
Obi-Wan Kenobi, aynı zamanda Ben Kenobi olarak da bilinen Yıldız Savaşları serisinden bir kurgusal kahramandır. Eğitimini Yoda ve Qui-Gon Jinn ustalardan almış, Güç'ün yollarını Anakin ve Luke Skywalker'ın her ikisine de öğretmiştir. Bu yüzden Yeni Jedi Düzeni'nin temel taşlarının oturtulmasına dolaylı yoldan katkıda bulunmuştur. Jedi örgütü tarihinin Yoda'dan sonra yaşamış en büyük ustası, hayatı efsane olmuş bir savaşçı, Cumhuriyet Klon Orduları'nın yüksek generallerinden birisidir. Ona emanet edilen klon kumandan ise Kumandan Cody'dir.

General Griveous, George Lucas tarafından yaratılan Yıldız Savaşları serisindeki bir kurgusal karakterdir. 2003 yılında yayınlanan animasyon dizisi Star Wars: Klon Savaşları'nda ilk defa görüldü. Daha sonraları 2005 yılında vizyona giren Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı filminde görüldü ve 2008 yılında yayınlanan Klon Savaşları animasyon dizisinde görüldü. Grievous, Klon Savaşları sırasında Bağımsız Sistemler Konfederasyonunun Droid Orduları Yüksek Komutanı olarak görev yapan bir askeri stratejist olarak tasvir ediliyor.

Uçak gemisi, tam uzunlukta bir uçuş güvertesi ve uçakları taşıma, silahlandırma, konuşlandırma ve kurtarma tesisleri gibi olanaklarla donatılmış, açık deniz hava üssü olarak hizmet veren bir savaş gemisidir.

Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike, Star Wars serisine ait 1999 yılı yapımı bir bilimkurgu filmidir. George Lucas tarafından yazılmış ve yönetilmiştir.

Yıldız Savaşları: Bölüm IV - Yeni Bir Umut, Star Wars serisine ait, 1977 yapımı bilimkurgu türünde bir filmdir. Senaristi ve yönetmeni George Lucas'dır. Yapım tarihine göre serinin ilk filmi, fakat hikâyenin kronolojik sıralamasına göre dördüncü filmidir.

Ölüm Yıldızı, Yıldız Savaşları dizisinde, imparatorluğun en ölümcül silahı ve ayrıca imparatorluğun merkez üssüdür. Ağır bir imparatorluk savaş istasyonunun süper silahı olup 160 kilometre çapındadır. İstasyonun temel şekli, küçük bir Ay boyutlarında küre şeklindedir. Ekvator çevresindeki bir kilometre genişliğindeki çukur tersane ve limanlara gitmektedir. Tarkin Doktrini ile kendisini göstermiştir.

R2-D2 ya da Artoo-Detoo, George Lucas tarafından yaratılan Yıldız Savaşları serisindeki kurgusal bir robot karakterdir. Orijinal üçleme, prequel üçleme ve devam üçlemesindeki her film dahil olmak üzere bugüne kadar on bir Yıldız Savaşları filminin onunda yer aldı. Bir astromekanik droid olan R2, filmler boyunca çeşitli noktalarda C-3PO, Padmé Amidala, Anakin Skywalker, Leia Organa, Luke Skywalker ve Obi-Wan Kenobi'nin arkadaşıdır. R2-D2 ve arkadaşı C-3PO, Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi (2018) haricinde, tüm Yıldız Savaşları sinema filmlerinde yer alan tek karakterlerdir.

U-bot, Almancada denizaltı anlamına gelen, ancak diğer bazı dillerde Alman deniz kuvvetlerince kullanılan denizaltıları ifade eder.

