İçeriğe atla

Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda Fransa

Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda Fransa
Flag
Katılımcı yayıncıFrance Télévisions (FTV)
Katılım özeti
Katılımlar8
İlk katılımı2004
En iyi sonuç1.: 2020, 2022, 2023
Ev Sahibi2021, 2023
Dış bağlantılar
JuniorEurovision.tv'deki Fransa sayfası Vikiveri ögesini düzenle
En son katılım için bkz.
2024 Junior Eurovision Şarkı Yarışması'nda Fransa

Fransa, Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'na ilk kez Norveç'in Lillehammer'da yapılan 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'na France Télévisions isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin üyesi olmasından dolayı katılmıştır. Fransa 2004 yılında Thomas Pontier'in seslendirdiği "Si on voulait bien" adlı şarkıyla katılmış yarışmada 6. olmuştur. Fransa 14 yıl aradan sonra 2018 yılında yarışmaya tekrar geri döndüğünü açıklamıştır. 2020 yılında Fransa Valentina'nın seslendirdiği "J'imagine" şarkısıyla yarışmayı ilk defa kazanmıştır.

Katılımlar

Tablo anahtarı
1 Birinci
2 İkinci
3 Üçüncü
Gelecek etkinlik
Yıl Katılımcı Şarkı Dil Derece Puanlar
2004Thomas Pontier "Si on voulait bien" Fransızca6 78
2018Angélina "Jamais sans toi" Fransızca, İngilizce 2 203
2019Carla"Bim bam toi" Fransızca[a]5 169
2020Valentina"J'imagine" Fransızca 1 200
2021Enzo "Tic Tac" Fransızca 3 187
2022Lissandro"Oh Maman !" Fransızca[b]1 203
2023Zoé Clauzure"Cœur" Fransızca 1 228
2024Titouan "Comme ci, comme ça" Fransızca

Ev sahiplikleri

Yıl Şehir Yer Sunucular
2021Fransa ParisLa Seine MusicaleCarla, Élodie Gossuin ve Olivier Minne
2023Fransa NicePalais NikaïaOlivier Minne ve Laury Thilleman

Kaynakça

Not listesi

  1. ^ İngilizce'de tekrarlanan bir cümle içeriyor
  2. ^ İngilizce'de tekrarlanan üç kelime içeriyor

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye</span> Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiyenin rolü

Türkiye, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk olarak 1975 yılında, Semiha Yankı’nın seslendirdiği "Seninle Bir Dakika" isimli şarkıyla katıldı, ancak 1990’lara kadar puan tablosunun sonlarında yer aldı. 1979 yarışması Kudüs’te düzenlendiği için Türkiye, o yıl halk seçimi ile belirlenen Maria Rita Epik & 21. Peron’un "Seviyorum" isimli şarkısını yarışmaya göndermekten vazgeçerek yarışmadan çekildi.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Kuzey Makedonya</span>

Kuzey Makedonya, adını değiştirene dek Birleşmiş Milletler'e kabul edildiği "'Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti'" adıyla Eurovision Şarkı Yarışması'n yer alan ülkenin resmî ilk katılımı 1998'de gerçekleşti. 1996 Eurovision Şarkı Yarışması'na yoğun katılım talebi nedeniyle Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından bir ön eleme düzenlenmiştir. Makedonya'nın temsilcisi Kaliopi'nin seslendirmiş olduğu "Samo ti" elemeyi geçemeyerek yarışma dışı kalmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Fransa</span>

Fransa, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1956 yılında, France Télévisions isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre, İtalya ve Lüksemburg ile birlikte yarışmaya ilk katılan yedi ülkeden birisi olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Macaristan</span>

Macaristan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Magyar Televízió (MTV) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Macaristan, 1994 yılında Estonya, Litvanya, Polonya, Romanya, Rusya ve Slovakya ile birlikte ilk defa katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Polonya</span>

