1980 Eurovision Şarkı Yarışması, 25. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 1979 yarışmasını kazanan İsrail'in yapması gerekirken iki yıl üst üste ev sahipliği yapmanın vereceği mali yükü kaldıramayacağı gerekçesiyle bu hakkından vazgeçmiştir. Böylece 19 Nisan 1980 tarihinde Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Nederlands Congresgebouw'da yapılmıştır. Yarışmanın sunuculuğunu Marlous Fluitsma yapmıştır.
1959 Eurovision Şarkı Yarışması, 4. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 1958 yarışması'nı kazanmasındn dolayı 11 Mart 1959 tarihinde Fransa'nın kenti Cannes'te bulunan Palais des Festivals et des Congrès'te yapılmıştır. Yarışmanın kazananı Hollanda'yı temsil eden "Een beetje" adlı şarkısıyla Teddy Scholten olmuştur.
2005 Eurovision Şarkı Yarışması ya da 50. Eurovision Şarkı Yarışması, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlendi. Yunanistan'ı temsil eden Elena Paparizu "My Number One" adlı parçasıyla 230 puan elde ederek birinci oldu. Yarı-final 19 Mayıs 2005'te, final ise 21 Mayıs 2005'te yapıldı.
Azerbaycan ilk katılımı 2008 yılından günümüze 12 kez Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Azerbaycanlı Ulusal Yayıncısı İctimai Televizyon ve Radyo Yayımları Şirketi (İTV) her yıl gösteriyi yayınlamakla birlikte Azerbaycanlı katılımcıyı da belirlemektedir. Azerbaycan, Kafkasya'da yarışmaya katılan son ülkedir.
Kuzey Makedonya, adını değiştirene dek Birleşmiş Milletler'e kabul edildiği "'Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti'" adıyla Eurovision Şarkı Yarışması'n yer alan ülkenin resmî ilk katılımı 1998'de gerçekleşti. 1996 Eurovision Şarkı Yarışması'na yoğun katılım talebi nedeniyle Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından bir ön eleme düzenlenmiştir. Makedonya'nın temsilcisi Kaliopi'nin seslendirmiş olduğu "Samo ti" elemeyi geçemeyerek yarışma dışı kalmıştır.
Macaristan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Magyar Televízió (MTV) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Macaristan, 1994 yılında Estonya, Litvanya, Polonya, Romanya, Rusya ve Slovakya ile birlikte ilk defa katılmıştır.
Polonya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Telewizja Polska (TVP) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Polonya, 1994 yılında Estonya, Litvanya, Macaristan, Romanya, Rusya ve Slovakya ile birlikte ilk defa katılmıştır.
Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması, 2003 yılından beri her yıl Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından düzenlenen ve sadece Avrupa Yayın Birliği üyesi yayıncılara açık olan uluslararası şarkı yarışması. Yarışma, her yıl Avrupa'nın farklı bir şehrinde düzenlenmektedir. Yarışmanın adını aldığı Eurovision Şarkı Yarışması'nın çocuk versiyonudur.
Estonya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1994 yılında, Eesti Rahvusringhääling (ERR) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. aslında ilk katılımını 1993 yılında Janika Sillamaa'nın seslendirmiş olduğu "Muretut meelt ja südametuld" adlı şarkıyla gerçekleştirecekti fakat o yıl doğu ülkelerinin katılmaya ilgi göstermesi nedeniyle 1993 yılı için eleme düzenlenmiş Estonya elemeyi geçemeyerek yarışmaya katılmamıştır. Estonya, 1994 yarışmasında yarışan 25 ülkeden bir tanesidir. O yıldan bu yana ülke yarışmadan hiç çekilmemiştir.
2009 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasının 7. ayağıdır. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yapılmıştır. Yarışmayı " Click Clack" adlı şarkı ile Hollanda 121 puanla kazanmıştır.
Ukrayna, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 2003 yılında katılmıştır. Національна Телекомпанія України (NTU) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Ukrayna, 2003 yılında yarışmaya ilk defa katılan tek ülke olmuştur.
Hollanda yarışmaya, yarışmanın ilk yılından beri yani 2003 yılından beri katılıyor. Bu zamana kadar en iyi derecesini Ukrayna'nın başkenti olan Kiev'de yapılan 2009 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasında Ralf'in seslendirmiş olduğu Click Clack adlı şarkıyla 1. olarak aldı. En kötü derecesinide Fransa'da yapılan 2021 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasında Ayana'nın seslendirmiş olduğu Mata Sugu Aō Ne adlı şarkıyla 19.(Sonuncu) olarak aldı.
