İçeriğe atla

Fenerbahçe Masa Tenisi Şubesi 1964-65 sezonu

Fenerbahçe
1964-1965 sezonu
BaşkanTürkiye İsmet Uluğ
İstanbul Şampiyonası (Erkekler)İkinci
İstanbul Şampiyonası (Kadınlar)Şampiyon

Fenerbahçe Masa Tenisi Şubesi erkek takımı 1964-65 sezonunda İstanbul ikincisi, kadın takımı da İstanbul şampiyonu oldu.

Erkek Takım

Kadro

Ad Doğum Yılı
Türkiye Erdoğan Ardaman
Türkiye Kazım Osmanlı
Türkiye Nazım Arpacı1934
Türkiye Ümit Paker

İstanbul Masatenisi Şampiyonası

İnşaat için Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'ne devredilen Fenerbahçe Stadı'nın 1965'te yıkılması[1] ve su sporları takımlarına evsahiplik eden İstinye'deki denizcilik lokalinin belediye tarafından istimlâk edilmesi nedenleriyle, 8 erkek ve 3 kadın sporcudan kurulu masatenisi takımları çalışma olanağı bulamadı[2] İstanbul Şampiyonası'nın finali erkeklerde 23 Ekim gibi geç bir tarihe kaldı. Beyoğluspor ve Fenerbahçe kaldılar. Sarı-lacivertli takımı 5-0 yenen Beyoğluspor şampiyonluk serisini sürdürdü.[3]

Türkiye Şampiyonası

Türkiye Şampiyonası, 27-31 Mayıs 1965 tarihlerinde İzmit'te düzenlendi. İstanbul takımı, Kocaeli ve Ankara'nın önünde Türkiye şampiyonluğunu korudu. Tek erkeklerde Beyoğluspor'dan Erden Günay, çiftlerde aynı kulüpten Erden Günay-Koço Yuvanidis ve karmalarda Erden Günay ve Ayla Özkant birinci oldular.

Diğer Turnuvalar

1965 yılına gelindiğinde kulüplerde ve okullarda masatenisine yönelik ilgi artmaya devam etti, buna bağlı olarak İstanbul'daki takım sayısı da giderek artmaya başladı. Arap Talebe Birliği'nin (ATB) Cumhuriyet Gazetesi lokalinde 1965 Mart ayında düzenlediği turnuvada Fenerbahçe'nin yanı sıra, ATB, Yüksek Öğretmen Okulu, Ortaköyspor, İTÜ, Bakırköyspor, Denizcilik Bankası ve Kadırga gibi takımlar boy gösterdi.[4]

Kadın Takımı

Kadro

Ad Doğum Yılı
Türkiye Aysan Ediskun
Türkiye Sevin

İstanbul Şampiyonası

Yükselen değer Aysan Ediskun'un transferiyle güçlenen kadın takımı İstanbul şampiyonluğuna ulaştı.

Türkiye Şampiyonası

Türkiye Şampiyonası, 27-31 Mayıs 1965 tarihlerinde İzmit'te düzenlendi. Fenerbahçeli Aysan Ediskun yıllardır Rahile Yadigar'ın elindeki şampiyonluğa son verirken Ayla Özkant ile birlikte çift kadınlar şampiyonluğuna da imza attı. Ediskun'un da bulunduğu İstanbul takımı Sakarya'nın önünde Türkiye şampiyonluğunu da korudu.[5]

Millî Takım

8-10 Ekim 1965 tarihlerinde Sofya'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda Türk millî takımı da erkeklerde ve kadınlarda katıldı. Deneyimsizlik nedeniyle son sırada yer alan takımlarda Fenerbahçe'den Aysan Ediskun da forma giydi.[6]

Kaynakça

  1. ^ "Milliyet, 18 Ocak 1965". 22 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2015. 
  2. ^ "Rüştü Dağlaroğlu, "Fenerbahçe Spor Kulübü Tarihi, 1907-1987"". 9 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2015. 
  3. ^ "Milliyet, 24 Ekim 1965". 22 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2015. 
  4. ^ Cumhuriyet, 12 Mart 1965[]
  5. ^ Cumhuriyet, 1 Haziran 1965[]
  6. ^ "Milliyet, 7 Ekim 1965". 22 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2015. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Beyoğluspor</span> Türk spor kulübü

Beyoğluspor, İstanbul'da kurulan spor kulübü. Futbolun yanı sıra birçok spor dalında faaliyet gösteren sarı-siyahlı takım özellikle voleybol ve masa tenisinde İstanbul ve Türkiye şampiyonluklarını uzun süre elinden bırakmadı ve Türk millî takımlarına da birçok sporcu yetiştirdi.

<span class="mw-page-title-main">Fenerbahçe (erkek voleybol takımı)</span>

Fenerbahçe veya sponsorluk anlaşması gereği Fenerbahçe Medicana, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün erkek voleybol şubesidir. Takım, maçlarını TVF Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Fenerbahçe (erkek masa tenisi takımı)</span> Fenerbahçe Spor Kulübü’nün erkek masa tenisi takımı

Fenerbahçe erkek masa tenisi takımı Fenerbahçe Spor Kulübü'nün erkek sporcularından oluşan masa tenisi branşıdır. Takım, kulübün diğer branşlarına da ev sahipliğinde bulunan Dereağzı Tesisleri'nde çalışmalarını yapmaktadır.

