İçeriğe atla

Filbox

Filbox
SloganArtık sizi düşünen bir Fil var! (Haziran 2014- Kasım 2014)
Televizyonda yeni şekil, Fil! (Kasım 2014-2018)
Kuruluş6 Haziran 2014
KurucuKöseoğlu Medya Grubu
Genel merkezi,
SahibiKöseoğlu Medya Grubu
Web sitesihttp://www.filbox.com.tr

Filbox, Mart 2014 tarihinde kullanıcı testlerine başlanan, 6 Haziran 2014 tarihinde satışa çıkan ve Türksat 4A uydusu üzerinden yayın yapan dijital platformdur. Oflaz Medya Grubu tarafından kurulmuştur. 1 Ocak 2014 tarihinde Sinema TV kanallarının D-Smart platformundan çıkarılmasından dolayı bu kanalların uydu üzerinden yayınları kesilmiştir.[1] Bu durumdan yaklaşık iki ay sonra da platform hazırlıkları başlamış ve test kullanıcısı alımları yapılmıştır. 27 Kasım 2018 tarihinde ise hizmetlerini tamamen durdurma kararı alınmıştır.[2]

10 yıl Türkiye'de platform işletmeciliği yapan Filbox, 2019 yılında Köseoğlu Medya tarafından satın alındıktan sonra Ayhan Köseoğlu yönetiminde yayıncılığa devam etti.

Yerli sinemanın yanında başta Amerikan sineması olmak üzere Avrupa ve Asya sinemasının seçkin yapımlarını da içinde barındırmaktadır.

Kasım 2023'te 2. Lig ve 3. Lig'in yayın haklarını almıştır.[3]

Kaynakça

  1. ^ "Habertürk - D-Smart'tan kaldırılacak kanal, 'Sinema TV' kanalı kaldırılıyor". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2014. 
  2. ^ https://www.tvaktuel.com/filbox-kapandi-mi-filbox-yayini-neden-bitti/ 24 Ocak 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Filbox kapandı mı?
  3. ^ "2. ve 3. Ligin yayın haklarının yeni sahibi belli oldu". Ajansspor. 2 Kasım 2023. 3 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kanaltürk</span> Türkiye merkezli ulusal televizyon ve sinema kanalı

Kanaltürk, Koza İpek Holding'in sahibi olduğu, 2004 ve 2016 yılları arasında Türkçe içerikli olarak yayın yapmış olan ulusal televizyon ve sinema kanalı.

<span class="mw-page-title-main">Samanyolu TV</span>

Samanyolu TV, 22 Ekim 1993 tarihinde yayın hayatına başlamış İslami içerikli ulusal televizyon kanalıdır. Star TV, Flash TV, Teleon, Show TV, HBB, Kanal 6, TGRT, atv, Kanal D ve Cine5'ten sonra Türkiye'nin 11. özel televizyon kanalı olmuştur. İslami ve kültürel konuları işlemesi ile bilinen kanal, Gülen Hareketi ile ilişkiliydi. Kanalın genel yayın yönetmenliğini Hidayet Karaca yürütmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Kanal D</span> Türkiye merkezli ulusal televizyon kanalı

Kanal D, Demirören Holding'in Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanallarından biridir. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, genelde dizi filmleriyle ön plana çıkmıştır. 2005 yılı itibarıyla Türkiye'de en çok izlenen kanal unvanını elde etmiştir.

NBA TV, Amerikalı Time Warner şirketi tarafından kurulmuştur. Kanalda canlı basketbol maçları, NBA'den haberler ve özel programlar yayınlanmaktadır.

D-Smart, Doğan Yayın Holding tarafından kurulan 24 Mart 2018'de ise Demirören Holding'e satılan, 2006 yılında çalışmalarına başlanan ve 10 Şubat 2007'de hizmete giren bir dijital yayın platformudur.

<span class="mw-page-title-main">PowerTürk TV</span>

PowerTürk TV, Türkçe pop ve rock tarzı video klipler ve müzik haberleri yayınlayan müzik kanalı.

