Carola Maria Häggkvist, İsveçli şarkıcıdır.
"Diday Diday Day", MFÖ tarafından seslendirilen ve 1985 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden şarkı. 36 puanla 14. olmuştur
Azerbaycan ilk katılımı 2008 yılından günümüze 12 kez Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Azerbaycanlı Ulusal Yayıncısı İctimai Televizyon ve Radyo Yayımları Şirketi (İTV) her yıl gösteriyi yayınlamakla birlikte Azerbaycanlı katılımcıyı da belirlemektedir. Azerbaycan, Kafkasya'da yarışmaya katılan son ülkedir.
Kuzey Makedonya, adını değiştirene dek Birleşmiş Milletler'e kabul edildiği "'Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti'" adıyla Eurovision Şarkı Yarışması'n yer alan ülkenin resmî ilk katılımı 1998'de gerçekleşti. 1996 Eurovision Şarkı Yarışması'na yoğun katılım talebi nedeniyle Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından bir ön eleme düzenlenmiştir. Makedonya'nın temsilcisi Kaliopi'nin seslendirmiş olduğu "Samo ti" elemeyi geçemeyerek yarışma dışı kalmıştır.
Danimarka, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1957 yılında katılmıştır. Danmarks Radio (DR) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Danimarka, 1957 yılında Avusturya ve Birleşik Krallık ile birlikte ilk defa katılmıştır.
OGAE, Eurovision Şarkı Yarışmasının fan kulüp organizasyonu. 40'ı aşkın ülkede faaliyet göstermektedir. Her sene Eurovision gibi çeşitli yarışmalar düzenlemektedir.
Ukrayna, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 2003 yılında katılmıştır. Національна Телекомпанія України (NTU) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Ukrayna, 2003 yılında yarışmaya ilk defa katılan tek ülke olmuştur.
Hollanda yarışmaya, yarışmanın ilk yılından beri yani 2003 yılından beri katılıyor. Bu zamana kadar en iyi derecesini Ukrayna'nın başkenti olan Kiev'de yapılan 2009 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasında Ralf'in seslendirmiş olduğu Click Clack adlı şarkıyla 1. olarak aldı. En kötü derecesinide Fransa'da yapılan 2021 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasında Ayana'nın seslendirmiş olduğu Mata Sugu Aō Ne adlı şarkıyla 19.(Sonuncu) olarak aldı.
İsveç, ilk katıldığı 1958 yılından günümüze kadar Eurovision Şarkı Yarışması'na 64 kez katılmıştır. Ülke sadece üç kez yarışmaya katılmamıştır. 1959'dan bu yana, İsveç'in katılımcısı, 1967'den beri Melodifestivalen olarak bilinen, her yıl televizyonda yayınlanan bir yarışma aracılığıyla seçilmektedir. İsveç, 1997 yılında ilk defa Televoting oylaması kullanan beş ülkeden biri olmuştur. İsveç yarışmaya yedi kez ev sahipliği yapmıştır: üç kez Stockholm'de, üç kez Malmö'de ve bir kez Göteborg'da (1985).
"Take Me to Your Heaven", Charlotte Nilsson tarafından 1999 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsveç adına seslendirilen şarkıdır. Şarkı 1999 yılında İngilizce olarak söylendi ve birincilik sırasına oturdu. Şarkının İsveç dilindeki sürümü ülkesinde şarkıcıya ödül kazandırdı. Bazı kişiler şarkının ABBA modelinde olduğunu iddia ederler. Şarkı İsveç'te 6 ay boyunca en çok dinlenenler listesinde yer aldı. Ayrıca İsveç'e yarışmalarda dördüncü birinciliğini getirdi. Şarkı Eurovision'da ulusal dilde söylenen şarkılar dönemini kapatmıştır. Bundan sonra her ülke istediği dildeki şarkıyla yarışmaya katılabilecekti. Şarkı genel bir aşk temasını işler.
Kuzey Makedonya yarışmaya, yarışmanın ilk yılından beri yani 2003 yılından beri katılıyor. Bu zamana kadar en iyi derecesini Kıbrıs'ın şehri olan Limasol'da yapılan 2008 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasında Bobi Andonov'un seslendirmiş olduğu "Prati mi SMS" adlı şarkıyla 5. olarak aldı. En kötü derecesinide Romanya'da yapılan 2006 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasında Zana Aliu'in seslendirmiş olduğu Vljubena adlı şarkıyla 15. olarak aldı.
Belçika yarışmaya 2003 yılından beri katılıyor. Bu zamana kadar en iyi derecesini Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yapılan 2009 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda Laura Omloop'in seslendirmiş olduğu "Zo verliefd" adlı şarkıyla 1. olarak aldı. En kötü derecesinide Hollanda'da yapılan 2007 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda Trust'in seslendirmiş olduğu "Anders" adlı şarkıyla 15. olarak aldı.
Yunanistan, Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'na sekiz kez katılmıştır.
Danimarka, Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'na üç kez katılmıştır.
Melodifestivalen, Sveriges Television (SVT) ve Sveriges Radio (SR)'nun Eurovision Şarkı Yarışması'na katılacak şarkıcı ve şarkının belirlenmesi için düzenlediği şarkı yarışmasıdır. 1959'dan beri her yıl düzenlenir. 2000 yılından beri İsveç'in en popüler televizyon programlarındandır. Ayrıca radyo ve internetten de takip edilebilir. 2012'de ortalama 3.3 milyon seyirci tarafından izlenmiştir ve finali dört milyon İsveçli izlemiştir.
Måns Petter Albert Sahlén Zelmerlöw, İsveçli şarkıcı, sunucu, dansçı.
İsveç, 2017 Eurovision Şarkı Yarışması'na David Kreuger, Hamed "K-One" Pirouzpanah ve Robin Stjernberg'in yazdığı "I Can't Go On" adlı şarkıyla katılmıştır. Şarkı Robin Bengtsson tarafından seslendirilmiştir. İsveç'in şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Sveriges Television (SVT) tarafından Melodifestivalen 2017 adlı Ulusal final yöntemi doğrultusunda Ukrayna, Kiev'de İsveç'i temsil eden kişi belirlenmiştir.
İsveç, 2021 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılmıştır. İsveçli yayıncı Sveriges Television (SVT) tarafından Hollanda'nın Rotterdam şehrinde yapılan 2021 yarışması'nda İsveç'i temsil eden katılımcı Melodifestivalen 2021 yarışması sonucunda belirlenmiştir. İsveç'i "Voices" adlı şarkısıyla Tusse temsil etmiştir.
İsveç, 2022 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılmıştır. İsveçli yayıncı Sveriges Television (SVT) tarafından İtalya'nın Torino kentinde yapılan 2022 yarışması'nda İsveç'i temsil eden katılımcı Melodifestivalen 2022 yarışması'nın kazananı olmuştur.
İsveç, 2023 Eurovision Şarkı Yarışması 'na Loreen'in seslendirdiği "Tattoo" adlı şarkısıyla katılmıştır. İsveçli yayıncı Sveriges Television (SVT) tarafından Birleşik Krallık'ın Liverpool kentinde yapılan 2023 yarışması'nda İsveç'i temsil eden katılımcı Melodifestivalen 2023 yarışması'nın kazananı olmuştur.