İçeriğe atla

Federasyon Piyade Taşıyıcı

Federasyon Piyade Taşıyıcısı, Yıldız Savaşları evreninde Ticaret Federasyonu tarafından kullanılan savaş aracı tipidir.

Bu tank benzeri taşıtlar kara savaşlarında büyük önem taşırlar. Bu taşıtlar, katlanabilen Savaş Droid'lerini katlanmış halinde, raflarda asılı olarak,taşırlar. Durduklarında, kapı açılıp, raflar dışarı çıkar. Droidler açılmaya başlarlar. Droidler, bu gemilerin içinde ayrıca şarj olurlar. Taşıtlar, hedef gezegene ulaştırılmak için atmaosfer dışı, Federasyon Savaş Gemisi'nde atmosfer içi ise aynı yerde bulundukları, Federasyon Çıkarma Gemisi'nde ulaşım sağlanır.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Bahamalar</span> Batı Hint Adalarında bir ülke

Bahamalar, resmi adıyla Bahama Milletler Topluluğu, Atlas Okyanusu'nda yer alan ve coğrafî açıdan Orta Amerika'ya dâhil edilen Batı Hint Adaları'nın kuzeydoğu sınırını oluşturan bir takımada ülkesi. Bahamalar, Turks ve Caicos Adaları ile birlikte Lucayan Adaları'nı oluşturmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Gemi</span> Ulaşım aracı

Gemi dünya denizlerini, okyanuslarını, nehir, göl ve diğer yeterince derin su yollarını dolaşan, mal ve yolcu taşıyan veya savunma, araştırma ve balıkçılık gibi özel görevleri yapan büyük bir deniz taşıtı’dır. Gemiler genellikle boyut, şekil, yük kapasitesi ve amaca göre teknelerden ayrılır. Yelken çağı'nda "gemi", en az üç Kabasorta arma‘lı direkleri ve tam cıvadra yelken planıyla yelkenli gemi olarak tanımlanır.

<span class="mw-page-title-main">HMS</span>

Bazı monarşik ülkelerin donanmalarında gemilerin önüne konulan ve Majestelerinin Gemisi anlamında ön ad.

<span class="mw-page-title-main">Kalyon</span> 16. Yüzyılda kullanılmaya başlanan, üç direkli bir savaş gemisi

Kalyon, İngilizler tarafından 16. yüzyılda geliştirilen rüzgarla giden, üç direkli, yelkenli, büyük savaş gemisi.

<span class="mw-page-title-main">Savaş gemisi</span>

Savaş gemisi, öncelikli olarak deniz kuvvetleri ve donanma tarafından deniz savaşlarında kullanılmak üzere yapılan bir askerî gemi türüdür. Genellikle ticari gemi ve diğer gemi türlerinden tamamen farklıdırlar. Silahlandırılmış olabildiği gibi, ticari gemilerden farklı olarak hasara dayanıklı, manevra kabiliyeti yüksek ve hızlı tasarlanırlar. Ticari gemilerde olmadığı gibi, tipik bir savaş gemisi sadece silahlar, cephane ve mürettebatı için erzak taşır. Genellikle bir donanmaya bağlı olduğu gibi bazı durumlarda özel şirketlerin de savaş gemileri bulunabilir. Yapımı çok eskilere dayanan bu aracın yapılma nedeni, deniz ve okyanuslarda yolcu taşıyabilmesi ve deniz savaşı yapabilmesidir.

<span class="mw-page-title-main">Trireme</span>

Trireme; eski bir savaş gemisi çeşididir. Korintli Ameinocles tarafından icat edildiği öne sürülür.

<span class="mw-page-title-main">Havacılık</span>

Havacılık, insanlar tarafından üretilmiş hava taşıtlarıyla uçmak ya da uçmak için gerekli olan makinelerin tasarımıyla veya bakımlarıyla uğraşmak demektir. Daha genel bir anlamda, havacılık terimi, hava taşıtı ile ilgili olan tüm eylemleri, endüstrileri, kurumları kapsamaktadır. Ticari havacılık, sivil havacılık, genel havacılık, askerî havacılık, deniz havacılığı, kara havacılığı, ultralight havacılık, sanal havacılık gibi türleri bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kossuth Evi Müzesi</span> Kütahyada müze

Kossuth Evi Müzesi, Kütahya'da 1982'den beri ziyarete açık olan bir 18. yy Türk evidir. Evin sahibi Şeyh Bedreddin Efendi'dir. Bu evde 1850-1851 yıllarında yaşamış olan Macar Devrimi önderlerinden avukat Lajos Kossuth'a ait özel eşyalar ve Macar kültürü ile ilgili objeler sergilenir. Kossuth, Macaristan için hazırladığı anayasa taslağı metnini bu evde kaleme almıştır.

