
Fenerbahçe Spor Kulübü, 1907 yılında Ziya Songülen, Ayetullah Bey, Necip Okaner, Asaf Beşpınar ve Enver Yetiker tarafından İstanbul'un Kadıköy ilçesi, Moda semtinde kurulan spor kulübü. İlk renkleri sarı-beyaz olup, 1908 yılından itibaren, kurucuları tarafından sarı lacivert olarak değiştirilmiştir. Fenerbahçe, 1924 yılından beri düzenlenen Türkiye Ligi şampiyonalarında toplamda 28 şampiyonluk ile en çok şampiyon olan Türk futbol takımıdır. Türkiye'nin en eski, başarılı ve en çok taraftara sahip kulüplerinden biri olan Fenerbahçe'nin etkin şubeleri futbol, basketbol, voleybol, atletizm, boks, espor, kürek, masa tenisi, yelken ve yüzmedir.

Mehmet Şükrü Saracoğlu, Türk iktisatçı ve siyasetçidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 5. başbakanıdır.

Meclis-i Âyan, Osmanlı Devleti'nin Meşrutiyet sistemi içinde bir senato veya bir Üst Kamara benzeri bir kurum olup, Meclis-i Mebûsan ile birlikte Meclis-i Umumî'yi meydana getiren ve 23 Aralık 1876 tarihli Kanûn-ı Esâsî'ye (Anayasa) göre kurulmuş yasama organıdır.

Celalettin Arif, İstanbul Barosu'nun eski başkanlarından olan Celalettin Arif, TBMM'nin kurulması ile birlikte yürütme görevi verilen I. İcra Vekilleri Heyeti ve (ismen) II. İcra Vekilleri Heyeti'nde Adliye Vekilliği ve TBMM 1. Dönemde Erzurum milletvekilliği yapmış hukukçu ve siyasetçidir.

Mehmet Sabri Toprak, Türk Bürokrat, eski Tarım Bakanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 10. başkanıdır.

Nurizade Ziya Songülen, Şevkipaşazade Ayetullah ve Necip Okaner ile birlikte Fenerbahçe Spor Kulübü'nü kuran üç kişiden biridir. Kulübün ilk başkanı ve 1 numaralı üyesidir.

Enver Necip Okaner Türk asker, sporcu ve akademisyen. Ziya Songülen ve Şevkipaşazade Ayetullah ile birlikte Fenerbahçe Spor Kulübü'nü kuran 3 kişiden birisidir ve kulübün 3 numaralı üyesi olup, Fenerbahçe'nin tarihteki ilk takım kaptanıdır.

Genç Fenerbahçeliler veya resmî adıyla Genç Fenerbahçeliler Derneği, Fenerbahçe'nin tribün gruplarından biridir. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda alt temsilcilikleri ve il, ilçe temsilcilikleriyle beraber Okul Açık tribününün üst kısmında E bloğunda konuşlanırlar. Alt gruplarından Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler ise D blokta bulunmaktadır.
Emin Cankurtaran, Türk iş insanı ve eski spor adamıdır. Fenerbahçe'nin başkanlarındandır. Cankurtaran Holding'in sahibidir.

Bedii Yazıcı, Türk futbolcu ve spor yöneticisi.

Nasuhi Baydarnazikioğlu (Baydar), Türk siyasetçi ve edebiyatçı ve Fenerbahçe SK 14. Başkanı.

Sait Selahattin Cihanoğlu, Türk futbolcu, avcı ve Fenerbahçe Kulübü'nün 17. Başkanı.

Hamit Hüsnü Kayacan, Türk doktor, eski spor ve müzik adamı. Harbiye Nazırı Hüseyin Hüsnü Paşa'nın oğludur ve ayrıca Türkiye'nin ilk futbolcusu kabul edilen Fuat Hüsnü Kayacan'ın ağabeyidir. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 8. Başkanıdır.

Arif Emirzade, Osmanlı asker, mühendis, futbolcu ve 1911 yılı Fenerbahçe SK başkanı.

Galip Kulaksızoğlu, Fenerbahçe'nin ilk kadrolarında yer alan Türk futbolcu ve spor kulübü yöneticisi. 1910 yılında Fenerbahçe'de futbolculuk, teknik direktörlüğün yanında bir de başkanlık yapmıştır. Aynı zamanda Moda Denizcilik Kulübü müdürü idi.
Mehmed Memduh Bey, Osmanlı'nın son dönemlerinde önemli görevlerde bulunmuş bürokrat, hakim, savcı, akademisyen.

1907 Fenerbahçe Derneği, 1992 yılında Fenerbahçe camiasına mensup iş insanı ve yöneticiler tarafından kurulan dernek. Dernek, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne maddi-manevi hizmet ve katkı vermek amacıyla kurulmuştur. Kurum, kulübün çağdaş bir duruma gelebilmesi adına gereken ekonomik seviye için kalıcı mali kaynaklara sahip olması düşüncesini paylaşmaktadır. Dernek; belli konuma gelmiş, Fenerbahçe kültürüne vakıf iş insanı ve yöneticilerin herhangi bir beklentileri olmadan Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimine hizmet ve katkıda bulunabilecekleri bir platformun oluşturulmasının sonucuyla faaliyete geçmiştir. Dernek, kulübün çağdaş bir yapıya kavuşturularak; bir dünya kulübü standartlarına ulaştırılma hedefiyle oluşturulmuştur. Bu amaca ulaşmak için dernek; Fenerbahçe'nin kendi gelirleri ile yönetilebileceği kalıcı mali kaynaklara sahip olmasını hedeflemektedir. 1907 Fenerbahçe Derneği, bu doğrultuda kurumsallaşma, şirketleşme ve tesisleşme konularını öne çıkartarak Fenerbahçe Spor Kulübü için uygulanabilir stratejiler tespit etmektedir. Kulüp için uygulanabilir stratejiler yaratmaya çalışan dernek, son etapta kendi bünyesinde 1907 Fenerbahçe Espor'u kurdu. Derneğin en uzun süreli başkanlığını Ali Koç yaparken; mevcut başkanı Rıfat Perahya'dır.

Mehmet Hulusi Bey Türk bürokrat, yüksek mühendis ve Fenerbahçe'nin 9. başkanıdır.

2018 Fenerbahçe SK olağan seçimli genel kurulu veya 88. Fenerbahçe SK Olağan Kongresi, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanını belirlemek için 3 Haziran 2018 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda gerçekleştirilen olağan seçimli kongredir. Kongre 26.000'e yakın rekor üye ile gerçekleştirilmiştir.

Fenerbahçe Spor Kulübü kongreleri, 3 Mayıs 1907'de kurulan Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlarını seçmek için yapılan olağan veya olağanüstü seçimli genel kurul listesidir.