21 Kasım, Miladi takvime göre yılın 325. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 40 gün vardır.
Papa, Roma Başpiskoposu ve bu nedenle Roma Katolik Kilisesi'nin dünya çapındaki lideri. Katoliklere göre Havari Petrus'un halefidir.
Piskopos, bazı Hristiyan kiliselerinde, birkaç cemaatten oluşan bir bölgenin başpapazı olan, fetva verme yetkisine sahip üst kademeden din adamı.
Papa Siricius Roma Piskoposu, Aralık 384'ten 26 Kasım 399' da ölümüne kadar papalık görevini yürüttü. Ölümünden hemen önce Piskopos I. Damasus'in halefi olan Papa I. Anastasius'i papalığa atadı.
Papa Aziz Markus, 18 Ocak 336 ile 7 Ekim 336 arası papa.
Papa XIII. Benedictus,, asıl adı Pietro Francesco Orsini ve keşiş adı Vicenzo Maria Orsini, 29 Mayıs 1724 – 21 Şubat 1730 döneminde papa. Asıl Orsini-Gravina sülalesinden olup asıl babasının en büyük erkek çocuğu olduğu için, çocuğu olmayan amcası Bracciano Dükü'nün düklük (prens) unvanı ve düklük gayri-menkul ve menkullerinin varisi idi. Orsini sülalesinden papa olanlardan üçüncüsüdür.
Keldani Katolik Kilisesi Doğu Kilisesinden kopmuş olan ve Roma'ya bağlı olan Doğu kökenli kiliselerden bir tanesidir.
Piskoposluk, bir piskoposun dînî idâresi altında olan bölgedir. Batı Hristiyanlığında, piskoposluk bölgesi bir piskoposun yetki alanıdır. Yardımcı piskoposlar da bulunabilir. Bir piskoposluğun alt bölgelerine pariş denilir. Piskoposluk için kullanılan diocese, diócesis, diocèse, vb. isimler Yunanca διοίκησις (diokisis) isminden gelmektedir. Doğu Hristiyanlığında bu kelime, patriklik bölgesi anlamında kullanılmaktadır. Bu sebeple, Doğu Hristiyanlığında, patriğin astları konumundaki piskoposlar, parişlerin yöneticileridir. Bu sisteme piskoposluk yönetim sistemi denir. Başpiskoposluk, bir piskoposluktan hiyerarşik olarak üstündür. Başpiskopos, bir metropolit olabilir. Metropolitler, bir kilise eyâleti yöneticisidirler. Kilise eyâletleri, piskoposluklardan meydâna gelir ve eyâletin merkezi bir kilise metropolisidir. Kilise metropolisi, bâzen bir yerleşim yeri olan metropolisle çakışıktır. Bu yönetim düzeni, temel olarak, kiliselerin Roma eyâletlerine göre teşkilatlanması ile ortaya çıkmıştır. Metropolitlerin idâre ettiği kilise eyâletinde çalışan ve onun astı olan piskoposlara sufragan piskopos denir. Orta Çağ Avrupasında piskopos prensler ortaya çıktı. Yönetim alanlarındaki bölgenin hem piskoposu hem de siyâsî lideri durumundaki bu yöneticilerin alanları bâzen özerk bâzen de tam bağımsız siyâsî devlet olarak tezâhür etti.
Papa Aziz V. Pius, 1566-1572 yılları arasında papalık yapmıştır.
Pietro Bottaccioli, Roma Katolik Kilisesi'ne bağlı İtalyan piskopos.
Remídio José Bohn, Brezilyalı Roma Katolik piskopostur.
Michele Castoro, İtalyan Roma Katolik piskopos.
Thomas Joseph O’Brien, Amerikalı Roma Katolik piskopos ve din adamıdır.
Gerard Bernacki, Polonyalı Roma Katolik piskopos.
Salvador Martínez Pérez, Meksikalı Roma Katolik piskopostur.
Stephen Edward Blaire, Amerika Birleşik Devletleri Roma Katolik Kilisesi'ne bağlı Amerikalı piskopostur.
Giovanni D'Alise, İtalyan Roma Katolik Caserta piskoposu.
Càstor Oswaldo Azuaje Pérez Venezüellalı bir Roma Katolik piskoposuydu.
Arthur de Jesús Correa Toro, Kolombiyalı Roma Katolik piskopos.
Vincent Paul Logan, İskoç Roma Katolik piskopos.