<i>Luftwaffe</i> II.Dünya Savaşında Alman Hava Kuvvetleri

Luftwaffe, II. Dünya Savaşı sırasında Alman Wehrmacht birliklerinin hava savaş birimiydi. Almanya'nın I. Dünya Savaşı sırasındaki askeri hava kuvvetleri, İmparatorluk Ordusu'nun Luftstreitkräfte'si ve İmparatorluk Donanması'nın Marine-Fliegerabteilung'u, Mayıs 1920'de Versay Antlaşması'nın şartları uyarınca dağıtıldı ve Almanya'nın herhangi bir hava kuvvetlerine sahip olması yasaklandı.

Droid Yıldız Savaşçıları,Ayrılıkçılar için sıradan bir savaşçıydı.4 tepkili lazer topuna sahip olan bu savaşçılar insansız uçuş yapmakla kalmayıp,yere indiklerinde yürüme formasyonuna geçebiliyorlardı.Özel yakıt sistemi sayesinde büyük bir hıza ulaşabilirler.Ama kısa mesafede mutlaka bir Droid Kontrol Gemisi olmalıdır.Bu droidler Federasyon Savaş Gemisi'nde bırakılana kadar sarj olurlar.Eğer ana gemiyle bağlantı kesilirse,bu droidler kısmen bozuk hale gelir.

Ayrılıkçılar'ın en etkili ve en önemli gemisi budur.

Savaş Droidi, Ayrılıkçılar'ın standart askerleridir.İskelet görümündeki bu droidler, Klon Askerler'e karşılık olarak yaratılmış,ama klonlardan güçsüz olmuş, fakat yapılımları kolay olduğundan sayıları daha çok olmuştur.Yapılım yerleri Geneosis'tir.

Federasyon Savaş Gemisi, Yıldız Savaşları evreninde Ticaret Federasyonu tarafından kullanılan uzay gemisi tipidir.

Droid Saldırı Gemileri,Cumhuriyet Saldırı Gemileri'nin zaferi yüzünden yapımına başlandı.Sadece atmosfer içi kullanılabilen bu araçların,bomba ve belli mesafe roket atarları vardır.Ayrıca burnunda ikişer lazer topu olan iki taret ve çok güçlü bir lazer gücüne sahip bir lazer topu vardır.İki kanadın ucunda da lazer topları vardır.Klon Savaşları sırasında bu droid gemileri,Kashyyyk gibi bölgelerde görev aldı.Bu gemiler otomatik olmalarına rağmen içinde 20 Savaş Droid'i, 10 Süper Savaş Droid'i taşıyabilir.Bu gemiler,Droid Kontrol Gemisi'nde harekete geçirilene kadar ve içine droidler binene kadar beklerler.Ve bu gemiler Federasyon Savaş Gemisi'nde şarj olurlar.

<span class="mw-page-title-main">Heligoland Körfezi Muharebesi (1939)</span>

Heligoland Körfezi Muharebesi, II. Dünya Savaşı'nda ismi bilinen ilk hava muharebesi ve en uzun hava muharebesi III. Reich'in Savunmasının başlangıcıdır. 3 Eylül günü Birleşik Krallık Almanya'ya savaş açtı ve Avrupa'daki savaş başladı. Ancak Birleşik Krallık Polonya'ya ne havadan ne de karadan yardım etmedi. Buna rağmen Almanya'nın bazı hedeflerini havadan vurdular. Alman donanmasına Alman limanlarında birkaç küçük hava baskını yaptılar. Cephenin durgun olduğu Eylül 1939-Mayıs 1940 arası Phoney Savaşı'nda havada ve karada çok küçük çapta çarpışmalar olmasına rağmen denizde Alman U-Botları terör estiriyordu. Bunun üzerine Britanya Kuzey Atlantik'teki Alman yüzey gemilerine karşı havadan saldırı düzenlemeyi planladı. Bu gemiler U-botlara (denizaltı) destek oluyordu.