Fenerbahçe 1967-68 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etti. Ligi tarihinde sekizinci kez İstanbul şampiyonu olarak tamamlayan ekip, Türkiye Erkekler Voleybol Şampiyonası'nda üçüncü oldu.

Fenerbahçe Boks Şubesi 1965-66 sezonunda İstanbul Ferdi Boks Şampiyonası ve İstanbul Kulüplerarası Boks Şampiyonası'nda şampiyon oldu. İlk kez katıldığı Türkiye Kulüplerarası Boks Şampiyonası'nda Türkiye üçüncülüğüne ulaştı.

Fenerbahçe 1959-60 sezonunda beş sezondur elinde tuttuğu İstanbul Ligi şampiyonluğunu kaybettiyse de Türkiye Şampiyonası'nda beşinci kez üst üste şampiyon oldu.

Yeni kurulan Fenerbahçe 1944-45 sezonunda İstanbul Erkekler Basketbol Ligi'nde mücadele etti. Elemeli olarak yapılan ligde ilk kez resmî maça çıkan Fenerbahçe çeyrek finalde şampiyonaya veda etti. Dörtler Kupası finalinde Beykoz'a yenildi.

Fenerbahçe 1954-55 sezonunda İstanbul Erkekler Basketbol Ligi'nde tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Fenerbahçe 1955-56 sezonuna ilk kez kazandığı Teşvik Turnuvası birinciliğiyle girdi ve İstanbul Erkekler Basketbol Ligi'nde tarihinde ikinci kez şampiyon oldu.

Fenerbahçe 1960-61 sezonunda İstanbul Erkekler Basketbol Ligi'nde uzun bir aradan sonra ilk kez şampiyonlukta iddialı olamadı ve ligi dördüncü bitirdi.

Fenerbahçe 1962-63 sezonunda İstanbul Ligi'nde ikinci oldu. Doğrudan katılma hakkını elde ettiği Türkiye Şampiyonluğu'na ise erkek voleybol takımının İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nin son maçında uğradığı haksızlığı protesto etmek amacıyla katılmadı. Erkek takımı da aynı şekilde protesto ederek Türkiye Erkekler Voleybol Şampiyonası'na iştirak etmemişti. Bu şekilde, kadın voleybol takımı kurulduğundan beri ilk kez Türkiye Şampiyonası'nda yeralmamış oldu.

Fenerbahçe Masa Tenisi Şubesi erkek takımı 1963-64 sezonunda İstanbul üçüncüsü, kadın takımı da aynı şekilde İstanbul üçüncüsü oldu.

<span class="mw-page-title-main">Fenerbahçe (kadın voleybol takımı)</span> Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kadın voleybol takımı

Fenerbahçe veya sponsorluk anlaşması gereği Fenerbahçe Medicana, Fenerbahçe Spor Kulübünün kadın voleybol şubesidir. Maçlarını TVF Burhan Felek Voleybol Salonunda oynamaktadır. 2006-07 sezonunda sarı formalarla verdiği şampiyonluk mücadelesi sırasında Fenerbahçeli taraftarlarca Sarı Melekler olarak adlandırılmaya başlandı.

<span class="mw-page-title-main">Fenerbahçe (kadın atletizm takımı)</span>

Fenerbahçe kadın atletizm takımı Fenerbahçe'nin kadın atletlerden oluşan takımıdır. Takım 2.500 oturma kapasitelik Burhan Felek Spor Salonu'nu kullanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Fenerbahçe (kadın kürek takımı)</span>

Fenerbahçe kadın kürek takımı Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kadın sporcularından oluşan kürek branşıdır. Takım çalışmalarını Dereağzı tesislerinde yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Fenerbahçe (kadın masa tenisi takımı)</span>

Fenerbahçe kadın masa tenisi takımı Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kadın sporcularından oluşan masa tenisi şubesidir. Takım çalışmalarını Dereağzı tesislerinde yapmaktadır.

Fenerbahçe Masa Tenisi Şubesi erkek takımı 1965-66 sezonunda İstanbul ikincisi, kadın takımı da İstanbul şampiyonu oldu. Fenerbahçeli sporcular Türkiye Masatenisi Şampiyonası'nda da başarılı sonuçlara imza attılar.

Fenerbahçe Masa Tenisi Şubesi erkek takımı 1966-67 sezonunda Beyoğluspor'un gerisinde kalarak İstanbul ikincisi oldu. Kadın takımı üçüncü kez üst üste İstanbul şampiyonu oldu. Fenerbahçeli sporcular Türkiye Masatenisi Şampiyonası'nda da başarılı sonuçlara imza attılar.

Fenerbahçe Masa Tenisi Şubesi 1989-90 sezonunda sadece erkeklerde mücadele verdi. Sarı-lacivertli takım Türkiye Masatenisi Süper Ligi'nde üçüncü oldu, Türkiye Masatenisi Şampiyonası'nda ise ilk dörde giremedi. İstanbul Masatenisi Şampiyonası'nda ise ikinci oldu. Mütevazı bir kadroyla mücadelesini sürdüren Fenerbahçe millî takımlara sporcu veremedi.

Bu madde, Fenerbahçe ile Galatasaray takımları arasında oynanan voleybol maçlarının bir listesini içermektedir.