Helsinki, Finlandiya'nın başkenti ve en büyük şehridir. Şehir, Finlandiya'nın güneyinde Finlandiya Körfezi'nin kıyısında yer almaktadır. Şehrin nüfusu 2016 yılı itibari ile 642.045 olup metropol alanının nüfusu ise 1.47 milyondur.
Hugo Alvar Henrik Aalto, Fin mimar. 20. yüzyılın en önemli mimarları arasında yer alan Aalto mimarlık, mobilya, tekstil ve cam işleri alanlarında tasarımlar yaptı. Aalto'nun erken dönem kariyeri, 20. yüzyılın ilk yarısında Finlandiya'daki ekonomik gelişime ve sanayileşmeye rast gelmekte olup Ahlström-Gullichsen ailesi başta olmak üzere müşterilerinin pek çoğu sanayiciydi. 1920'lerden 70'lere kadar süren kariyeri boyunca yapıtları sırasıyla İskandinav Klasisizmi, 1930'larda daha rasyonel Uluslararası Üslup Modernizmi, 1940'larla beraber daha organik modernist anlayışının etkileriyle tasarlandı. Yine de kariyeri boyunca en belirgin özelliği Gesamtkunstwerk, bir bütün sanat olarak taşıdığı kaygıdır; öyle ki - ilk eşi Aino Aalto ile beraber – sadece binayı değil, onun iç yüzeylerinden mobilyalarına, lambalarına, cam işlerine kadar pek çok bileşeniyle müdahale etti. Kendisi tarafından tasarlanan Alvar Aalto Müzesi, onun memleketi olarak kabul edilen Jyväskylä'dadır.
Helsinki Teknoloji Üniversitesi Finlandiya'da teknik alanda önde gelen üniversiteler arasındadır. Üniversite Espoo, Helsinki'de kuruludur. Helsinki Teknoloji Üniversitesi 1849 yılında kurulmuştur ve 1908 yılında üniversite statüsü kazanmıştır. 1966'da Helsinki'den günümüzdeki kampüsüne taşınmıştır. Üniversitenin günümüzdeki kampüsünde yer alan yapıların çoğu dünyaca ünlü Fin mimar Alvar Aalto tarafından tasarlanmıştır.
Jørn Oberg Utzon, dünyaca ünlü Sydney Opera Binası’nı tasarlamış Danimarkalı bir mimar. Sydney Opera Binası 28 Haziran 2007 tarihinde Dünya mirası seçildiğinde, hayattayken eseri bu unvanı alan ikinci tasarımcı oldu.
Sähkötalo, Finlandiya´nın başkenti Helsinki´de yer alan bir yapıdır. Bina şehir merkezinde Kamppi´de bulunmakla birlikte, Helsingin Energia şirketinin genel merkezi buradadır. Binanın planını ünlü Fin mimar Alvar Aalto yapmıştır.
1972 yılında imzalanan UNESCO Dünya Mirası Sözleşmesi ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), kültürel veya doğal miras açısından önem taşıyan yerler olan Dünya Mirasları kavramını tanımladı. Doğal özellikler, jeolojik ve fizyografik oluşumlar ve bilim, koruma veya doğal güzellik açısından önemli olan doğal alanlar doğal miras olarak tanımlanır. Azerbaycan, Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşmeyi 16 Aralık 1993'te onaylamasıyla ülkedeki alanlar listeye dahil edilmiştir.
Dünya Mirası, UNESCO tarafından listelenen, özel kültürel veya fiziksel öneme sahip yerlerden her birine verilen addır. Genel Kurul tarafından seçilen 21 UNESCO üyesi ülkenin oluşturduğu Dünya Miras Komitesi tarafından yönetilen uluslararası Dünya Mirası Programı bu listeyi güncellemektedir.
Orta Finlandiya, Finlandiya'nın bölgelerinden biridir. Bölge, Finlandiya'nın ortasında yer almakta olup Päijät-Häme, Pirkanmaa, Güney Ostrobotniya, Orta Ostrobotniya, Kuzey Ostrobotniya, Kuzey Savonya ve Güney Savonya bölgeleri ile komşudur. Yüzölçümü 19,948.61 km² olan bölgenin nüfusu 30 Eylül 2017 tarihi itibari ile 275,657'dir. Bölgenin merkezi Jyväskylä'dir.
1972 yılında imzalanan UNESCO Dünya Mirası Sözleşmesi ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), kültürel veya doğal miras açısından önem taşıyan yerler olan Dünya Mirasları kavramını tanımladı. Doğal özellikler, jeolojik ve fizyografik oluşumlar ve bilim, koruma veya doğal güzellik açısından önemli olan doğal alanlar doğal miras olarak tanımlanır. Güney Kore'nin, Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına İlişkin Sözleşmeyi 14 Eylül 1988'de onaylamasıyla ülkedeki alanlar listeye dahil edilmiştir.
Saara Sofia Aalto, Fin şarkıcı ve söz yazarı.
