Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal ağ. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Daha sonra Boston civarındaki okulları da içine alan Facebook, iki ay içerisinde Ivy Ligi okullarının tamamını kapsadı. Uygulamanın ilk senesinde; Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm okullar Facebook veri tabanında mevcuttu. Üyeler önceleri sadece söz konusu okulun e-posta adresiyle üye olabiliyordu. Daha sonrasında da ağ içine liseler ve bazı büyük şirketler de katıldı. 11 Eylül 2006 tarihinde ise Facebook tüm e-posta adreslerine, bazı yaş sınırlandırmalarıyla açıldı. Kullanıcılar diledikleri ağlara; liseleri, çalışma yerleri ya da yaşadığı yerler itibarıyla katılım gösterebilmektedirler. Ayrıca Facebook, dünyanın en fazla ziyaret edilen sitelerinden biridir. Google Play Store'da 5 milyardan fazla kullanıcısı bulunmaktadır.

Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulamasıdır. Uygulama, kullanıcıların medya yüklemesine izin verir. Medyalar filtrelerle, Hashtag'ler ve coğrafi etiketleme ile düzenlenebilir. Gönderiler herkese açık olarak veya önceden onaylanmış takipçilerle paylaşılabilir. Kullanıcılar, diğer kullanıcıların içeriğine etiketlere ve konumlara göre göz atabilir ve trend olan içeriği görüntüleyebilir. Kullanıcılar, içeriklerini kişisel bir beslemeye eklemek için fotoğrafları beğenebilir ve diğer kullanıcıları takip edebilir. Ekim 2010'da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram'ın da dâhil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkânı tanımıştır. Instagram başlangıçta yalnızca içeriğin 640 piksel ile kare (1:1) en boy oranında çerçeve oranına izin vererek ayırt edildi. 2015 yılında bu kısıtlamalar 1080 piksele yükseltilerek hafifletildi. Servis ayrıca mesajlaşma özellikleri, tek bir gönderiye birden fazla resim veya video ekleme yeteneği ve "hikâye" özelliği ekledi. Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram Nisan 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı. 6 Eylül 2012'de Instagram ile Facebook arasındaki anlaşma, 300 milyon dolarlık nakit satın alma fiyatı ve 23 milyon hisse senedi ile resmen kapandı.

WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir anlık mesajlaşma ve arama veya haberleşme uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumlu olan uygulama, 2G, 3G, 4G ya da Wi-Fi İnternet bağlantısı aracılığıyla kullanıcıların birbirlerine fotoğraf, video, ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj ve belge göndermesini sağlar. Aynı adı taşıyan şirket, eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur.

Vine, Twitter'ın 2013 Ocak ayında kullanıma sunduğu ücretsiz bir Video barındırma uygulamasıdır. Uygulama kullanıcının maksimum 6 saniyelik kısa videolar çekebilmesini sağlamaktadır. Facebook ve Twitter üzerinden paylaşılabilir.

Snapchat, Snap Inc. kurucuları Evan Spiegel, Bobby Murphy ve Reggie Brown tarafından akıllı telefonlar için geliştirilmiş, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Kullanıcıların birbirlerine yazılı metin, fotoğraf, ses ve video göndermesini sağlar. Kişiye özel gönderilen dosyalar, gönderen kişinin daha önceden belirlediği süre boyunca 2 defa görüntülenebilir. Hikâyeye eklenen fotoğraf ve videolar ise gönderen kişinin daha önceden belirlediği süre boyunca istenildiği kadar görüntülenebilir. Ücretsiz olan bu uygulama iOS ve Android platformları üzerinde çalışabilmektedir. Uygulamanın ilk sürümü Eylül 2011 tarihinde yayınlanmıştır. Kullanıcılarının %70’ini kadınların oluşturduğu uygulama en çok ABD ve İngiltere'de tercih edilmektedir.