Polonya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Telewizja Polska (TVP) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Polonya, 1994 yılında Estonya, Litvanya, Macaristan, Romanya, Rusya ve Slovakya ile birlikte ilk defa katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail</span>

İsrail, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1973 yılında, Raşut Ha-Şidur isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Ancak, 2018 yılından beri İsrail'in katılımı İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (İKYK) tarafından sağlanmaktadır. İsrail, Avrupa kıtasında hiç toprağı bulunmamasına rağmen yarışmaya katılan ilk ülkedir. İsrail'i 1980 yılında Fas, 1981 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti, 2006 yılında Ermenistan ve 2015 yılında Avustralya izlemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Estonya</span>

Estonya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1994 yılında, Eesti Rahvusringhääling (ERR) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. aslında ilk katılımını 1993 yılında Janika Sillamaa'nın seslendirmiş olduğu "Muretut meelt ja südametuld" adlı şarkıyla gerçekleştirecekti fakat o yıl doğu ülkelerinin katılmaya ilgi göstermesi nedeniyle 1993 yılı için eleme düzenlenmiş Estonya elemeyi geçemeyerek yarışmaya katılmamıştır. Estonya, 1994 yarışmasında yarışan 25 ülkeden bir tanesidir. O yıldan bu yana ülke yarışmadan hiç çekilmemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Almanya</span>

Almanya, 1956 yılından beri Eurovision Şarkı Yarışması'na 1996 yılı hariç her yıl katılmaktadır. Almanya yarışmanın 63 kez katılarak en fazla katılan ülke unvanını elinde bulundurmaktadır. Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, İtalya ile birlikte Almanya, Avrupa Yayın Birliği'ne en fazla mali katkıları olmasından dolayı, finalde direkt olarak yarışan "Büyük Beş" ülkelerinden biridir. Final Almanya'da ARD yayıncısına bağlı Das Erste kanalında yayınlanır. Almanya, 1982, 2010 yılları olmak üzere iki kez yarışmayı kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Ukrayna</span>

Ukrayna, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 2003 yılında katılmıştır. Національна Телекомпанія України (NTU) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Ukrayna, 2003 yılında yarışmaya ilk defa katılan tek ülke olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması birincileri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Avrupa Yayın Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenmekte olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda günümüze kadar altmış dört şarkı birinciliği elde etti. İlk yayın yılı olan 1956'dan itibaren yayınlanmaya devam eden yarışma, dünyada yayını devam eden en uzun süreli televizyon programlarından biridir. Yarışmada yayın tarihi boyunca farklı oy verme sistemleri kullanıldı. Kazananların, yarışmaya katılan ülkelerin oluşturduğu jüriler ve tele oylama yöntemi ile belirlendiği yöntemler, merkezî oylama yöntemleridir. Ülkelerin verdiği puanlar sonucu en yüksek puanı alan kişi birinci ilan edildi. 1956'da düzenlenen ilk Eurovision Şarkı Yarışması'nda oylama yapılmasına rağmen yarışmacıların aldığı puanlar açıklanmadı, sadece yarışma birincisi açıklandı.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda İrlanda</span>

İrlanda, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1965 yılında, Raidió Teilifís Éireann (RTÉ) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda İtalya</span>

İtalya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez katıldığı 1956 yılından bu yana 51 kez katılmış ve ilk yarışmaya katılan yedi ülkeden biri olmuştur. İtalya, 1980 tarihine kadar kesintisiz olarak yarışmaya katıldı ve 1980'ler ve 1990'lar boyunca birçok kez yarışmadan çekildi. 1998 yılında başlayan 13 yıllık aradan sonra ülke, 2011 yılında yarışmaya geri döndü. İtalya yarışmayı üç kez kazandı ve ek olarak 16 kez ilk beşte yer aldı. İtalya yarışmaya Napoli (1965), Roma (1991) ve Torino (2022)'da ev sahipliği yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda diller listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Eurovision Şarkı Yarışması finallerinde ve 2004 yılından bu yana yarı finallerde, 1956 yılından beri kullanılan dillerin bir listesi aşağıdadır. Dillerin katılımıyla ilgili kurallar, yarışma süresince birkaç kez değiştirildi.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda İspanya</span>

