
Fenerbahçe veya sponsorluk anlaşması gereği Fenerbahçe Medicana, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün erkek voleybol şubesidir. Takım, maçlarını TVF Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynamaktadır.
Fenerbahçe 1965-66 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etti. Ligi ikinci tamamlayan ekip, Türkiye Erkekler Voleybol Şampiyonası'nda dördüncü oldu. Genç takım ise tarihinde ilk kez Türkiye şampiyonu oldu.
Fenerbahçe 1961-62 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etti. Ligi üçüncü tamamlayan ekip, Federasyon Kupası'nda şampiyon oldu ve tarihinde ilk kez mücadele verdiği Türkiye Erkekler Voleybol Şampiyonası'nda üçüncü oldu.
Fenerbahçe 1960-61 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etti. Ligi dördüncü tamamlayan ekip, Federasyon Kupası'nda ikinci oldu ve Türkiye Erkekler Voleybol Şampiyonası'na katılma hakkı kazanamadı.
Fenerbahçe 1959-60 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etti ve beşinci oldu.
Fenerbahçe 1939-40 sezonunda yeniden toparlandı. II. Dünya Savaşı'nın başladığı ancak savaşın etkisinin henüz Türkiye sınırlarına yaklaşamadığı bir döneme denk gelen 1939-40 sezonunda Fenerbahçe erkek voleybol takımı dört yıl aradan sonra muhtelif turnuvalarda boy gösterdi.
Fenerbahçe 1950-51 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etti.
Fenerbahçe 1952-53 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etti.
Fenerbahçe 1954-55 sezonunda İstanbul İkinci Voleybol Ligi'ne katılmadı. Takım sadece sezon başındaki Teşvik Turnuvası'nda boy gösterdi.
Fenerbahçe 1959-60 sezonunda beş sezondur elinde tuttuğu İstanbul Ligi şampiyonluğunu kaybettiyse de Türkiye Şampiyonası'nda beşinci kez üst üste şampiyon oldu.
Fenerbahçe 1951-52 sezonunda İstanbul Erkekler Basketbol Ligi'nde mücadele etti ve dördüncü oldu.
Fenerbahçe 1954-55 sezonunda İstanbul Erkekler Basketbol Ligi'nde tarihinde ilk kez şampiyon oldu.
Fenerbahçe 1955-56 sezonuna ilk kez kazandığı Teşvik Turnuvası birinciliğiyle girdi ve İstanbul Erkekler Basketbol Ligi'nde tarihinde ikinci kez şampiyon oldu.
Fenerbahçe 1962-63 sezonunda kadrosunu yeniden kuvvetlendirdi ve İstanbul Erkekler Basketbol Ligi'nde beş sezon aradan sonra şampiyon oldu.
Fenerbahçe 1970-71 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'nde son dört sezonda üçüncü kez ikinci oldu ve şampiyonluğu İTÜ'ye kaptırdı.
Ali Şen'in basketbol şubesi kaptanlığına getirilmesiyle yeniden canlanan Fenerbahçe 1975-76 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'nde dördüncü oldu.
Fenerbahçe 2003-04 sezonunda iddiasız bir kadroyla mücadele etti ve ligi son 22 sezonun en kötü sonucu olan onuncu sırada bitirdi. Play-off'ta çeyrek finalde Ülkerspor'a 3-0 ile elendi.
Fenerbahçe 1960-61 sezonunda bir yıl aradan sonra tarihinde altıncı kez İstanbul Ligi şampiyonluğunu kazandı. Buna karşılık beş yıldır elinde tuttuğu Türkiye Şampiyonluğu'nu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı.
Fenerbahçe 1970-71 sezonunda İstanbul Ligi'nde dokuzuncu kez şampiyon oldu. Türkiye Şampiyonası'na doğrudan katılan sarı-lacivertliler başarılı olamadılar ve dördüncülükte kaldılar. Erkek takımının 1969-70 sezonundan sonra bu sezonda da Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'ne yükselememesi kulüpte voleybol karşıtlarını harekete geçirdi ve şube kapanma noktasına geldi. Nihayetinde A erkek ve genç erkek takımlarının faaliyetleri durdurulurken, kadın takımı kapanmaktan son anda kurtuldu ve bir sonraki sezon da salonlarda boy gösterdiği gibi Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.
Fenerbahçe 1976-77 sezonunda yeniden toplandı ve salonlarda boy göstermeye başladı. Takım İstanbul Ligi'nde üçüncü oldu. Federasyon Kupası'nda şampiyon olarak Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Burada da başarılı bir mücadele veren sarı-lacivertliler Türkiye üçüncüsü oldular.