
OneDrive, Microsoft'un sunduğu bir çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmetidir. Kullanıcılar, Microsoft Account hesapları ile bağlanabildikleri OneDrive hesaplarına tarayıcılarını kullanarak dosya gönderip, internet erişimi olan her yerden bağlanabilmektedirler. Halka açık olarak paylaşılan OneDrive dosyalarına erişim için üyelik gerekmemektedir. 2014 yılının ocak ayında Microsoft'un İngiliz medya kuruluşu BSkyB ile olan isim hakkı davasını İngiliz yüksek mahkemesini kararı sonucu BSkyB'nin kazanmasıyla Microsoft bu hizmetin adını 19 Şubat 2014 yılından Microsoft OneDrive olarak değiştirmiştir. OneDrive eskiden Windows Live olarak bilinen çevrimiçi hizmet paketinde bulunur.

Google+, kurucusu olan Google tarafından yönetilen sosyal ağ ve kimlik doğrulama hizmeti.

Google ürünleri listesi Google tarafından satın alınan tüm ana masaüstü, mobil ve çevrimiçi ürünleri içerir. Bu ürünler son ürün ya da beta sürümler olabilir. Liste ayrıca kullanımdan kaldırılmış, birleştirilmiş ya da tekrar isimlendirilmiş ürünleri de içerir. Ürünlerin içinde olan özellikler ayrıca listelenmemiştir.

Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulamasıdır. Uygulama, kullanıcıların medya yüklemesine izin verir. Medyalar filtrelerle, Hashtag'ler ve coğrafi etiketleme ile düzenlenebilir. Gönderiler herkese açık olarak veya önceden onaylanmış takipçilerle paylaşılabilir. Kullanıcılar, diğer kullanıcıların içeriğine etiketlere ve konumlara göre göz atabilir ve trend olan içeriği görüntüleyebilir. Kullanıcılar, içeriklerini kişisel bir beslemeye eklemek için fotoğrafları beğenebilir ve diğer kullanıcıları takip edebilir. Ekim 2010'da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram'ın da dâhil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkânı tanımıştır. Instagram başlangıçta yalnızca içeriğin 640 piksel ile kare (1:1) en boy oranında çerçeve oranına izin vererek ayırt edildi. 2015 yılında bu kısıtlamalar 1080 piksele yükseltilerek hafifletildi. Servis ayrıca mesajlaşma özellikleri, tek bir gönderiye birden fazla resim veya video ekleme yeteneği ve "hikâye" özelliği ekledi. Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram Nisan 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı. 6 Eylül 2012'de Instagram ile Facebook arasındaki anlaşma, 300 milyon dolarlık nakit satın alma fiyatı ve 23 milyon hisse senedi ile resmen kapandı.

Vine, Twitter'ın 2013 Ocak ayında kullanıma sunduğu ücretsiz bir Video barındırma uygulamasıdır. Uygulama kullanıcının maksimum 6 saniyelik kısa videolar çekebilmesini sağlamaktadır. Facebook ve Twitter üzerinden paylaşılabilir.

Microsoft account, Microsoft tarafından Windows Live hizmetlerinde sağlanan bir özelliktir. Kullanıcılara bir hesap kullanarak web sitelerine, cihazlara ve uygulamalarına oturum açmalarını sağlar.

Bu makale genel web postası hizmeti ile ilgilidir. İş web posta hizmeti için, Outlook Web'e bakın.

Windows Phone 7 Microsoft tarafından tanıtılan Windows Phone mobil istemci işletim sisteminin ilk sürümüdür. Microsoft Windows Mobile 6.5 sürümü ile Windows Mobile işletim sisteminin son versiyonunu yayınlamış ve bununla işletim sistemine son vermiştir. Bundan sonra Microsoft yeni işletim sistemini yaratmaya başladı, 21 Ekim 2010 tarihinde dünya çapında Windows Phone Store ile birlikte ve 8 Kasım 2010 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde yayımlandı. Versiyon birden fazla büyük güncellemeler aldı, son hali Ocak 2013 yılında piyasaya sürülen Windows Phone 7.8 oldu. Versiyonun güncellenme yöntemi Zune yazılım aracılığı iledir. Buna özelleştirilebilir başlangıç ekranı olarak birkaç özelliği eklendi. Tam yeni "Metro" isminde tasarım sistemine dayalı bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Mobil yazılım platformu Windows Phone Store'dur. Microsoft bu sürümdeki mobil cihazlar için ücretsiz online eş hizmeti vermek için özel olarak "My Windows Phone" hizmetini kullanıma verdi.

