
Gazi Üniversitesi, Ankara'da bulunan köklü bir devlet üniversitesidir. 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile Ankara'da temelleri atılan Gazi Üniversitesi, cumhuriyetin ilk üniversitesi olma ünvanını da elinde bulundurur.

Damad Mehmed Ferid Paşa, Osmanlı diplomatı ve devlet adamı. VI. Mehmed saltanatında 4 Mart 1919 - 30 Eylül 1919 ve 5 Nisan 1920 - 17 Ekim 1920 tarihleri arasında toplam bir yıl bir ay on beş gün sadrazamlık yapmıştır. Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki ulusal kurtuluş hareketine muhalefetinden ötürü savaştan sonra Yüzellilikler listesine alınmış ve vatan haini ilan edilmiştir. 1922 yılında yurt dışına kaçmıştır.

Danişmendli Beyliği, 1080–1178 yılları arasında Sivas merkez olmak üzere Çorum, Tokat, Niksar, Amasya, Malatya, Elazığ, Kayseri şehirleri civarında kurulmuş bir Anadolu beyliğidir. II. Kılıçarslan tarafından yıkılmıştır. İlk başkenti Niksar olup sonraki başkenti Sivas'tır. Anadolu Selçuklu Devleti'ne katılan ilk Türk beyliğidir.
Dürrizade Abdullah Beyefendi, 1920 yılında İstanbul İngilizlerin işgali altındayken Osmanlı Devleti'nin şeyhülislamı.
MEB Şura Salonu, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin karşısında, Ankara Üniversitesi'nin arkasındadır. Ankaray Beşevler istasyonuna yaklaşık 300 m mesafedir. Millî Eğitim Tesislerinin içinde mekanın çevresinde açık otoparklar bulunmaktadır.
Feridun Sungur, Türk futbolcudur.

Gazi Lisesi; Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan bir lisedir. 1932 yılında, "Gazi Erkek Lisesi" adıyla açılarak eğitim faaliyetlerine başlamıştır. İsviçreli mimar Ernst Arnold Egli tarafından tasarlanan ve inşası 1936 yılında tamamlanan okul binası, Ahmet Adnan Saygun Caddesi üzerinde bulunur.

Avlonyalı Mehmed Ferid Paşa, Arnavut asıllı Osmanlı devlet adamı.
Azerbaycan Millî Şûrası, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin ilk delegeli yasama organıdır. İlk olarak 27 Mayıs 1918 ve 17 Haziran 1918 tarihleri arasında, daha sonra 16 Kasım 1918 ve 3 Aralık 1918 tarihleri arasında etkin olmuş bu kurumun sonraki varisi, ülkede genel seçim yoluyla oluşturulan Azerbaycan Parlamentosu olmuştur.

Feridun İsmail Buğeker ya da bazı kaynaklara göre Ferudun İsmail Bugaker, Türk eski millî futbolcu, mimar. Fenerbahçe'nin eski futbolcularındandır. 1954 FIFA Dünya Kupası finallerine katılan kadroda yer aldı. Fenerbahçe'de oynadığı ilk dönemde futbolculuğu yanında İstanbul Teknik Üniversitesindeki İTÜ Mimarlık Fakültesi mimarlık okumakta olduğu için Türkiye'de Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Teknik Öğretim Müsteşarlığı Yapı Bürosu mimarlık danışmanlığına getirilen ve bu görevi yanında İTÜ Mimarlık Fakültesinde öğretim veren Paul Bonatz'dan ders alma ve tanışma imkânı buldu. Bonatz daha sonra Almanya'ya geri dönüp Stuttgart Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışaya başladıında öğrencilerinden Feridun Buğeker berarinde götürdü. Buğeker burada hem Stuttgart Üniversitesinde temsil edilen dünyaca ünlü mimar akımı Stuttgarter Schule'yi öğrenme imkâni buldu hem de Stuttgart'in ikinci büyük takımı Stuttgarter Kickers'de oynama fırsatı buldu.

Ferid Murad, Arnavut asıllı Amerikalı doktor ve farmakolog, 1998 yılı Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahibi. Aynı zamanda Kosova Sanat ve Bilimler Akademisi fahri üyesi.

Konya Arkeoloji Müzesi, 1901'de Konya'da kurulmuş arkeoloji müzesi.

"Hold Me", Ferid Memmedov tarafından seslendirilen İngilizce şarkıdır.

Ferid Memmedov, Azerbaycanlı şarkıcı. İsveç'in Malmö kentinde gerçekleştirilen 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan'ı "Hold Me" şarkısıyla temsil ederek 234 puan topladı ve ikinci oldu.

Mediha Sultan, Son Osmanlı padişahı Vahdeddin'in ablası, Damad Ferid Paşa'nın eşi ve Abdülmecid'in yirminci kız çocuğudur. Validesi dördüncü ikbal Gülüstü Hanım'dır.

Battal Gazi Geliyor, senaryo, yapım ve yönetmenliğini Sami Ayanoğlu'nun üstlendiği 1955 yapımı Türk filmidir.

Feridun Zendi, orta saha pozisyonunda görev yapmış İranlı eski millî futbolcu ve antrenör.
Feridun Köse, forvet pozisyonunda görev yapmış eski Türk futbolcu ve teknik direktördür.
Feridun Paşa Camii, Koşuyolu'nun İbrahimağa'ya uzanan kısmında ve Ankara asfaltı yakınındadır. Cami, sekiz yüzlü olup her yüzündeki pencerelerden ışık alır. Çatısı ahşaptır. Kapısı üzerinde bir ayet-i kerimeyi hâvi bir kitâbe vardır. Minberi ahşaptır. Mabet, Civan Feridun Paşa Camii adı ile de bilinir. Cami, eski mutasarrıf İbrahim Sarım Bey'in oğlu Ferik Feridun Paşa tarafından 1330 (1912) tarihinde yapılmıştır.
Ferid Şuşan, defans pozisyonunda görev yapmış Tunuslu millî futbolcudur.