İspanya, Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'na 2003 yılında ilki yapılan Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki yarışmaya katılmıştır. Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) üyesi olan Radiotelevisión Española (RTVE) yayıncısının bölümü olan Televisión Española (TVE) katılım ile ilgili süreçleri yönetmektedir. İspanya, yarışmalara katılım için Eurojunior adlı bir program yayınlayarak ulusal seçim formatı kullanmıştır. Ülkenin ilk katılımcısı Sergio'nun seslendirdiği "Desde el cielo" şarkısı, on altı katılımcı arasından 125 puanla ikinci olmuştur. İspanya 2007 ile 2018 yılları arasında katılmamış, 2019 yılında geri dönmüştür.

Ukrayna, 2019 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılacaktır. Ukraynalı Ulusal yayıncı Ukrayna Ulusal Kamu Yayın Şirketi (UA:PBC) ve özel yayıncı STB tarafından birlikte İsrail'in başkenti Tel Aviv'de yapılacak 2019 yarışması'nda Ukrayna'yı temsil edecek kişiyi Vidbir 2019 yarışması'nda seçmiş, Yarışmanın kazananı "Siren Song" adlı şarkısıyla MARUV olmuştur. Yarışmadan kısa süre sonra Maruv'un anlaşmayı imzalamadan temsilci olamayacağı açıklanmıştır. 25 Şubat 2019 tarihinde UA:PBC, Maruv ile anlaşma sağlanamadığından dolayı temsilcilerini Görevlendirme yöntemiyle seçeceklerini açıklamıştır. 27 Şubat 2019 tarihinde UA:PBC yayıncısı yarışmadan çekildiğini açıklamıştır.

İsviçre, 2020 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılacaktır. İsviçreli yayıncı İsviçre Yayın Kurumu tarafından Hollanda'nın kenti Rotterdam'da yapılacak 2020 yarışması'nda İsviçre'yi temsil edecek katılımcı Görevlendirme yöntemi doğrultusunda belirlenecektir.

Ukrayna, 2020 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılacaktır. Ukraynalı yayıncı Ukrayna Ulusal Kamu Yayın Şirketi (UA:PBC) ve özel yayıncı STB birlikte tarafından Hollanda'nın kenti Rotterdam'da yapılacak 2020 yarışması'nda Ukrayna'yı temsil edecek katılımcı Vidbir 2020 yarışması'nın kazananı olacaktır.

Kıbrıs Cumhuriyeti, 2022 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılmıştır. Kıbrıslı yayıncı Kıbrıs Yayın Kurumu (CyBC) tarafından İtalya'nın Torino kentinde yapılan 2022 yarışması'nda Kıbrıs Cumhuriyeti'ni temsil eden katılımcı Görevlendirme yöntemi ile bellirlenmiştir.

Kıbrıs Cumhuriyeti, 2023 Eurovision Şarkı Yarışması 'na Andrew Lambru'nun seslendirdiği "Break a Broken Heart" adlı şarkısıyla katılmıştır. Kıbrıslı yayıncı Kıbrıs Yayın Kurumu (CyBC) tarafından Birleşik Krallık'ın Liverpool kentinde yapılan 2023 yarışması'nda Kıbrıs Cumhuriyeti'ni temsil eden katılımcı Görevlendirme yöntemi ile belli olmuştur.

İrlanda, 2023 Eurovision Şarkı Yarışması 'na Wild Youth grubunun seslendirdiği "We Are One" adlı şarkısıyla katılmıştır. İrlandalı yayıncı Raidió Teilifís Éireann (RTÉ) tarafından Birleşik Krallık'ın kenti Liverpool'da yapılan 2023 yarışması'nda İrlanda'yı temsil eden katılımcı Eurosong 2023 yarışması'nın kazananı olmuştur.