<span class="mw-page-title-main">NTV Spor</span> Türk spor kanalı

NTV Spor, 17 Mart 2008 tarihinde yayın hayatına başlamış olup Ocak 2018'de Discovery Communications'a satılan eski spor kanalı. Yayın haklarının sona ermesi nedeniyle 17 Mart 2018 tarihinde yayın hayatına son vererek yerini DMAX kanalına bırakmıştır.

beIN SPORTS Türkiye, 2000 yılında Işık TV adıyla Mehmet Emin Karamehmet tarafından Digiturk platformu için satın alınan, 2001 yılında yine Mehmet Emin Karamehmet ve Şansal Büyüka tarafından adı Lig TV yapılan ve 2017 yılında beIN Media Group tarafından adı beIN Sports olarak değiştirilen, 2000-2001 sezonunun ikinci yarısından beri Süper Lig maçlarının naklen yayın haklarını elinde bulunduran ve Digiturk dijital platformundan yayın yapan Türkiye'nin ilk ve tek yabancı sermayeli spor kanalıdır. TFF'nin yayın ihalesini iptal etmesi akabinde yenilenen anlaşma ile 2 milyar 500 bin TL karşılığında 2 sezon daha Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'i yayınlamaya devam edecektir. Ayrıca 2022-2023 sezonundan itibaren 3 yıl boyunca Premier League'in Türkiye'deki yeni resmî yayıncısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'de televizyon</span> Türk televizyon yayınları

Türkiye'de televizyon yayınları ilk kez İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 9 Temmuz 1952 günü başlatıldı. 1. banttan 100 watt güçle yayın yapan İTÜ TV vericisi Philips şirketinden edinilmiştir. Türkiye'nin televizyon ile tanışması 1 Mayıs 1964 tarihli TRT Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Türkiye sınırları dahilinde TRT dışındaki kurumların radyo ve televizyon yayınları yapması yasaklandığından, İTÜ TV, 1970 yılında yayınına son verdi ve vericileri de 1971 yılında TRT'ye devredildi.

Dream TV, Demirören Holding'in gençlik ve müzik ağırlıklı yayın yapan müzik kanalı. 15 Mart 2003'te açılan kanal yalnızca İngilizce müzik yayını yapmaktadır. Ağustos 2020'de yayın hayatına son verdi. Kanalın kurucusu ve genel yayın yönetmeni Şafak Ongan, müzik direktörü ise Ezgi Cantekin'dir. 1 Temmuz 2023'te D-Smart 111. kanaldan yeniden yayın hayatına başladı.

Dream Türk, Türkçe pop müzik kanalıdır. 2 Ağustos 2004'te yayın hayatına başlayan kanal, yalnızca Türkçe müzik yayınları yapmaktadır. Türkiye'de Turkcell TV+, D-Smart ve tivibu platformunda bulunmaktadır ve Türksat 4A uydusu üzerinden yayın yapmaktadır. 2007 yılında D-Smart'ın özel kanalı olarak yayın yapmaya başlasa da 7 Ekim 2010'da yeniden ücretsiz yayına geçmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Kanal A</span>

Kanal A, Ankara merkezli ulusal televizyon ve haber kanalıdır. Yayın hayatına Termikel Şirketler Grubu bünyesinde 15 Eylül 1997 tarihinde başlayan kanal, 31 Ekim 2017 tarihinde son vermiştir. Son olarak kanal Sancaktar Medya Grubu tarafından satın alınmıştır.

Sci Tech TV, Birleşik Krallık'ta bulunan bilim-teknoloji ağırlıklı yayın yapmış bir belgesel kanalıdır. Kanal 31 Mayıs 2009'da Eicom PLC bünyesinde kuruldu. Türkiye'de D-Smart, Teledünya ve Tivibu platformlarından da yayın yapmış kanal Haziran 2014'ten itibaren sadece Filbox platformunda izlenebilmiştir. Kanal, 18 Nisan 2015 tarihinde Filbox platformu üzerindeki yayınlarını sonlandırmış ve de böylece kanalın yayın hayatı sonlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Multi Channel Developers</span>

Multi Channel Developers, kısaca MCD, Oflaz ailesi tarafından 1998'de kurulan Türk medya grubu. Birçok yabancı kanalın Türkiye dağıtımcılığını yapmıştır.