Facebook Messenger, bir diğer adıyla Messenger Facebook'un yarattığı ve geliştirdiği yazılı, sesli ve görüntülü haberleşme sağlayabilen bir anlık mesajlaşma servisi ve yazılım uygulamasıdır. Facebook'un web-tabanlı sohbet özelliği ile entegredir ve açık bir protokol olan MQTT protokolü üzerine inşa edilmiştir. Messenger, Facebook kullanıcılarının kendi çevreleri ile hem ana web sayfası hem de mobil uygulamaları üzerinden sohbet edebilmesine olanak sağlar.

tvOS Apple tarafından geliştirilen dördüncü nesil Apple TV dijital medya oynatıcısı için bir işletim sistemidir. Ancak 4.nesil Apple TV-de bulunur. Ondan öncekiler bu sistemi desteklemiyorlar. tvOS sistemi 4. nesil Apple TV ile birlikte, "Apple Eylül 2015" etkinliğinde 9 Eylül 2015 tarihinde ilan edildi. 26 Ekim 2015 günü, 4. nesil Apple TV ön siparişleri başladı ve gönderiler sonraki hafta başladı. tvOS iOS bazında yaratılmıştır. Şu ana kadar Apple TV için ayrıca iOS sürümleri yayınlanırdı, fakat iOS 9 - dan itibaren resmi olarak Apple TV için tvOS tanıtıltı.

Apple Health veya Apple Sağlık Apple'ın iOS işletim sistemi için geliştirdiği bir sağlık izleme platformudur. Worldwide Developers Conference (WWDC) 2014 konferansında Apple Inc. tarafından iOS 8 ve iOS 9 için açıklandı. Uygulama, bağlı üçüncü taraf elektronik aksesuarları ve giyilebilir teknoloji için, kişisel ve merkezi veri toplama noktası olması amaçlanmıştır. Bu, bir kişinin biyokimya ve fizyolojisini tıbbi ve genel spor amaçla doğrudan izler ve analiz eder.

iWork Apple tarafından macOS ve iOS işletim sistemleri için oluşturulan ve ayrıca çapraz platformda iCloud web sitesi aracılığıyla sunulan bir ofis uygulamaları paketidir. Bu, Apple Keynote sunum programı; Kelime işlemci ve masaüstü yayıncılık uygulaması Apple Pages; ve Apple Numbers elektronik Hesap tablosu uygulaması içerir.

iPad 4 Apple tarafından geliştirilen ve pazarlanan bir tablet bilgisayardır. Selefi ile karşılaştırıldığında, dördüncü nesil iPad, Retina Ekran'ı koruyordu, ancak Apple A6X yongası ve 12 Eylül 2012'de piyasaya çıkan Lightning konektörü gibi yeni ve yükseltilmiş bileşenler içeriyordu.

iPad Mini 3 Apple tarafından tasarlanan, geliştirilen ve pazarlanan üçüncü nesil iPad Mini tablet bilgisayardır. iPad Mini 2'nin yerini alan iPad Mini 3 modeli 16 Ekim 2014'te iPad Air 2'nin yanında açıklandı ve ardından 22 Ekim'de piyasaya çıktı. Temelde onunla aynı tasarım ve donanım kullanıyor. Yeni özellikleri, Apple Pay ile uyumlu Touch ID sensörünün, farklı depolama boyutlarının yanı sıra altın rengin yanı sıra önceki renklerde de mevcut. 9 Eylül 2015'te iPad Mini 3 durduruldu ve yerini iPad Mini 4 aldı.

iPad Mini 2 Apple tarafından tasarlanan, geliştirilen ve pazarlanan ikinci nesil iPad Mini tablet bilgisayardır. iPad Mini 'in yerini alan iPad Mini 2 modeli birinci nesil iPad Mini ile hemen hemen aynı bir tasarıma sahiptir, ancak içerdiği revizyonları, A7 sistemli bir çip ve 2,048 x 1,536 çözünürlüklü Retina Ekranı gibi içeriyor. iPad Mini 2, büyük boy kardeşi olan iPad Air ile neredeyse aynı donanıma sahiptir. Apple 12 Kasım 2013'te iPad Mini 2'yi Uzay Gri ve Gümüş renkleriyle sessizce serbest bıraktı.

TestFlight Apple'e ait olan ve yalnızca iOS Geliştirici Programı içindeki geliştiricilere sunulan mobil uygulamaların kablosuz olarak (OTA) kurulması ve test edilmesi için kullanılan çevrimiçi bir hizmettir. Geliştiriciler, uygulamayla ilgili olarak geliştiricilere geri bildirim gönderebilecek dahili veya harici beta test cihazlarına uygulamaları dağıtmak için hizmetle birlikte anlaştılar. TestFlight SDK ayrıca, geliştiricilerin uzaktan günlükler, çökme raporları ve test kullanıcısı geribildirimi almasına izin verdi.

