Fenerbahçe (basketbol takımı) 1962-63 sezonunda kadrosunu yeniden kuvvetlendirdi ve İstanbul Erkekler Basketbol Ligi'nde beş sezon aradan sonra şampiyon oldu.
Sarı-lacivertli takım Türkiye Basketbol Şampiyonası'nda ise ikinci oldu.
Kadro
Transferler
Nedim Hoşgör (Darüşşafaka), Tuğrul Demir ve Yavuz Demir (Galatasaray).
Özel Karşılaşmalar
- Fenerbahçe sezon başında Yunanistan'ın Aris takımının da katılımıyla eleme usulü iki dörtlü turnuva düzenledi. İlk turnuvada yarı finalde Fenerbahçe'yi, finalde de Aris'i yenen Yeşilköy Kültürspor şampiyon olurken; ikinci turnuvada ise yarı finalde Yeşilköy Kültürspor'u, finalde de Darüşşafaka'yı yenen Fenerbahçe şampiyon oldu. Bu iki turnuvada eşleşmelerin cilvesi olarak Fenerbahçe, Aris ile hiç karşılaşmadı.
- Teşvik Turnuvası'nda zayıf takımlarla eşleşen Fenerbahçe, Galatasaray, Modaspor, İTÜ ve Deniz Harp Okulu gibi güçlü ekipler yağan sağanak nedeniyle maçların oynanmayacağı düşüncesiyle sahaya gelmeyince hükmen mağlup sayılarak elendiler.
- Aralık'taki Darüşşafaka Turnuvası ise şu ilginç statüye sahne oldu: Seyirci çekmesi düşüncesiyle yarı finalin ilk ayağını Fenerbahçe ile Galatasaray oynarken, turnuvanın diğer yarı finalini teşkil eden Darüşşafaka-Honved maçı ise aynı zamanda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ilk tur ilk maçıydı. Honved bu maçı kazanarak rövanş maçı için büyük avantaj elde ederken aynı zamanda turnuva finaline yükseldi ve Fenerbahçe'yi de yenerek şampiyon oldu.
İstanbul Basketbol Ligi
Karşılaşmalar
Sıralama
Türkiye Basketbol Şampiyonası
Karşılaşmalar
Puan durumu
Altyapı
Genç takım
Genç takım İstanbul Ligi'nde şampiyonlukta çekiştiği İTÜ'yü geride bırakarak tarihinde altıncı kez İstanbul şampiyonu oldu.
8-12 Mayıs 1963 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen Türkiye Gençler Basketbol Şampiyonası'nda 10 Mayıs günü İTÜ'ye bu defa 59-54 yenildi ve turnuva sonunda Türkiye üçüncüsü oldu.
Dış bağlantılar
- Cumhuriyet gazete arşivi 20 Temmuz 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
- Milliyet gazete arşivi 22 Temmuz 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
- Cem Atabeyoğlu, "Türk Basketbol Tarihi", Ankara (1970).
- Cem Atabeyoğlu, "Türk Spor Tarihi Ansiklopedisi", İstanbul (1991).
- Cem Atabeyoğlu, "Fenerbahçe Basketbol Tarihi", İstanbul (1994).
- Mehmet Durupınar, "Türk Basketbolunun 100 Yıllık Tarihi", İstanbul (2007).
- Rüştü Dağlaroğlu, "Fenerbahçe Spor Kulübü Tarihi 1907-1987", İstanbul (1988).
- Vala Somalı, "Fenerbahçe", İstanbul (1988).
Kaynakça