
Vize, bir ülkeye girmek veya bir ülkeden çıkmak için yetkili makamlardan alınması gereken izin.

Afrika yaban köpeği, köpekgiller (Canidae) familyasından Afrika'da yaşayan vahşi bir köpek türü.

Dumanlı pars veya bulutlu pars, kedigiller (Felidae) familyasından Güney, Doğu ve Güneydoğu Asya'da yaşayan büyük bir etçil memeli türü. Uzaktan parsa benzer ve büyük kedilerin (Pantherinae/Pantherini) eski bir soyunun kalan tek örneği olarak kabul edilir.

Atlantik benekli yunusu, Stenella cinsindeki beş yunus türünden biridir. Kuzey Atlas Okyanusu'nda Gulf Stream'de bulunur. Bu türün yaşlı üyelerinin gövdeleri üzerinde oldukça ayırtedici benekler yer alır.

Pantropik benekli yunusu Stenella cinsindeki beş yunus türünden biridir ve dünya üzerindeki tüm ılıman ve tropik okyanuslarda bulunur. Bu yunus türü ton balığı avlama yöntemleriyle milyonlarcası öldürülünce soyu tükenme tehdidi altına girmiştir. 1980'lerde Doğu Büyük Okyanus'ta yunuslara zarar vermeyen ton balığı avlama yöntemleri kullanılmaya başlanmıştır. Bu yunus türüne ayrıca dar ağızlı yunus da denmektedir.

Kokarcagiller (Mephitidae), etçiller (Carnivora) takımından bir familya.

Alageyik ya da Yağmurca geyikgiller (Cervidae) familyasından, göçmen olmayan ve sürü oluşturan, kürek boynuzlu ve benekli gececil bir geyik türüdür. Dünyada en saf yabani alageyiklerin bulunduğu tek yer Antalya'dır ve yöre halkı tarafından Benekli geyik adı da verilmektedir. Sonradan insanlar tarafından asırlar içinde bütün Avrupa'ya yayılmıştır. İran'ın batı kıyıları ötesinde Asya'da doğal olarak bulunmazlar.

Benekli geyik, geyikgiller (Cervidae) familyasından bir geyik türü. Sri Lanka, Bangladeş ve Hindistan'ın büyük kısmında ormanlık arazide bulunur. Hindistan ormanlarında en yaygın olan geyik türüdür.

Pampa geyiği geyikgiller (Cervidae) familyasından bir geyik türüdür. Güney Amerika'da Arjantin, Bolivya, Brezilya, Uruguay ve Paraguay'da bulunur. Pampa geyiği özellikle Pampa ve Cerrado olmak üzere açık alanlarda yaşar. Erişkin hâlde kahverengi renktedir. Erişkin erkeklerin iki-üç dallı dar boynuzları ve bölgelerini belirlemek için kullandıkları toynaklarının üzerinde koku bezleri vardır. Yavrular ise beneklidir.

Sambar geyiği, geyikgiller (Cervidae) familyasından bir geyik türü. Bu türün üyesi olduğu Rusa alt cinsinde bulunan koyu kahverengi renkli ve yeleli diğer geyik türleri de sambar adıyla tanınır.

Filipinler sambar geyiği, Filipinler sambarı ya da Filipinler kahverengi geyiği geyikgiller (Cervidae) familyasından Filipinler'e özgü bir geyik türüdür. Japonya, Guam ve Kuzey Mariana Adaları'na insanlar tarafından sokulmuştur.

Calamian geyiği, Calamian domuz geyiği ya da Filipinler geyiği geyikgiller familyasından Filipinler'in Palawan eyaletinde bulunan Calamian Adalar Grubu'na özgü bir geyik türüdür. Filipinlere özgü üç geyik türünden biridir.

Bawean geyiği, Bawean domuz geyiği ya da Kuhl domuz geyiği geyikgiller familyasından Endonezya'nın Bawean Adası'na özgü bir geyik türüdür.

Moschidae, sınıflandırılmamış infratakım olan pecoraya bağlı bir familyadır.

Cüce geyikgiller (Tragulidae), Afrika'nın ve Asya'nın tropik ormanlarında rastlanılan bir çift toynaklı familyası. Sadece 10 türden oluşan bu familyanın mensupları ancak tavşan büyüklüğündedirler ve geviş getirenler alt takımının evrensel açıdan en ilkel üyeleridir.

Domuzgiller (Suidae), geviş getirmeyen bir çift toynaklı familyası. Familyanın 5 cinse ayrılan 20 türünden Avrupa'da ve Türkiye'de bulunan tek temsilcisi, evcil domuzun atası olan yaban domuzudur.

Pudu (Pudu), geyikgiller (Cervidae) familyasından Güney Amerika'ya özgü bir cinsdir. Söz konusu cins, dünyanın en küçük geyikleri olup, bir tavşandan ancak büyüktür. İki alt türe ayrılır.
- Kuzey pudusu, Kolombiya, Peru ve Ekvador'da, And Dağları'nda yaşar.
- Şili pudusu, Güney pudusu, anavatanı Patagonya'nın kuzeyidir.

Gorsachius melanolophus balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türü. Hindistan, Tayvan, Çin ve Filipinler'de üreme dönemini geçiren ve Güneydoğu Asya'da bulunan bir kuştur.

Ixobrychus eurhythmus balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türüdür. Üreme dönemini Çin, Sibirya ve Japonya'da geçirir. Kışları ise Endonezya, Filipinler, Singapur, Laos'ta bulunur. Göç sırasında Güneydoğu Asya'nın tamamından geçer.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Japonya ziyaretçileri, Japonya'nın dış temsilciliklerinden vize almak zorundadırlar. Japonya Hükûmeti, 67 ülke vatandaşının vize almak zorunda kalmadan turizm veya iş amaçlı Japonya'ya seyahatini sağlamaktadır.