Hollanda, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez katıldığı 1956 yılından günümüze 60 defa katılmıştır. Hollanda yarışmaya ilk katılan yedi ülkeden birisi olmuştur. Ülke sadece dört kez yarışmadan uzak kalmıştır. 1985 ve 1991 yıllarında yarışmanın tarihlerinin Anma Günü'ne denk gelmesi nedeniyle, 1995 ve 2002 yıllarında ise önceki yıllarında aldığı kötü sonuçlar yüzünden yarışmaya katılmamıştır. Hollanda yarışmaya Hilversum (1958), Amsterdam (1970), iki kez Lahey ve Rotterdam (2020) olmak üzere beş kez ev sahipliği yapmıştır.
İtalya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez katıldığı 1956 yılından bu yana 51 kez katılmış ve ilk yarışmaya katılan yedi ülkeden biri olmuştur. İtalya, 1980 tarihine kadar kesintisiz olarak yarışmaya katıldı ve 1980'ler ve 1990'lar boyunca birçok kez yarışmadan çekildi. 1998 yılında başlayan 13 yıllık aradan sonra ülke, 2011 yılında yarışmaya geri döndü. İtalya yarışmayı üç kez kazandı ve ek olarak 16 kez ilk beşte yer aldı. İtalya yarışmaya Napoli (1965), Roma (1991) ve Torino (2022)'da ev sahipliği yaptı.
Bulgaristan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 2007 yılında, Българска национална телевизия (BNT) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olması dolayısıyla katılmıştır. Ülke aralıklarla da olsa da günümüze dek beş kez katılmıştır.
Belçika yarışmaya 2003 yılından beri katılıyor. Bu zamana kadar en iyi derecesini Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yapılan 2009 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda Laura Omloop'in seslendirmiş olduğu "Zo verliefd" adlı şarkıyla 1. olarak aldı. En kötü derecesinide Hollanda'da yapılan 2007 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda Trust'in seslendirmiş olduğu "Anders" adlı şarkıyla 15. olarak aldı.
2012 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması, 1 Aralık 2012 tarihinde Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da gerçekleştirilen 10. Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'dır. Yarışmanın yayıncılığını Hollanda'nın ulusal televizyon kanalı Algemene Vereniging Radio Omroep (AVRO) üstlenmiştir. Hollanda, Rotterdam'da gerçekleştirilen 2007 yarışmasından sonra yarışmaya ikinci defa ev sahipliği yapmıştır. Yarışmayı, 139 puan ile Ukrayna adına "Nebo" isimli şarkı ile yarışan Anastasiya Petrık kazanmıştır. Ukrayna'yı ikinci sırada Gürcistan, üçüncü sırada Ermenistan, dördüncü sırada Rusya ve beşinci sırada Belçika izlemiştir.
2013 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması, 30 Kasım 2013 tarihinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleşen 11. Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'dır. Yarışmanın yapılacağı yer Kiev'deki "Ukrayna" Sarayı olarak belirlenmiş, 10 Nisan 2013 tarihinde Ukrayna ulusal devlet kanalı NTU tarafından açıklanmıştır. Ukrayna, bir önceki 2009 yılında olmak üzere yarışmaya ikinci kez ev sahipliği yapmıştır. Yarışmanın sunuculuğunu 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Ukrayna'ya üçüncülük kazandıran Zlata Ogneviç ve 2009 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda sunuculuk yapmış olan Timur Miroşniçenko üstlenmiştir. On iki ülkenin katılacağını açıkladığı yarışmaya Arnavutluk ve Belçika ve İsrail çekildiklerini, Makedonya ve Malta yarışmaya geri döndüklerini, San Marino ilk kez katılacağını açıklamıştır. Bu ülkelerin yanı sıra, Kıbrıs'ın yarışmaya geri dönmesi ve yarışmada on üç ülkenin yarışması bekleniyordu ancak Kıbrıs son anda kararından döndü ve böylece yarışmada on iki ülkenin yarışacağı kesinleşti. Yarışmayı 130 puan ile Gaia Cauchi tarafından seslendirilen "The Start" isimli şarkı ile Malta kazandı. Bu, Malta'nın ilk Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması birinciliği oldu.
Anastasiya İhorivna Petrık, Ukraynalı besteci, söz yazarı ve şarkıcı.
Ukrayna, 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Wild Dances" adlı şarkıyla temsil eden Ruslana kazandığı için bu yıl ev sahipliği yapmıştır. Yarışma, başkent Kiev'de gerçekleştirilmiştir. Ukrayna yayıncısı Natsionalna Telekompaniya Ukrayiny (NTU) tarafından yapılan Ulusal final'in sonucunda Razom nas bahato adlı şarkısıyla GreenJolly ülkesini temsil etmeye hak kazanmıştır.