<span class="mw-page-title-main">Hava kuvvetleri</span> Bir ordunun, hava savaşından ve hava savunmasından sorumlu silahlı hizmet dalı

Hava kuvvetleri ya da bazı ülkelerde anıldığı ismiyle hava ordusu, en geniş anlamda, ana olarak hava savaşı yürütmek üzere kurulmuş ve ülkenin havadan savunulmasını sağlamak için uçak, helikopter gibi hava araçlardan ve bunlarla ilgili yer hizmetlerinden, kuruluşlarından oluşturulan teşkilattır. Daha spesifik olarak, hava kuvvetleri bir ordunun; kara kuvvetleri, donanması ve diğer askeri kuvvetlerinden farklı olarak hava savaşından sorumlu silahlı hizmet dalıdır. Tipik olarak, hava kuvvetleri, ülkenin hava sahasının kontrolünü sağlamak, kontrol stratejik ve taktik bombardıman görevleri yürütmek ve kara ve deniz kuvvetlerine destek sağlamaktan sorumludur.

<span class="mw-page-title-main">Uzay taşıtı dışı etkinlik</span>

Uzay taşıtı dışı etkinlik, ya da Uzay gemisi dışı etkinlik; Dünya'nın atmosferinin ötesinde yani Dünya dışı olarak nitelenen uzay boşluğu ya da uzayın herhangi bir yerinde boşlukta bir astronot veya kozmonot tarafından yapılan herhangi bir etkinliği anlatan terim. Sıklıkla kullanılan dünya yörüngesindeki bir uzay gemisi veya uzay istasyonunun dışında uygulanan uzay yürüyüşünü tanımlamak için kullanılır. EVA daha çok uygulanması gereken teknik yöntemler bütününü tanımlamak için kullanılır. Uluslararası Uzay İstasyonu için gerçekleştirilen istasyon dışı teknik görevler gibi. Ama aynı zamanda Ay yüzeyi keşfi için de kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Çıkarma gemisi</span>

Çıkarma gemisi veya Çıkarma taşıtı, amfibik saldırıda denizden karaya çıkartma kuvveti nakletmek için kullanılan tekneler ve deniz taşıtlarıdır. Çeşitli boyutlarda ve farklı tasarımlarda, değişik lojistik ihtiyaçları karşılamak için kullanılır. İlk olarak I. Dünya Savaşı'nda Çanakkale'de Birleşik Krallık tarafından üretilip kullanılmıştır. II. Dünya Savaşı'nda Amerika Birleşik Devletleri tarafından büyük miktarlarda üretilip Normandiya Çıkarmasında ve birçok Pasifik adalarında en yoğun kullanımını görmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Askerî gemi</span>

Askerî gemi, Deniz kuvvetleri ve donanma tarafından kullanılan gemi veya botlara verilen genel isimdir. Deniz savaşı için yaratılmıştır. Yapıları ve amaçlarıyla sivil gemilerden farklıdırlar. Askerî gemiler genellikle hasar kontrol sistemi ve silahlarla donatılmış şekilde seyir ederler. Bazı personel taşıma gemilerinde bu donanımlar hafiftir veya bulunmayabilir. Askerî gemiler, inşaat veya amaca göre sivil gemilerden farklıdır. Günümüzde dünya donanmalarında birçok farklı gemi var. Bu gemilerde uçak, helikopter, askerî araç ve askerî teknoloji'ler taşınabilir. Hepsinin farklı uygulamaları vardır ve bazı sınıflandırmalar belirli ülkelere özeldir. Farklı ülkeler çabalarını farklı gemi türlerine harcadılar ve bazıları neredeyse hepsine yatırım yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Askerî araç</span>

Askeri araç bir taşıt türüdür. Tüm kara muharebe ve nakliye araçlarını içerir. Askerî kuvvetler için tasarlanmıştır ve askerî birlikler tarafından önemli ölçüde kullanılmaktadır. Birçok askerî aracın, araç zırhı veya off-road yetenekleri vardır. Cenevre Sözleşmeleri uyarınca saha ambulansları ve mobil ilk yardım istasyonları gibi savaş dışı tüm askerî araçlar, uygun ve açık bir şekilde işaretlenmelidir.