı olarak sola bakan ay yıldız kullanılmıştır. Türk pasaportlarının kapağında altın sarısı ay yıldız bulunur. Elçilik girişlerindeki panolarda altın sarısı zemin üzerinde kırmızı ay yıldız vardır.
Avustralya arması, Avustralya ülkesinin ulusal resmî armasıdır. İngiliz kralı 7.Edward tarafından 7 Mayıs 1908 tarihinde ve şimdiki versiyonu V. George tarafından 19 Eylül 1912 tarihinde kabul edilmiştir.
Kazakistan arması, Kazakistan Cumhuriyeti'nin devlet arması olarak 4 Haziran 1992'de kabul edilmiştir. Armanın tasarımcıları Jandarbek Melibekov ve Şot-Aman Valihanov'dur. Arma için düzenlenen yarışmasına yaklaşık 245 proje ve 67 açıklama tasarımı katıldı. 1992'den önce Kazakistan SSC'nin diğer tüm Sovyet ülkelerine benzer bir arması vardı.
Arnavutluk arması, Arnavutluk'un resmî devlet armasıdır.
İsveç bayrağı, İsveç devletinin resmî bayrağıdır.
Birleşik Krallık'ın resmî arması İngiliz, İskoç, Galler ve İrlanda armalarından oluşmuştur. Britanya tarihinde her soylunun kendine ait bir arması vardır. Hepsi bir birine benzerdir. Arma en üstünde taç vardır. Taç monarşiyi simgeler. Ortadaki kalkanda ise Büyük Britanya, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda, Birleşik Krallığı oluşturan etnik grupların kendine özgü armaları vardır.
Belarus arması, 1995 Belarus referandumu 1991-1995 yılları arasında kullanılan Pahonya armasının yerine kullanılmak üzere halk tarafından seçilen, Belarus'un resmî devlet armasıdır. Belarus'un ulusal sembollerinden biri olan armada Belarus haritasının yeşil renkteki ana hatları altın güneş ışınlarının üzerine yerleştirilmiş, güneşin bir kısmı da Avrasya topraklarının gösterildiği dünya haritasıyla kapatılmıştır. Armanın sağ ve sol taraflarında Belarus bayrağındaki renkler olan kırmızı ve yeşil renkte kurdelenin sarılı olduğu buğday sapı figürleri mevcuttur. Sol buğday saplarında yonca, sağ buğday saplarında ise keten resmedilmiştir. En üstte tam ortada kızıl yıldız sembolü bulunur. Armanın en altında ortada Beyaz Rusça "Belarus Cumhuriyeti" yazar.
Slovenya arması, Slovenya devleti tarafından günümüzde kullanılan arma.
Bahamalar arması, Bahamalar devletinin resmî armasıdır.
Malavi arması, Afrika ülkesi Malavi tarafından resmî olarak kullanılan armadır. Ülkenin Nyasaland olarak bağımsızlığını henüz kazanmadığı 30 Haziran 1964 tarihinde kabul edilerek resmî arma olarak kullanılmaya başlanmış, ülkenin Malavi olarak 6 Temmuz 1964 tarihinde Birleşik Krallık'tan tam bağımsızlığını kazandıktan sonra da yeni ülkenin resmî devlet arması olmuştur.
Liberya arması, Afrika ülkesi Liberya tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Suriye arması veya Suriye Arap Cumhuriyeti arması, o zamana kadar kurucu devletler tarafından arması kullanılan Arap Cumhuriyetleri Federasyonu'nun 1977'de dağılmasının ardından 1980'de kabul edildi. Bu amblem, Suriye'nin ulusal bayrağını taşıyan bir kalkanı destekleyen Kureyş Şahini ve "Suriye Arap Cumhuriyeti" kelimelerinin bulunduğu bir tomardan oluşur. Mart 2011'de devam eden Suriye İç Savaşı'nın başlamasından bu yana, Suriye muhalefeti ve Kuzey Suriye Federasyonu tarafından alternatif armalar oluşturuldu.
Filistin arması, Filistin Devleti ve Filistin Ulusal Yönetimi tarafından kullanılan armayı veya Filistin Kurtuluş Örgütü tarafından kullanılan amblemi ifade eder.
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin kurucu cumhuriyetlerinin armalarının tümü, ağırlıklı olarak, komünizmi sembolize eden orak ve çekiç ile kızıl yıldızın yanı sıra, yükselen bir güneşe sahipti (ancak Letonya SSC örneğinde Baltık Denizi batıda olduğundan, Letonya'da, buğday çelengi ile çevrili, batan bir güneş olarak yorumlanabilir.
Yemen arması, 1990 yılından beri Yemen Cumhuriyeti tarafından kullanılan resmî devlet arması. Yemen'in arması arap ülkelerindeki gibi altın Selahaddin Kartalı ve Yemen Mütevekkilî Krallığı'nın hanedan kalkanı kullanılmıştır.Selahaddin Kartalı'nın göğsünde kahve bitkisini ve Marib Barajı'nı tasvir eden bir kalkan bulunur. Parşömen üzerinde ülkenin adı yazılıdır .Kartalın sağındaki ve solundaki Yemen bayrağını taşır.
Laos arması, Laos'un resmî devlet armasıdır.
Yeni Zelanda arması, Yeni Zelanda'nın ulusal resmî armasıdır.
Dominika arması, Dominika devletinin resmî armasıdır.
Saint Lucia arması, Karayipler'de bulunan Saint Lucia devletinin resmî armasıdır.
Saint Vincent ve Grenadinler arması, Karayipler'de bulunan Saint Vincent ve Grenadinler devletinin resmî armasıdır.