İçeriğe atla

Faruk Barlas

Faruk Barlas
Kişisel bilgileri
Doğum tarihi 1916
Doğum yeriİstanbul, Osmanlı İmparatorluğu
Ölüm tarihi 9 Ocak 1994 (78 yaşında)
Ölüm yeriİstanbul, Türkiye
MevkiiDefans
Altyapı kariyeri
1928 Galatasaray
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
1933-1935Galatasaray 7 (0)
1935-1936Güneş 11 (0)
1935-1936Galatasaray 0 (0)
1936-1939Güneş 23 (0)
1938-1947Galatasaray 82 (0)
1947-1949İstanbulspor 4 (0)
Millî takım kariyeri
1937 Türkiye 1 (0)
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.

Faruk Barlas (1916, İstanbul - 9 Ocak 1994,[1] İstanbul), Galatasaray'da defans mevkiinde forma giymiş eski Türk millî futbolcudur.

Başarıları

Güneş
Galatasaray

Kaynakça

  1. ^ "Faruk Barlas vefat etti". Miliyet Gazetesi. 10 Ocak 1994. s. 29. 19 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2018. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Refik Osman Top</span>

Refik Osman Top, Şiir lakabıyla anılan Türk millî futbolcu, hakem, antrenör ve spor köşe yazarıydı. Top, Türk futbol tarihinin ilk dönemlerinin en çok ödül alan oyuncularından biridir ve hem oyuncu hem de menajer olarak İstanbul Futbol Ligi'ni kazandı. Beşiktaş Valideçeşme'de futbola başlayan Refik Osman Top, aynı zamanda Türkiye'nin Üç Büyük kulüplerinde forma giyen ilk futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Mehmet Barlas</span> Türk gazeteci (1942–2023)

Mehmet Barlas, Türk gazeteci ve köşe yazarı.

<span class="mw-page-title-main">Richard Kingson</span> Ganalı futbolcu

Richard Kingson, Ganalı eski millî kaleci. Türk vatandaşlığına geçerek Faruk Gürsoy adını almıştır. Süper Lig ve Premier League'de farklı kulüplerde oynamıştır.

Millî Küme, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen, İstanbul, Ankara ile İzmir liglerinden katılan takımların mücadele ettiği ulusal futbol ligidir. 1937-1950 yılları arasında 11 kez, deplasmanlı lig formatında düzenlenmiştir. O dönemde Ankara ve İzmir liglerinin dolay şehirlerden takımlar barındırdığından dolayı Millî Küme'de 3 büyük şehirden fazla şehir temsil edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Galatasaray Müzesi</span> İstanbulda bir müze

Galatasaray Müzesi, İstanbul'un Beyoğlu ve Sarıyer ilçesinde yer alan müzeler.

Taner Barlas, Türk sinema ve tiyatro sanatçısı, yönetmen, yazardır.

<span class="mw-page-title-main">Faruk Süren</span> Türk iş insanı

Faruk Erol Süren Türk iş insanı. 30. Galatasaray Başkanı.

<span class="mw-page-title-main">Fikret Kırcan</span> Türk futbolcu

Fikret Kırcan, Türk eski millî futbolcu ve yöneticidir.

<span class="mw-page-title-main">1937 Millî Küme</span>

1937 Millî Küme, Millî Küme'nin ilk sezonu. Sekiz takımın mücadele ettiği ligi Fenerbahçe şampiyon olarak tamamladı.

<span class="mw-page-title-main">Lebip Elmas</span>

Lebip Elmas, Fenerbahçe'de oynamış Türk futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Güneş SK</span> 1933te kurulan Türk futbol kulübü

Güneş Spor Kulübü, 1933 yılında Galatasaray içinde meydana gelen anlaşmazlıklar sonucu kulüpten ayrılan bir grubun kurduğu spor kulübü.

Fenerbahçe 1986-87 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonu dokuzuncu bitirdi. Uzun süre küme düşme hattında yer alan sarı-lacivertli takım, ligin ikinci yarısında çıkışa geçerek ilk sekize yükselse de son maçta Beşiktaş'a yenilerek play-off'un dışında kaldı.

Rasih Minkari, Türk millî futbolcudur. Forvet pozisyonunda forma giymekteydi.

Fenerbahçe 1937-38 sezonunda İstanbul Ligi'nde bir gollük averaj farkıyla ikinci oldu. İstanbul Şildi'ne ise üçüncü kez şampiyonluğa ulaştı.

Orhan Canpolat,, eski Türk futbolcudur. Kariyerine 1936 yılında Fenerbahçe'de başladı. Burada 1937 yılında Millî Küme'yi kazandı. 1942 yılında Galatasaray'a transfer oldu, 1941-42 sezonunda İstanbul Kupası'nı kazandı. 1948-49 sezonunda takımıyla İstanbul Futbol Ligi'ni kazandı. Kariyerinin son dönemlerinde Adalet ve Emniyet kulüplerinde oynadı.

Adnan İncirmen, Türk futbolcu ve teknik direktördür.

<span class="mw-page-title-main">Galatasaray 0-7 Güneş</span> Futbol Maçı

Galatasaray 0-7 Güneş, Galatasaray ile Güneş kulüplerinin futbol takımları arasında oynanan ve 7-0'lık skorla sonuçlanan 1938 Millî Küme maçı. 20 Mart 1938 tarihinde oynanan maçtaki gollerin dördünü Melih Kotanca atarken, iki gol Selahattin Almay'dan, bir gol ise Rasih Minkari'den gelmişti. Melih Kotanca, bu maçta attığı 4 golle Galatasaray-Güneş rekabetinde bir maçta en çok gol atan futbolcu olmuştur. Bu sonuç aynı zamanda Galatasaray'ın tarihindeki en farklı mağlubiyetlerden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye futbol şampiyonları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Türkiye futbol şampiyonları, Türkiye'nin her yıl düzenlenen en üst düzey futbol şampiyonalarını kazanan takımlardır. Ülke çapında düzenlenen ilk futbol turnuvası, Türkiye Futbol Şampiyonası ya da diğer adıyla Türkiye Futbol Birinciliği'dir. İlk kez 1924 yılında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen bu organizasyonda bölge (mıntıka) liglerinde şampiyon olan takımlar eleme usulüne göre karşılaşıp Türkiye şampiyonunu belirlemişlerdir. İlk şampiyonada askerî mıntıkasında birinci olup katılan Harbiye İdman Yurdu yenilgisiz ve tek bir gol yemeden Türk futbol tarihindeki ilk ülke şampiyonu olmuştur. 1937'de ise ülkenin ilk deplasmanlı millî futbol ligi olan Millî Küme hayata geçirilmiştir. Lig 1950'de son kez icra edilip sonlandırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Burak Elmas</span> Türk iş insanı ve spor yöneticisi

Burak Elmas, Türk iş insanı ve spor yöneticisi. 38. Galatasaray Başkanı.

<span class="mw-page-title-main">Lütfü Aksoy</span> Türk siyasetçi, futbolcu

Lütfü Aksoy, defans mevkiinde görev yapmış Türk eski millî futbolcudur. 1936 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye millî futbol takımı kadrosunda yer aldı.