İçeriğe atla

Fenerbahçe (erkek voleybol takımı) 1945-46 sezonu

Fenerbahçe
1945-1946 sezonu
BaşkanTürkiye Şükrü Saracoğlu
StadyumGalatasaray Spor Salonu
İstanbul Ligiİkinci

Fenerbahçe (erkek voleybol takımı) 1945-46 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etti.

Kadro

Ad Mevki Doğum Yılı
Türkiye Mehmet Berkok
Türkiye Fevzi Akkan
Türkiye Enes Talay
Türkiye Lui Şalabi
Türkiye Suzan Gürel
Türkiye Refik
Türkiye Celal
Türkiye Derya

İstanbul Ligi

Karşılaşmalar

Tarih Rakip Sonuç Setler
??-??-1946 Galatasaray2-1
??-??-1946 Beyoğluspor?-2

Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı beş yıl sonra 2-1 yenerek şampiyonluğa ortak oldu. Tarihinde yedinci kez şampiyonluğa yaklaşmışken bir ihmal sonucu şampiyonun belirleneceği Beyoğluspor maçına beş kişi çıkınca alınan yenilgi neticesinde bu fırsat kaçırıldı.[1]

Sıralama

Sıra Takım
1Beyoğluspor
2Fenerbahçe
3Galatasaray

Kaynakça

  1. ^ Dağlaroğlu, Rüştü; "Fenerbahçe Spor Kulübü Tarihi", İstanbul (1957), s.549

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Fenerbahçe (erkek voleybol takımı)</span>

Fenerbahçe veya sponsorluk anlaşması gereği Fenerbahçe Medicana, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün erkek voleybol şubesidir. Takım, maçlarını TVF Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynamaktadır.

İstanbul Erkekler Voleybol Ligi 1921-1970 arası Türkiye Erkekler Voleybol Şampiyonası kurulana dek düzenlenen spor organizasyonu.

Fenerbahçe 1928-29 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etti. Ekip sezonu dördüncü kez üst üste şampiyon tamamladı.

Fenerbahçe 1934-35 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etti.

Fenerbahçe 1967-68 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etti. Ligi tarihinde sekizinci kez İstanbul şampiyonu olarak tamamlayan ekip, Türkiye Erkekler Voleybol Şampiyonası'nda üçüncü oldu.

Fenerbahçe 1935-36 sezonunun başında bir turnuva şampiyonluğu kazanan Fenerbahçe, daha sonra Yönetim Kurulunun1936 yılında aldığı spor faaliyetlerinin sadece futbola yoğunlaştırılması kararı sonucunda voleyboldaki faaliyetini askıya aldı. Salonsuzluk ve Yönetim Kurulunun söz konusu kararı voleybol şubesini 1936'dan 1940'a kadar hareketsizliğe gömdü.

Fenerbahçe 1971-72 sezonunda İstanbul Birinci Ligi'nde yer aldı.

Fenerbahçe 1966-67 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etti. Ligi 33 yıl aradan sonra ve tarihinde yedinci kez İstanbul şampiyonu olarak tamamlayan ekip, Türkiye Erkekler Voleybol Şampiyonası'nda üçüncü oldu.

Fenerbahçe 1965-66 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele etti. Ligi ikinci tamamlayan ekip, Türkiye Erkekler Voleybol Şampiyonası'nda dördüncü oldu. Genç takım ise tarihinde ilk kez Türkiye şampiyonu oldu.

Fenerbahçe 1955-56 sezonunda İstanbul Voleybol İkinci Ligi'nde mücadele etti ve şampiyon olarak İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'ne yükseldi.

Fenerbahçe 1940-41 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde şampiyon oldu.

Fenerbahçe 1942-43 sezonunda takımın dağılmış olması nedeniyle maçlara çıkamadı ve İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele edemedi.

Fenerbahçe 1947-48 sezonunda A takım düzeyinde İstanbul Ligi'ne katılım gösterecek kadroyu kuramadıysa da, B takımlar Ligi'nde mücadele etti ve şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe 1953-54 sezonunda İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nin düzenlenememesi nedeniyle resmî karşılaşma oynamadı. Genç takım ise Teşvik Turnuvası şampiyonu oldu.

Fenerbahçe 1961-62 sezonuna eski gücünü kaybetmiş bir şekilde girdi ve İstanbul Ligi'nde üçüncü olabildi. Türkiye Şampiyonluğu'na doğrudan katılan sarı-lacivertliler burada da üçüncülükte kaldılar.

Fenerbahçe 1962-63 sezonunda İstanbul Ligi'nde ikinci oldu. Doğrudan katılma hakkını elde ettiği Türkiye Şampiyonluğu'na ise erkek voleybol takımının İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nin son maçında uğradığı haksızlığı protesto etmek amacıyla katılmadı. Erkek takımı da aynı şekilde protesto ederek Türkiye Erkekler Voleybol Şampiyonası'na iştirak etmemişti. Bu şekilde, kadın voleybol takımı kurulduğundan beri ilk kez Türkiye Şampiyonası'nda yeralmamış oldu.

Fenerbahçe 1964-65 sezonunda İstanbul Ligi'nde üçüncü oldu. Türkiye Şampiyonluğu'na ise katılamadı.

<span class="mw-page-title-main">Fenerbahçe (kadın voleybol takımı)</span> Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kadın voleybol takımı

Fenerbahçe veya sponsorluk anlaşması gereği Fenerbahçe Medicana, Fenerbahçe Spor Kulübünün kadın voleybol şubesidir. Maçlarını TVF Burhan Felek Voleybol Salonunda oynamaktadır. 2006-07 sezonunda sarı formalarla verdiği şampiyonluk mücadelesi sırasında Fenerbahçeli taraftarlarca Sarı Melekler olarak adlandırılmaya başlandı.

Fenerbahçe 1970-71 sezonunda İstanbul Ligi'nde dokuzuncu kez şampiyon oldu. Türkiye Şampiyonası'na doğrudan katılan sarı-lacivertliler başarılı olamadılar ve dördüncülükte kaldılar. Erkek takımının 1969-70 sezonundan sonra bu sezonda da Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'ne yükselememesi kulüpte voleybol karşıtlarını harekete geçirdi ve şube kapanma noktasına geldi. Nihayetinde A erkek ve genç erkek takımlarının faaliyetleri durdurulurken, kadın takımı kapanmaktan son anda kurtuldu ve bir sonraki sezon da salonlarda boy gösterdiği gibi Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

Bu madde, Fenerbahçe ile Galatasaray takımları arasında oynanan voleybol maçlarının bir listesini içermektedir.