Bugün TV, Koza İpek Holding tarafından kurulan bir haber kanalıydı. Yayınlarına 1 Mayıs 2009'da başlamıştı. Bugün TV, spor haberleri, tarihsel filmler, hayatın içinden belgeseller ve her saat başında haber yayınlanmaktaydı.

<span class="mw-page-title-main">Nickelodeon (Türkiye)</span> Viacom International şirketine ait bir çocuk kanalı

Nickelodeon, 10 Aralık 1997'de kurulan bir çocuk kanalıdır. Dünyada ve Türkiye'de 24 saat yayın yapan ilk çocuk kanalı olmuştur. Türkiye'de tivibu ve Filbox hariç tüm platformlarda yayın yapmıştır. Şu an sadece Digiturk üzerinden yayın yapmaktadır. 2003-2014 yılına kadar da CNBC-e'den kuşak yayını yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Kidz TV</span> Türkiyede yayın yapan çocuk ve anime televizyon kanalı

Kidz TV, Türkiye'de yayın yapan bir çocuk kanalıydı. Oflaz Medya Grubu tarafından kurulan kanal gün boyunca anime, çizgi dizi ve gençlik dizileri yayınlamıştır. 1 Şubat 2019'da ise yayın hayatına son vermiştir.

<span class="mw-page-title-main">360 (televizyon kanalı)</span> Türkiye merkezli ulusal televizyon kanalı

360, TürkMedya bünyesinde yayın yapan bir ulusal televizyon ve eğlence kanalı.

teve2 Televizyon kanalı

teve2, 18 Ağustos 2012'de yayına başlayan Demirören Holding'e bağlı eğlence kanalı. Kanal, Turner Broadcasting System'in TNT'yi Türkiye'den çekme kararı alması nedeniyle yayın haklarını Doğan Yayın Grubuna satması sonucunda kurulmuştur. Popüler yabancı diziler, yerli diziler, yerli yapımlar, eğlence programları, çizgi filmler ve tematik film kuşakları yayınlayan kanal, hem orijinal dil hem de Türkçe dil desteğiyle yayın yapmaktadır. Kanal D-Smart, Digiturk, KabloTV, Turkcell TV+, tivibu ve Türksat 4A uydusu üzerinden izlenebilmektedir. 3 Eylül 2012'den itibaren düzenli yayına geçmiştir. 10 Ekim 2016'da ismi teve2 olarak değiştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">S Sport</span> spor kanalı

S Sport, Saran Holding'in D-Smart platformuna özel olarak yayın yapan Spor Smart 2 kanalını satın almasıyla 18 Mart 2017 tarihinde ismini değiştirerek kurmuş olduğu kanaldır. La Liga, Serie A, EuroLeague, Eurocup, NBA, UFC başta olmak üzere dünyanın en önemli spor organizasyonlarını yayınlamaktadır. Turkcell TV+, KabloTV, tivibu platformları üzerinden ve S Sport Plus uygulaması üzerinden yayın yapmaktadır. KabloTV 240. kanal, Turkcell TV+ 77. kanal, tivibu 73. kanaldan yayın yapmaktadır. Bulunduğu dijital platformların spor veya süper paketlerinde yer almakta ve sadece HD görüntü kalitesinde şifreli yayın yapmaktadır. 12 Eylül 2020 itibarıyla tivibu'da 73. kanala geçmiştir. Digiturk'te 4 Eylül 2020, blutv'de 7 Temmuz 2021 ve 1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla S Sport 2 ile beraber Vodafone TV platformundan ayrılmıştır. 10 Eylül 2022 tarihi itibarıyla ise yine S Sport 2 ile birlikte Saran Group'un ticari uzlaşmasının sağlanamaması nedeniyle D-Smart platformundan çıkarılmıştır. Saran Holding'in UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi yayın haklarını Exxen'e satmasına rağmen, karşılaşmaların özetleri ve maçlar bittikten sonra bazı oynanan maçların tamamı S Sport ve S Sport 2'de yayınlanmaktadır. Ayrıca S Sport Plus'tan da oynanan tüm maçların özetleri ve 90 dakikalık dilimleri izlenebilir.