Google Fotoğraflar, Google tarafından bir fotoğraf, video paylaşımı ve depolama hizmetidir. Mayıs 2015'te ilan edildi ve şirketin sosyal ağı Google+'tan dışarı döndürüldü. Hizmete, diğer Google ürünleri gibi @gmail.com e-posta adreslerini kullanan bir Google Account'la kaydolmak mümkündür.

Bing Mobile Microsoft'un Bing arama motorunun bir parçası olarak taşınabilir mobil cihazları için bir arama aracıdır. Mobil cihaz ekranları için tasarlanmıştır. Bing Mobileye, Windows phone 7 ve Windows Phone 8 aygıtlarında Arama anahtarı aracılığıyla erişilir, tescilli yazılım olarak Windows Mobile ve Windows Phone'ye dahildir. Ayrıca, Windows Phone 8.1'de mevcuttur ve iOS ve Android de dahil olmak üzere diğer platformlar için indirilebilir.

Office Sway Microsoft'un sunduğu bir sunum programıdır ve Microsoft Office ürün ailesinin bir parçasıdır. Genellikle Ağustos 2015'te Microsoft tarafından yayımlanan Sway, bir Microsoft Account hesabına sahip kullanıcılara metin ve medyayı bir araya getirmesine ve web sitesi oluşturmak için birleştirmelerine izin verir. Kullanıcılar içeriği, kullanımdaki aygıta veya Bing, Facebook, OneDrive ve YouTube gibi internet kaynaklarından yerel olarak çekebilirler.

Docs.com, Microsoft'un sunduğu, kullanıcıların Office belgelerini profil sayfalarında keşfedip yükleyip paylaşabilecekleri bir sitedir. Desteklenen dosya türleri arasında OneNote notları, Word belgeleri, Excel elektronik tabloları, PowerPoint sunuları, Mix video sunumları ve Office Sway bulunur. Kullanıcılar ayrıca sayfalarına PDF'ler ve URL'ler ekleyebilirler. Docs.com, Microsoft Office Online'nin bir parçasıdır. Docs.com 15 Aralık 2017'de kullanımdan kaldırılmıştır.

Windows Live Barkod Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. Kullanıcıların, iki boyutlu bir matris barkodu olan Hızlı Yanıt Kodu aracılığıyla çeşitli ortamlar ve el cihazları arasında bilgi aktarmasına izin verildi. İnsanlara bilgi alışverişinde bulunmak ve mobil cihazlarda çeşitli çevrimiçi hizmetleri kullanmak için bir yöntem sundu.

Windows Live Uyarılar Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. Öncelikle "MSN Uyarılar" ismi ile MSN hizmetinin bir parçası olmuş, sonradan 2006 yılında Windows Live hizmetine geçirilmiştir. Kullanıcılara zamana duyarlı olayları ve çeşitli uyarı içeriği sağlayıcılarından gelen bilgileri bildirmesine izin verdi. Kullanıcılar, uyarıları nasıl ve ne zaman alacaklarını seçebiliyorlardı, böylece kullanıcılar nerede olursa olsun bilgilendiriliyorlardı. Windows Live Uyarılar, Windows Live ID'ye sahip kullanıcılar için ücretsiz bir hizmet idi. Ancak, bazı içerik sağlayıcıları veya kablosuz iletişim servis sağlayıcıları içeriğini veya hizmetini Windows Live Uyarıları ile kullanma konusunda ücret alabilir. Takvim, Mekanlar ve Uyarıları kullanarak farklı türdeki Windows Live Etkinlikleri yönetme, planlama ve bunları başkaları ile paylaşma olanağı sağlar. Windows Live Uyarılar 30 Eylül 2010'dan itibaren kullanımdan kaldırılmıştır.

