Bekir Refik Koraltan, Türk bürokrat ve siyasetçi. Demokrat Parti döneminde, 1950 ile 1960 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevinde bulunmuştur.
Hasan Hüsnü Saka, Türk siyasetçi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 7. başbakanı.
Yusuf Kemal Tengirşenk Osmanlı Meclis-i Mebûsan'ında ve TBMM'nin ilk dönemlerinde milletvekilliği, İstanbul Barosu başkanlığı, ayrıca farklı hükûmetlerde İktisat, Hariciye ve Adliye Vekilliği görevleri yürütmüş, 91 yıllık ömrünün son 40 yılını akademisyen olarak sürdürmüş bir siyasetçidir.
Mehmet Refik İnce, Türk siyasetçi.
Hüseyin Nuğman Kemal Menemencioğlu, Ağustos 1942 - Haziran 1944 tarihleri arasında Türkiye Dışişleri Bakanı, öncesinde ve sonrasında milletvekilliği ve büyükelçilik yapmış Türk diplomat ve siyasetçidir.
Ali Fuat Agralı, siyaset ve devlet adamı.
Yavuz Abadan, Türk hukukçu, siyasetçi ve yazar.
Ahmet Hulûsi Alataş, Türk siyasetçi.
Mustafa Cihat Baban, Türk gazeteci ve siyasetçi.
Süleyman Halidun Menteşeoğlu, Türk siyasetçi, eski Türkiye İçişleri Bakanı ve İmar ve İskân Bakanı.
TBMM 2. dönem milletvekilleri listesi, 11 Ağustos 1923 - 26 Haziran 1927 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev yapmış milletvekillerinin listesidir. Bu dönemde bağımsız olarak seçilebilen birkaç vekil ve muhalif tek vekil Zeki Kadirbeyoğlu dışında hepsi Anadolu ve Rumeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti 'tan seçildi.
Eyüp Sabri Akgöl,, Türk asker, siyasetçi.
Fatma Sevinç Fikri Düşünsel, Türk hukukçu ve siyasetçi.
Mehmet Cemil Bilsel, 1934-1943 yılları arasında İstanbul Üniversitesi eski rektörü, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin kurucu dekanı, VII. ve VIII. dönem Samsun milletvekili, Türk hukukçu, siyasetçi ve akademisyendir.
Mehmet Atıf Tüzün, Türk siyasetçi.
Ali Galip Pekel, Türk siyasetçidir.
Muhittin Baha Pars, Türk gazeteci, avukat, siyasetçi.
Selanik Hukuk Mektebi, İtalyan mimar Vitaliano Poselli tarafından 1891 yılında inşa edilen hükûmet konağının bir bölümünde 1908 yılında İstanbul Darülfünun'unun bir şubesi olarak açılmıştır. Birinci Balkan Savaşı sonrası 1912 yılında Selanik'in Osmanlı egemenliğinden çıkmasıyla okul kapatılmıştır.
Konya Hukuk Mektebi, 1908 ile 1919 tarihleri arasında Konya'da faaliyet gösteren hukuk mektebidir. Konya'da bir üniversite kurma planının ilk aşaması olarak kurulmuş, ancak 1. Dünya Savaşı'ndan kaynaklanan sebeplerle 1919'da kapatılmıştır.
Mustafa Şentop, Türk hukukçu, siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili. İlk defa 2011 Türkiye genel seçimlerinde TBMM'ye giren Şentop, 2012-2015 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.