Malavi arması, Afrika ülkesi Malavi tarafından resmî olarak kullanılan armadır. Ülkenin Nyasaland olarak bağımsızlığını henüz kazanmadığı 30 Haziran 1964 tarihinde kabul edilerek resmî arma olarak kullanılmaya başlanmış, ülkenin Malavi olarak 6 Temmuz 1964 tarihinde Birleşik Krallık'tan tam bağımsızlığını kazandıktan sonra da yeni ülkenin resmî devlet arması olmuştur.
Uganda arması, Afrika ülkesi Uganda tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma ülkenin bağımsızlığını kazanmasından üç hafta önce 21 Eylül 1962 tarihinde henüz Birleşik Krallık himayesi altında iken Uganda Yasama Konseyi tarafından oluşturulmuş, dönemin Uganda Valisi Sir Walter Coutts tarafından kabul edilmiş ve 9 Ekim 1962 tarihinde de bağımsızlık ile birlikte yasal çerçeveye oturtularak kullanılmaya başlanmıştır.
Nijerya arması, Afrika ülkesi Nijerya tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma 20 Mayıs 1960 tarihinde Birleşik Krallık kraliçesi II. Elizabeth tarafından kullanıma verilmiştir.
Seyşeller arması, Afrika ülkesi Seyşeller tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1976 yılından itibaren ülkenin resmî arması olarak kullanılmaktadır.
Anguilla bayrağı, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Anguilla tarafından kullanılan bayrak. Anguilla bayrağı günümüzdeki hâli ile 30 Mayıs 1990 tarihinde kabul edilmiştir.
Britanya Virjin Adaları bayrağı, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Britanya Virjin Adaları tarafından kullanılan bayrak. Britanya Virjin Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 15 Kasım 1960 tarihinde kabul edilmiştir.
Cayman Adaları bayrağı, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Cayman Adaları tarafından kullanılan bayrak. Cayman Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 25 Ocak 1999 tarihinde kabul edilmiştir.
Turks ve Caicos Adaları bayrağı, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Turks ve Caicos Adaları tarafından kullanılan bayrak. Turks ve Caicos Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 7 Kasım 1968 tarihinde kabul edilmiştir.
Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları bayrağı, Atlas Okyanusu'nun güneyinde Güney Amerika kıtasına dâhil edilen ve Britanya Denizaşırı Toprakları'ndan biri olan Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları tarafından kullanılan bayrak. Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 3 Ekim 1985 tarihinde kabul edilmiştir.
Britanya Antarktika Toprakları bayrağı, Antarktika'da bulunan ve Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Britanya Antarktika Toprakları bölgesi için kullanılan bayrak. Britanya Antarktika Toprakları bayrağı günümüzdeki hâli ile 21 Nisan 1998 tarihinde kabul edilmiştir.
Pitcairn Adaları bayrağı, Büyük Okyanus'un güneyinde Britanya Denizaşırı Toprakları olarak yer olan Pitcairn Adaları tarafından kullanılan bayrak. Pitcairn Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 2 Nisan 1984 tarihinde kabul edilmiştir.
Saint Helena bayrağı, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin merkezi konumununda da olan Saint Helena adasında kullanılan bayrak. Saint Helena bayrağı günümüzdeki hâli ile 4 Ekim 1984 tarihinde kabul edilmiştir.
Cayman Adaları arması, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Cayman Adaları tarafından kullanılan arma. Cayman Adaları arması günümüzdeki hâli ile 14 Mayıs 1958 tarihinde kabul edilmiştir.
Falkland Adaları arması, Atlas Okyanusu'nun güneyinde Güney Amerika kıtasına dâhil edilen ve Britanya Denizaşırı Toprakları'ndan biri olan Falkland Adaları tarafından kullanılan arma. Falkland Adaları arması günümüzdeki hâli ile 29 Eylül 1948 tarihinde kabul edilmiştir.
Saint Helena arması, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin merkezi konumunda da olan Saint Helena adasında kullanılan arma. Saint Helena arması günümüzdeki hâli ile 30 Ocak 1984 tarihinde kabul edilmiştir.
Ascension bayrağı, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin bir parçası olan Ascension adasında kullanılan bayrak. Ascension bayrağı günümüzdeki hâli ile 11 Mayıs 2013 tarihinde kabul edilmiştir.
Jersey bayrağı, Avrupa kıtasının batısında, Büyük Britanya'nın güneyinde yer alan, Manş Denizi'nde bulunan ve Manş Adaları'ndan biri konumunda olan Jersey tarafından kullanılan bayrak. Jersey bayrağı günümüzdeki hâli ile 12 Haziran 1979 yılında kabul edilmiş, 10 Aralık 1980 tarihinde de Kraliçe II. Elizabeth tarafından onaylanmıştır. Bayrak ilk olarak 1 Nisan 1981'de göndere çekildi.
Ascension arması, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin bir parçası olan Ascension adasında kullanılan arma. Ascension bayrağı günümüzdeki hâli ile 2012'de kabul edilmiştir.
Tristan da Cunha bayrağı, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin bir parçası olan Tristan da Cunha adasında kullanılan bayrak. Tristan da Cunha bayrağı günümüzdeki hâli ile 20 Ekim 2002 tarihinde kabul edilmiştir.
Tristan da Cunha arması, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin bir parçası olan Tristan da Cunha adasında kullanılan arma. Tristan da Cunha bayrağı günümüzdeki hâli ile 2002 yılında kabul edilmiştir.