Aalto Üniversitesi, Finlandiya'nın başkenti Helsinki ile Espoo kentinde bulunan bir üniversitedir. 2010 yılında Helsinki Teknoloji Üniversitesi, Helsinki Ekonomi Okulu ve Helsinki Sanat ve Tasarım Üniversitesi'nin birleşmesiyle kurulmuş olup adını Fin mimar Alvar Aalto'dan almaktadır. Bilim, ticaret ve sanat toplulukları arasındaki yakın işbirliği, çok disiplinli eğitim ve araştırmayı desteklemek için hazırlanmıştır.
Finlandiya, 2017'de 6,7 milyondan fazla yabancı turisti çekerken, çoğu 3,6 milyon kişi diğer Avrupa Birliği ülkelerinden gelmekteydi. 2017 yılında turizmin katma değeri yaklaşık 140.200 kişiye iş sağlayarak yaklaşık 4,6 milyar Euro ya da Finlandiya GSYİH'nın % 2,6'sını oluşturuyordu.
Aino Aalto, Fin mimar ve tasarımcı. 1920 yılında mezun olduktan sonra Helsinki'de Oiva Kallio ile birlikte mimar olarak çalışmaya başladı.1924'te Alvar Aalto ile çalışmaya başladı ve evlendi. Birlikte Aalto Evi'ni, Helsinki'deki Savoy Restaurant'ı tasarladılar ve Artek Ofis Helsinki'yi kurdular.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirasları, 1972 yılında kabul edilen UNESCO Dünya Mirası Sözleşmesi'nde tanımlandığı şekliyle kültürel veya doğal miras açısından önem taşıyan yerlerdir. Sovyetler Birliği, Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme'yi 12 Ekim 1988'de onaylayarak, tarihî yerlerini listeye dâhil edilmeye uygun hâle getirdi.
Rudreshwara tapınağı olarak da bilinen Ramappa Tapınağı, Güney Hindistan'daki Telangana eyaletinde bulunan bir UNESCO Dünya Mirası alanıdır. Warangal'dan 66 kilometre (41 mi), Mulugu'dan 15 kilometre (9,3 mi), Haydarabad'dan 209 kilometre (130 mi) uzakta yer almaktadır. Mulugu ilçesinin Venkatapur mandalında, 13. ve 14. yüzyıllarda görkemli zamanlar geçiren Palampet köyündeki bir vadide yer almaktadır. Tapınaktaki bir yazıttan edinilen bilgiler, yapının MS 1213'te bir Kakatiya generali olan Recharla Rudra tarafından, Kakatiya hükümdarı Ganapati Deva döneminde inşa edildiğini göstermektedir.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirasları, 1972 yılında kurulan UNESCO Dünya Mirası Sözleşmesi'nde tanımlandığı şekliyle kültürel veya doğal miras açısından önem taşıyan yerlerdir. Ermenistan, Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme'yi 5 Eylül 1993'te onaylayarak, tarihî yerlerini listeye dâhil edilmeye uygun hâle getirdi.
Iittala, Finlandiya merkezli bir cam üreticisi ve tasarımcısıdır. Şirket, 1881 yılında Peter Magnus Abrahamson tarafından kurulmuş olup Fiskars'ın bir parçasıdır ve tasarım objeleri, sofra takımları ve pişirme kapları konusunda uzmanlaşmıştır. Şirketin merkezi Helsinki'de yer almaktadır.
Aalto Vazosu, Alvar Aalto ve eşi Aino tarafından yaratılan ve Fin tasarımının uluslararası üne sahip ikonik bir parçası haline gelen bir cam eşya parçasıdır. Alvar ve Aino Aalto tarafından Helsinki'de 1937'de açılan lüks Savoy restoranı için yaratılan bir dizi özel mobilya ve armatürden biri olduğu için başlangıçta Savoy Vazosu olarak tanındı.
1972 yılında imzalanan UNESCO Dünya Mirası Sözleşmesi ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), kültürel veya doğal miras açısından önem taşıyan yerler olan Dünya Mirasları kavramını tanımladı. Doğal özellikler, jeolojik ve fizyografik oluşumlar ve bilim, koruma veya doğal güzellik açısından önemli olan doğal alanlar doğal miras olarak tanımlanır. Finlandiya'nın, Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına İlişkin Sözleşmeyi 4 Mart 1987'de onaylamasıyla ülkedeki alanlar listeye dahil edilmiştir.
Paimio Sanatoryumu, Finlandiya'nın Paimio kentinde bulunan bir sanatoryumdur. Sanatoryum, Alvar Aalto tarafından tasarlanmış olup 1933 yılında inşa edilmiştir. Bina, kısa süre sonra hem Finlandiya'da hem de yurtdışında büyük beğeni topladı. Bina, genel hastaneye dönüştürüldüğü 1960'ların başına kadar yalnızca tüberküloz sanatoryumu olarak hizmet verdi. Bina günümüzde Turku Üniversitesi Hastanesi'ne aittir ve 2014 yılından bu yana çocuklara özel rehabilitasyon merkezi olarak hizmet vermektedir.