Fenerbahçe 1935-36 sezonunun başında bir turnuva şampiyonluğu kazanan Fenerbahçe, daha sonra Yönetim Kurulunun1936 yılında aldığı spor faaliyetlerinin sadece futbola yoğunlaştırılması kararı sonucunda voleyboldaki faaliyetini askıya aldı. Salonsuzluk ve Yönetim Kurulunun söz konusu kararı voleybol şubesini 1936'dan 1940'a kadar hareketsizliğe gömdü.
Fenerbahçe 1960-61 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etti. Ligi dördüncü tamamlayan ekip, Federasyon Kupası'nda ikinci oldu ve Türkiye Erkekler Voleybol Şampiyonası'na katılma hakkı kazanamadı.
Fenerbahçe 1956-57 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etti ve beşinci oldu.
Fenerbahçe 1950-51 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etti.
Fenerbahçe 1953-54 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nin düzenlenememesi nedeniyle resmî karşılaşma oynamadı. Genç takım ise Teşvik Turnuvası şampiyonu oldu.
1954 yılında kalıcı olarak kurulan Fenerbahçe 1954-55 sezonunda İstanbul Bölge Ajanlığı tarafından düzenlenen İstanbul Şampiyonası'nda mücadele etmiştir. Şampiyonada birinci olan Fenerbahçe kadınlar voleyboldaki ilk İstanbul şampiyonluğuna ulaşmıştır.
Fenerbahçe 1959-60 sezonunda beş sezondur elinde tuttuğu İstanbul Ligi şampiyonluğunu kaybettiyse de Türkiye Şampiyonası'nda beşinci kez üst üste şampiyon oldu.
Fenerbahçe 1954-55 sezonunda İstanbul Erkekler Basketbol Ligi'nde tarihinde ilk kez şampiyon oldu.
Fenerbahçe 1955-56 sezonuna ilk kez kazandığı Teşvik Turnuvası birinciliğiyle girdi ve İstanbul Erkekler Basketbol Ligi'nde tarihinde ikinci kez şampiyon oldu.
Fenerbahçe 1957-58 sezonuna bir sezon öncesinin namağlup İstanbul ve Türkiye şampiyonu kadrosu zayıflamış bir şekilde girdi. Sezon başlangıcında Teşvik Turnuvası'nı üçüncü kez kazanmasına rağmen altıncı oyuncu sıkıntısı göze çarptı. İstanbul Erkekler Basketbol Ligi'nde ilk yarıyı namağlup bitiren sarı-lacivertliler, ikinci yarı aldığı 2 yenilgiyle ligi 4 sene sonra ikinci bitirdi.
Fenerbahçe 1962-63 sezonunda kadrosunu yeniden kuvvetlendirdi ve İstanbul Erkekler Basketbol Ligi'nde beş sezon aradan sonra şampiyon oldu.
Fenerbahçe 1970-71 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'nde son dört sezonda üçüncü kez ikinci oldu ve şampiyonluğu İTÜ'ye kaptırdı.
Fenerbahçe 1961-62 sezonuna eski gücünü kaybetmiş bir şekilde girdi ve İstanbul Ligi'nde üçüncü olabildi. Türkiye Şampiyonluğu'na doğrudan katılan sarı-lacivertliler burada da üçüncülükte kaldılar.
Fenerbahçe 1962-63 sezonunda İstanbul Ligi'nde ikinci oldu. Doğrudan katılma hakkını elde ettiği Türkiye Şampiyonluğu'na ise erkek voleybol takımının İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nin son maçında uğradığı haksızlığı protesto etmek amacıyla katılmadı. Erkek takımı da aynı şekilde protesto ederek Türkiye Erkekler Voleybol Şampiyonası'na iştirak etmemişti. Bu şekilde, kadın voleybol takımı kurulduğundan beri ilk kez Türkiye Şampiyonası'nda yeralmamış oldu.
Fenerbahçe 1964-65 sezonunda İstanbul Ligi'nde üçüncü oldu. Türkiye Şampiyonluğu'na ise katılamadı.
Fenerbahçe 1965-66 sezonunda İstanbul Ligi'nde üçüncü oldu. Türkiye Şampiyonluğu'na ise katılamadı.
Fenerbahçe 1966-67 sezonunda İstanbul Ligi'nde üçüncü oldu. Türkiye Şampiyonluğu'na ise katılamadı.
Fenerbahçe 1969-70 sezonunda İstanbul Ligi'nde ikinci oldu. Yöneticilerinin ihmali sonucunda Galatasaray'a hükmen mağlup olan sarı-lacivertliler kazanabilecekleri muhtemel bir şampiyonluğu kaybettikleri gibi, iki sezondur şampiyonluğu ellerinde tuttukları Türkiye Şampiyonası'na da katılamadılar. Tarihinde üçüncü kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'na katılan Fenerbahçe birinci turda eşleştiği Bulgar Akademik Sofya'nın çekilmesi sonucunda kadın voleybolunda Avrupa Kupalarında tur atlayan ilk Türk takımı oldu. Sarı lacivertliler ilk kez oynadıkları çeyrek finalde bir önceki sezonun finalisti CSKA Moskova'ya elendiler.
Fenerbahçe 1970-71 sezonunda İstanbul Ligi'nde dokuzuncu kez şampiyon oldu. Türkiye Şampiyonası'na doğrudan katılan sarı-lacivertliler başarılı olamadılar ve dördüncülükte kaldılar. Erkek takımının 1969-70 sezonundan sonra bu sezonda da Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'ne yükselememesi kulüpte voleybol karşıtlarını harekete geçirdi ve şube kapanma noktasına geldi. Nihayetinde A erkek ve genç erkek takımlarının faaliyetleri durdurulurken, kadın takımı kapanmaktan son anda kurtuldu ve bir sonraki sezon da salonlarda boy gösterdiği gibi Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.
Fenerbahçe 1976-77 sezonunda yeniden toplandı ve salonlarda boy göstermeye başladı. Takım İstanbul Ligi'nde üçüncü oldu. Federasyon Kupası'nda şampiyon olarak Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Burada da başarılı bir mücadele veren sarı-lacivertliler Türkiye üçüncüsü oldular.