Hastane gemisi genellikle askeriye tarafından dünyadaki çeşitli ülkelerce savaş sırasında cepheye yakın noktalarda işletilen ve ana amacı hasta tedavi etmek olan mobil yüzer hastanelerdir. Bir hastane gemisine ateş açmak savaş suçu olarak işlem görür.
Droid Yıldız Savaşçıları,Ayrılıkçılar için sıradan bir savaşçıydı.4 tepkili lazer topuna sahip olan bu savaşçılar insansız uçuş yapmakla kalmayıp,yere indiklerinde yürüme formasyonuna geçebiliyorlardı.Özel yakıt sistemi sayesinde büyük bir hıza ulaşabilirler.Ama kısa mesafede mutlaka bir Droid Kontrol Gemisi olmalıdır.Bu droidler Federasyon Savaş Gemisi'nde bırakılana kadar sarj olurlar.Eğer ana gemiyle bağlantı kesilirse,bu droidler kısmen bozuk hale gelir.
Ayrılıkçılar bu gemilerle Coruscant'a saldırmışlardır. 4 blaster topuna sahip bu gemiler, adlarını droidin beyni olan bir daireyi çevreliyordu. Bu gemilerin büyük kırmızı gözleri vardı. Üstelik bu droidlerin beyni diğerlerinden daha gelişmiştir. Ana gemiden uzak mesafelere gidebilirler. Ayrıca insansız uçuş yapabilirler. Bu gemiler, Droid Kontrol Gemisi'nde bırakılmayı bekleyip,Federasyon Savaş Gemisi'nde sarj olurlar.
Ayrılıkçılar'ın en etkili ve en önemli gemisi budur.
Savaş Droidi, Ayrılıkçılar'ın standart askerleridir.İskelet görümündeki bu droidler, Klon Askerler'e karşılık olarak yaratılmış,ama klonlardan güçsüz olmuş, fakat yapılımları kolay olduğundan sayıları daha çok olmuştur.Yapılım yerleri Geneosis'tir.
Savaş Droid'lerinin kullandığı bu ağır zırhlı tank,pek de korkutucu değillerdir.Naboo Savaşı'nda ve Genosis Savaşı'nda kullanılmışlardır.Uzunlukları 3 metre 60 cm'dir.Bu büyük mekanik tanklar Federasyon Savaş Gemisi'nde şarj olurlar.Ayrılıkçılara büyük avantajlar sağlamışlardır.
Droid Saldırı Gemileri,Cumhuriyet Saldırı Gemileri'nin zaferi yüzünden yapımına başlandı.Sadece atmosfer içi kullanılabilen bu araçların,bomba ve belli mesafe roket atarları vardır.Ayrıca burnunda ikişer lazer topu olan iki taret ve çok güçlü bir lazer gücüne sahip bir lazer topu vardır.İki kanadın ucunda da lazer topları vardır.Klon Savaşları sırasında bu droid gemileri,Kashyyyk gibi bölgelerde görev aldı.Bu gemiler otomatik olmalarına rağmen içinde 20 Savaş Droid'i, 10 Süper Savaş Droid'i taşıyabilir.Bu gemiler,Droid Kontrol Gemisi'nde harekete geçirilene kadar ve içine droidler binene kadar beklerler.Ve bu gemiler Federasyon Savaş Gemisi'nde şarj olurlar.
Federasyon Çıkarma Gemisi, Yıldız Savaşları evreninde Ticaret Federasyonu tarafından kullanılan uzay gemisi tipidir.
Federasyon Piyade Taşıyıcısı, Yıldız Savaşları evreninde Ticaret Federasyonu tarafından kullanılan savaş aracı tipidir.

I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı İmparatorluğu, İttifak Devletleri; Amerika Birleşik Devletleri ise İtilaf Devletleri yanında yer aldı ama birbirlerine savaş ilan etmediler. Fakat ABD, Çanakkale Savaşı sırasında İtilaf Devletleri'nin savaş malzemelerini taşıyordu.

Askerî gemi, Deniz kuvvetleri ve donanma tarafından kullanılan gemi veya botlara verilen genel isimdir. Deniz savaşı için yaratılmıştır. Yapıları ve amaçlarıyla sivil gemilerden farklıdırlar. Askerî gemiler genellikle hasar kontrol sistemi ve silahlarla donatılmış şekilde seyir ederler. Bazı personel taşıma gemilerinde bu donanımlar hafiftir veya bulunmayabilir. Askerî gemiler, inşaat veya amaca göre sivil gemilerden farklıdır. Günümüzde dünya donanmalarında birçok farklı gemi var. Bu gemilerde uçak, helikopter, askerî araç ve askerî teknoloji'ler taşınabilir. Hepsinin farklı uygulamaları vardır ve bazı sınıflandırmalar belirli ülkelere özeldir. Farklı ülkeler çabalarını farklı gemi türlerine harcadılar ve bazıları neredeyse hepsine yatırım yaptı.

Atlantik Savaşı, tarihteki en uzun, en büyük ve en karmaşık deniz savaşı olarak bilinir. Mücadele, II. Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle başlamış, Mayıs 1945'teki Alman teslimine kadar sürmüştür. II. Dünya Savaşı'nın ilerleyişine göre savaşa dahil olan ülkeler, deniz muharebelerinden geriye çekilmek durumunda kalan ülkeler olmuştur. Atlantik Savaşı'nın ilk dönemlerinde İngiltere, alman denizaltıları (U-bot) karşısında zorluk yaşamıştır, savaşa ABD'nin katılmasıyla ve teknolojik gelişmelerin muharebe sahasına uygulanmasıyla beraber U-bot saldırıları geriletilmiştir.