Google Sync Google'ın bir dosya senkronizasyonu hizmetidir. Gmail, Google Contacts ve Google Takvim hizmetlerinin PC ve mobil cihazla Posta, Takvim ve Adres Defteri uygulamaları ile kablosuz olarak senkronize edilmesine yardımcı oldu. Hizmet kullanıcılarının Google Apps posta, kişi ve takvimlerini mobil cihazlarıyla senkronize etmesine izin vermek için Microsoft Exchange Server ve ActiveSync® kullandı; kullanıcılar, gelen iletiler ve gelecek toplantılar için uyarıları da kurabilir veya özelleştirebilir. Google Sync PC, Mac, Linux, Android, BlackBerry, Symbian S60, iPhone, iPad, Windows Mobile, Windows Phone ve diğer cihazlarla çalıştı. Google Sync, Şubat 2009'da duyurulmuş ve Aralık 2012'de ticari olmayan kullanıcılar için kullanımdan kaldırılmıştır.
Facebook Datings, Facebook'ta geliştirilmekte olan bir dijital arkadaşlık ürünü ve çevrimiçi arkadaşlık servisidir. Kullanıcılar konuma, çocuk sayısına, dine, yaşa göre veya boy temelinde sonuçları filtreleyebilir ve 100 km'lik bir aralıktaki diğer kullanıcılarla eşleşebilir. Facebook, ürünü Mayıs 2018'deki Facebook F8 geliştirici konferansında duyurdu. Hizmet konferansta tam olarak duyurulmadı ve katılımcılara yakınlarda daha fazla bilginin geleceği söylendi. Özellik, konferanstan sonraki birkaç ay içinde dahili beta testindeydi.
Facebook Instant Articles, sosyal ağ şirketi Facebook'tan bir özelliktir. İşbirliği yapan haber ve içerik yayıncılarıyla kullanım içindir. Yayıncı, seçtiği makaleler için kullanmayı seçebilir. Bir yayıncı Anlık Makaleler için bir makale seçtiğinde, mobil uygulamasında Facebook'a göz atan kişiler, yayıncının web sitesindekine çok benzer biçimlendirmeyle makalenin tamamını görebilir. İlk partnerler The New York Times, National Geographic, BuzzFeed, NBC, The Atlantic, The Guardian, BBC News, Spiegel ve Bild oldu. Facebook, lansman sırasında Anlık Makalelerin comscore, Google Analytics, Omniture ve birçok yayıncının dahili izleme araçlarıyla uyumlu olacağını duyurdu. Buna ek olarak Facebook, yayıncılara Anlık Makalelerdeki kullanıcı davranışı konusunda kendi zengin analizlerini sunacaktı. Facebook, Anlık Makaleler olarak göstererek yayıncının web sitesindeki makalelerin görünümünü ve hissini korumaya söz verdi, ancak onları daha minimalist ve kullanıcının cihazına daha uygun hale getirdi. Facebook, reklamların Instant Articles içinde görünmesine izin verir. Yayıncılar, reklamları satarlarsa gelirin% 100'ünü elinde tutabilirler ve Facebook, reklamları satarsa standart% 30 kesintisini alır.

Facebook Live, Meta, Inc. tarafından sunulan canlı yayın hizmetidir. Şu an Facebook Watch hizmetinin bir parçasıdır. Ağustos 2015'te Facebook, kullanıcıların canlı video yayınlamasına izin vermeye başladı. Akışlar, Haber Kaynağında görünür ve kullanıcılar bunlara gerçek zamanlı olarak yorum yapabilir. Canlı yayınlar, otomatik olarak yayıncının sayfasına bir video gönderisi olarak kaydedilir. Bu özellik, Meerkat ve Periscope gibi hizmetlere rakip olarak konumlandırıldı.
Bir sosyal ağ hizmeti, sosyal ilişkiler kurmak için kullanılan çevrimiçi bir platformdur. İnsanların kişisel veya kariyer ilgi alanlarını, aktiviteleri, geçmişlerini veya gerçek hayat bağlantılarını paylaşır.
Facebook Stories, Meta, Inc. tarafından sunulan hikâye oluşturma hizmetidir. 24 Şubat 2017 yılında WhatsApp hikâye özelliğini uyguladıktan sonra Facebook Hikâyeleri 28 Mart 2017'de oluşturuldu. Bu, sosyal medya web sitesi için ikinci bir haber kaynağı olarak kabul ediliyor. Özellik Facebook'un uygulama içi kamerası etrafında odaklanmıştır. Kullanıcıların içeriklerine eğlenceli filtreler ve Snapchat benzeri lensler kullanmalarına, fotoğraflarına ve videolarına görsel, coğrafî konum etiketleri eklemelerine olanak tanıyor. Özellik hem masaüstü uygulama, hem de mobil uygulama için geçerli oldu. İçerik, Facebook uygulamasında yalnızca 24 saat boyunca herkese açık olarak yayınlanabilir veya bir Facebook arkadaşına doğrudan mesaj olarak gönderilebilir. Ayrıca sayfalar ve gruplar da hikâye oluşturabilir. Kullanıcılar hikâyelere yorum yazabilir ve emoji gönderebilir. Bunlar sonradan Facebook Messenger'de saklanılır.