Radyo, elektromanyetik radyo dalgalarındaki ses modülasyonunu önce elektronik ortama sonra da sese çeviren elektronik alet. Türk Dili dergisinde Kırgız Türkçesinde radyo anlamında kullanılan үналгы /ünalgı/ sözünün Türkiye Türkçesinde kullanılması da gündeme getirilmiştir. Radyoyu Marconi icat etmiştir.
Alem FM, Türkiye'de ulusal yayın yapan bir radyo istasyonudur. İstanbul'da 89.2 frekansında yayın yapmaktadır.
Podcasting, çoğunlukla dizi hâlindeki sayısal ses ve dijital medya ürünlerinin internet üzerinden -genellikle bildirim yoluyla- bilgisayar ve taşınabilir cihazlara indirilebilecek şekilde yayınlanması. Bu şekilde indirilmiş dosyalara ise podcast denir.
İstanbul FM, Türkiye'nin ilk özel radyolarından biri olarak 20 Aralık 1992 tarihinde kurulan bir dönem ulusal yayın yapmış bir radyo istasyonudur. Daha çok Türkçe pop müzik ve fantezi müzik yayınları yapmaktadır. İstanbul frekansı 88.6'dır.
Kral FM, merkezi İstanbul'da olan, ulusal çapta yayın yapan arabesk ve fantezi müzik ağırlıklı radyo istasyonudur.
Radio Oxigen, İstanbul'dan 96.0 FM frekansından acid jazz, soul, funky tarzda yayın yapan bir groove radyo istasyonu olarak kurulmuştur. Kurucusu Mehmet Garan Radio Oxigen'i Türkiye'nin ilk downtempo müzik yayını yapan Production Department, FG 93.7 ve Lounge FM 'nin sahipleri Birol Giray ile Can Tanca'ya satmıştır. Radio Oxigen 1 Haziran 2009'dan itibaren yayın akışına Lounge FM olarak devam eder.
Joy FM, merkezi İstanbul'da olan bir radyo kanalıdır. Şimdiki frekansı 100.6'dır. 1993 yılında yayın hayatına başlamıştır.
Number One TV, 1994 yılında yayın hayatına başlayan yabancı pop müzik kanalı.
Radyo ODTÜ, Ankara'da FM 103.1 frekansından yayın bir radyo istasyonudur. Pop-Rock, Alternatif-Rock tarzı yabancı müzik yayını yapan Radyo ODTÜ, Türkiye'de internet üzerinden yayın yapan ilk radyodur.
TRT Radyo 3, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun caz, klasik müzik, pop müzik, rock yayınlayan ve gün içinde çeşitli saatlerde haber bültenleri sunan radyosu. Yayın merkezi Ankara Radyosu'dur.
TRT Çukurova Radyosu, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun 3 Mart 1968 tarihinde yayın hayatına Mersin'de başlamış ve Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep bölgelerine kadar yayın ağı uzanan radyosu. TSİ her gün ile 10:05 - 13:00 arasında bölgesel yayın yaparken, her gün 10:05 - 13:00 saatleri arasında TRT Radyo 1 ile ortak yayın yapmaktadır.
Frekans modülasyonu, İletişim teknolojisinde (yayıncılıkta) kullanılan bir modülasyon türüdür. FM kısaltmasıyla gösterilir. Bu modülasyon türü 1933 yılında Amerikalı mühendis Edwin Howard Armstrong (1890-1954) tarafından geliştirilmiştir.
Kral Pop Radyo, 1 Mart 2011'de yayına başlayan Doğuş Yayın Grubu'na ait radyo istasyonu. Türkiye'de yayın yapmaktadır. TMSF'den Radyo5'in yayın hakları satın alınmasıyla birlikte Mayıs 2011'de yayın hayatına başlamıştır. Kral FM'in kardeş radyo istasyonudur. ÇEVKO'dan ve Bağcılar Belediyesinden ödüller almıştır.
a Haber, 2011 yılında Turkuvaz Medya Grubu tarafından kurulmuş haber kanalıdır. Kanalın genel yayın yönetmenliğini Habertürk TV'nin eski genel yayın yönetmeni Erdoğan Aktaş üstlenmiş, 2011'de yerine eski yardımcısı Cengiz Er geçmiştir. 2013 yılından bu yana a Haber genel müdürlüğü görevini Abdulhalik Çimen yürütmektedir.
Olay FM, Olay Medya Grubu bünyesinde yer alan Olay TV ile birlikte yayınını Bursa'da sürdürmüştür. 1994 yılında kurulmuştur. 31 Ekim 2019'da yayın hayatına son verilmiştir.
Kent FM, 4 Haziran 1992 tarihinde yayına başlayan Türkiye'nin ilk özel radyo kanalıdır.
Çin Uluslararası Radyosu, Çin devletinin uluslararası radyo yayıncısı. 3 Aralık 1941 tarihinde Pekin Radyosu olarak kurulmuştur. Merkezi Pekin'in Shijingshan semtinde yer almaktadır.
Radyo yayıncılığı, sesin geniş bir kitleye ulaşması amacıyla radyo dalgalarıyla iletilmesidir. FM yayını ve AM yayını en yaygın yayınlardır. İstasyonlar, radyo yayınlarına ortak bir radyo formatı yayınlamak için bağlanabilir veya yayın sendikasyonunda kullanılabilir. Sinyaller analog ses veya sayısal ses olabilir. Televizyon yayıncılığında da radyo frekansları kullanılır, ancak video sinyalleri de bulunur.
AM radyo, genlik modülasyonu (AM) yayınlarını kullanan bir radyo yayıncılığı teknolojisidir. Sesli radyo yayınları yapmak için geliştirilen ilk yöntemdi. Hala dünya çapında, orta dalga yayınlarda, aynı zamanda Uzun Dalga Bandı ve kısa dalga radyo bantlarında da kullanılıyor.