
Burkina Faso, Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan, denize kıyısı bulunmayan bir kara ülkesidir. Ülkenin sınır komşularını Mali, Nijer, Benin, Togo, Gana ve Fildişi Sahili oluşturmaktadır. Geçmişte Fransa sömürgesi olan ülke 1960 yılında Yukarı Volta adı ile bağımsızlığa kavuşmuştur. Bağımsızlık sonrası dönemde siyasi belirsizlikler neticesinde darbeler yaşanmış, 4 Ağustos 1983 tarihinde Thomas Sankara önderliğinde devrim gerçekleştirilmiş, ülkenin ismi de devrim neticesinde Burkina Faso olarak değiştirilmiştir. Ülkenin başkenti Vagadugu'dur.

Fildişi Sahili ya da resmî adı ile Fildişi Sahili Cumhuriyeti(Fransızca: Côte d’Ivoire, Fransızca telaffuz: [kot diˈvwaʀ]), Afrika kıtasının batı kısmında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşularını Mali, Burkina Faso, Gana, Liberya ve Gine oluşturmaktadır. Bunun haricinde ülkenin güneyinde Atlas Okyanusu yer almaktadır. Ülkenin başkenti Yamoussoukro'dur.

Devon, Birleşik Krallık'ta İngiltere ülkesinin Güney Batı bölgesinde bulunan, hem iki seviyeli yerel idarenin üst seviyesi olan bir kontluk hem de kraliyetle ilgili seremoniler için bir törensel kontluktur. Gayriresmî olarak bazen "Devonshire" olarak da anılmakla beraber bu shire tipi kontluk olduğunu göstermek için kullanılmakta ve Devon'da yaşayan halk arasında genellikle kabul edilmemektedir.

İran'ın en üst düzey yönetim bölgeleri olan eyaletler (ostan) kendi içinde bir veya birden fazla, şehristan (Farsça: شهرستان shahrestān) adı verilen alt yönetim bölgelerine ayrılmıştır. Her şehristanın Farmandari denilen ve resmî daireleri ve diğer işlemleri düzenleyen bir yönetim birimi vardır. Farmandar veya Farmandari'nin başı şehristanın yöneticisidir ve bu bölge içinde en yüksek mevkideki resmî yöneticidir. 2010 yılı itibarıyla İran 31 ostan ve 324 şehristana ayrılmıştır. En az şehristana sahip eyalet Kum Eyaleti iken, en fazla şehristana sahip eyalet Fars Eyaleti'dir.
2006 Afrika Uluslar Kupası 25. kez Mısır'da düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'dır. 2004'te olduğu gibi, bu turnuvada da 16 takım 4'erli şekilde dört gruba ayrılmıştır. Mısır, Fildişi Sahili'ni 0-0 biten maçın sonunda penaltılarla 4-2 yenerek beşinci şampiyonluğunu kazanmıştır.

2012 Afrika Uluslar Kupası, Afrika ülkelerinin ulusal futbol takımları arasında, Afrika Uluslar Kupası'nın 28. organizasyonu olarak Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından düzenlenen futbol şampiyonasıdır. Ev sahipliğini Gabon ve Ekvator Ginesi'nin birlikte üstlendiği turnuvayı, finalde Fildişi Sahili'ni penaltılarla geçen Zambiya kazanmıştır. Bu, Zambiya'nın tarihinde kazandığı ilk Afrika Uluslar Kupası'dır.

Afrika ülkesi Botsvana, kendi içerisinde dokuz bölgeye ayrılmaktadır.

Fildişi Sahili arması, Afrika ülkesi Fildişi Sahili tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
1992 Afrika Uluslar Kupası, Afrika Futbol Konfederasyonu üyesi ülkelerin katıldığı Afrika Uluslar Kupası'nın 18. turnuvası. Senegal'in ev sahipliğinde, 12-26 Ocak tarihleri arasında düzenlendi. 12 takımın katıldığı turnuvada Fildişi Sahili, organizasyon tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etti.

Batı, Afrika ülkesi Gana'nın toplamda var olan on bölgesinden bir tanesidir.

Brong-Ahafo, Afrika ülkesi Gana'nın toplamda var olan on bölgesinden bir tanesidir.

Kuzey, Afrika ülkesi Gana'nın toplamda var olan on bölgesinden bir tanesidir.

Uganda dört bölgeye ve bölgelere bağlı toplamda 112 ilçeye ayrılmış durumdadır. Bu bölgeler ülke içerisinde herhangi bir idari yapı oluşturmamakta olup, sadece ek bir idari yapıyı ifade etmektedir. 1990'lı yılların ortalarına kadar on ilden ve bu illere bağlı toplam 38 ilçeden oluşan Uganda'da bu yıllardan itibaren daha küçük idari birimler oluşturulmaya başlanmıştır.
Fildişi Sahili devlet başkanı, Afrika ülkesi Fildişi Sahili'nin bağımsızlığını kazandığı 1960 yılında bu yana ülkenin en üst makamında yer alan kişiye verilen unvandır. Ülkede bu görevde bulunan kişilerin listesi şu şekildedir:

Afrika ülkesi Gine en üst idari yapılanma olarak kendi içerisinde sekiz bölgeye ayrılmıştır. Söz konusu bölgeler de kendi içerisinde 33 ile, iller de yine kendi içerisinde 341 ilçeye ayrılmış konumdadır. Bu sekiz bölge içerisinde yer alan başkent Conakry, başkent bölgesi olarak ayrı bir statüye sahip olup, herhangi bir il ya da ilçeye sahip değildir.
Sektör, coğrafi anlamda bir şehrin, bölgenin ya da arazinin bir bölümünü ifade etmektedir. Sektör belli başlı ülkelerde ikinci ya da üçüncü idari yönetim yapısı olarak gözlemlenmektedir. Sektör idari yapı olarak district (İngilizce) ya da ilçe (Türkçe) ile benzer bir yapıdadır.

Afrika ülkesi Senegal kendi içerisinde en üst düzey idari yapı olarak on dört bölgeye (régions) ayrılmış konumdadır. Bu bölgeler seçimle iş başına gelen Conseil Régional tarafından yönetilmektedir. Söz konusu bölgeler kendi içerisinde de 45 departmana (département) ayrılmıştır.

Afrika ülkesi Sierra Leone kendi içerisinde en üst idari yapı olarak dört ile ayrılmış konumdadır. Söz konusu illerde kendi içerisinde 14 ilçeye ayrılmıştır.

Afrika ülkesi Liberya kendi içerisinde en üst idari yapı olarak on beş kontluğa (county) ayrılmış durumdadır. Bu kontluklar da kendi içerisinde 90 ilçeye ayrılmıştır. Ülkenin kontlukları ve bu kontluklara dair bilgiler şu şekildedir:
Bas-Sassandra, Fildişi Sahili'ndeki 14 idari bölgeden biridir. İlçe, ülkenin güneybatı kesiminde yer almaktadır. Bölgenin başkenti San-Pédro'dur. Yüzölçümü 25.800 kilometrekare olan ilçe 2014 verilerine göre 2.280.548 nüfusa sahiptir. Bas-Sassandra üç alt bölgeye ayrılmıştır. Bu bölgeler; Gbôklé, Nawa ve San-Pédro'dur.