Facebook Messenger Kids, Facebook tarafından Aralık 2017'de yayınlanan bir mesajlaşma uygulaması ve platformu. Platform, Facebook Messenger platformuna daha güvenli bir alternatif olarak çocuk ve genç bir kitle için tasarlanmıştır. Kullanıcılar telefon numaraları yerine ad ve soyadlarıyla kayıt olabilirler. Başlangıçta yalnızca ABD'de iOS işletim sistemine sahip iPad tabletleri için piyasaya sürüldü, ancak daha sonra iPhone ve Android cihazlar için destek eklendi.

Hyperlapse Instagram tarafından oluşturulan ve kullanıcıların zaman atlamalı ve hızlandırılmış videolar üretmesine olanak tanıyan bir mobil uygulamadır. 26 Ağustos 2014'te yayınlandı. Uygulama, kullanıcıların 45 dakikaya kadar görüntüleri tek bir çekimde kaydetmelerine olanak tanıyor ve bu, daha sonra hızlandırılarak hiper geçişli sinematografik bir etki yaratabiliyor. Zaman aralıkları normalde geleneksel kameralardan sabit görüntüler birleştirilerek üretilir. Bu, uygulama titreşimi ortadan kaldırarak videonun görünümünü sabitleyen bir görüntü sabitleme algoritması kullanır. Instagram'ın aksine, uygulama hiçbir filtre sunmaz. Bunun yerine, kullanıcıların kullanabileceği tek post prodüksiyon seçeneği, normal oynatma hızının 1x ila 40x arasında değişebilen oynatma hızıdır.
M, Facebook, Inc. tarafından ilk kez Ağustos 2015'te duyurulan sanal asistandı. Kullanıcılar için ürün satın alma, hediye teslimatı düzenleme, restoran masaları rezerve etme ve seyahat düzenleme gibi görevleri otomatik olarak tamamlayabilirdi. Nisan 2017 itibarıyla yaklaşık 10.000 kullanıcıya sunuldu. Facebook Messenger, Facebook Messenger Rooms anlık mesajlaşma hizmetinin içinde çalıştı.

tbh, lise öğrencileri için tasarlanmış, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan anonim bir sosyal medya uygulamasıydı. Uygulama, Eylül 2017'de Nikita Bier, Erik Hazzard, Kyle Zaragoza ve Nicolas Ducdodon tarafından başlatıldı. Yatırımcılar arasında Greylock Partners, Redpoint Ventures, Founders Fund, Semyon Dukach, Bee Partners, Dorm Room Fund ve Amerikalı seri girişimci ve yatırımcı Wayne Chang bulunuyordu.
Facebook Slingshot, Meta, Inc. tarafından tasarlanan fotoğraf ve videoları arkadaşlarla paylaşmak için bir anlık mesajlaşma yazılımı uygulamasıydı. Uygulama, Android ve iOS cihazlar için 18 Haziran 2014'te piyasaya sürüldü. Facebook, "Creative Labs" bölümünü kapattıktan sonra, uygulama Aralık 2015'te durduruldu ve uygulama mağazasından ve Google Play mağazasından kaldırıldı.
Wirehog, Facebook ile bağlantılı olan ve kişilerin doğrudan bilgisayarlar arasında dosya aktarmasına izin veren bir dosya paylaşımı programıydı. Andrew McCollum, Mark Zuckerberg, Adam D'Angelo ve Sean Parker tarafından, 2004 yılın sonbaharında Palo Alto'daki Facebook sosyal ağ web sitesini geliştirirken oluşturuldu.

Facebook Live, Meta, Inc. tarafından sunulan canlı yayın hizmetidir. Şu an Facebook Watch hizmetinin bir parçasıdır. Ağustos 2015'te Facebook, kullanıcıların canlı video yayınlamasına izin vermeye başladı. Akışlar, Haber Kaynağında görünür ve kullanıcılar bunlara gerçek zamanlı olarak yorum yapabilir. Canlı yayınlar, otomatik olarak yayıncının sayfasına bir video gönderisi olarak kaydedilir. Bu özellik, Meerkat ve Periscope gibi hizmetlere rakip olarak konumlandırıldı.