Perge, Antalya'nın 18 km doğusunda, Aksu ilçesi sınırları içinde bulunan, bir zamanlar Pamfilya Bölgesine başkentlik yapmış antik bir kenttir. Şehirdeki akropolisin Tunç Çağı döneminde kurulduğu düşünülmektedir. Helenistik dönem boyunca şehir eski dünya içerisindeki en zengin ve güzel şehirler arasında sayılmaktadır. Ayrıca Yunan matematikçi Pergeli Apollonius'un memleketidir. Perge, Hititler döneminde Parha olarak bilinmekteydi.
Eher (Farsça:اهر), İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nde şehir.
Appianus veya İskenderiyeli Appian, Yunan tarihçi.
Ancyranus, Frigya'nın kuzey kısmında bir antik şehirdir.
İkiöküz veya İkki Öküz Kâşgarlı Mahmud,Divân-ı Lügati't-Türk'te adı geçen Oğuzların bir şehridir. O devirde Türk ülkesinde bulunan birçok sular, dereler "öküz" adıyla anılır.
I. Mithridatis, Anadolu'daki Pontus Krallığının kurucusudur. Aynı zamanda ktistes yani kurucu lakabıyla bilinmektedir.).
Taht-ı Süleyman, İran'ın Batı Azerbaycan Eyaleti'nde bulunan arkeolojik bir alandır.
George William Hill, Amerikalı astronom ve matematikçi. Bağımsız ve büyük ölçüde bilim camiasından izole bir şekilde çalışarak gök mekaniğine ve adi diferansiyel denklemler teorisine önemli katkılarda bulunmuştur. Çalışmalarının önemi 1905 yılında Henri Poincaré tarafından açıkça kabul edilmiştir. Hill 1909 yılında matematiksel astronomi alanındaki araştırmaları nedeniyle Royal Society'nin Copley Madalyası ile ödüllendirildi. Hill küresi ile birlikte Hill diferansiyel denklemi ile tanınmaktadır.
Teb, Thebes, Thebai veya Mısır dildeki adıyla Waset, Nil Nehrinin kıyılarına kurulmuş ve Akdeniz'in yaklaşık olarak 800 km güneyinde yer alan Antik Mısır'ın önemli şehirlerinden biridir. Yukarı Mısır'ın dördüncü nomunun ana şehridir ve Orta Krallık ve Yeni Krallık dönemlerinde uzun süre Mısır'a başkentlik yapmıştır. Nübye ve Doğu Çölüne yakın lokasyonda bulunan şehir aynı zamanda bir ticaret rotalarının üzerindeydi. Aynı zamanda dini bir merkez olan şehir, Antik Mısır'da en saygı duyulan şehirlerindendi. Şehir, Nil Nehrinin yakasına yayılmıştır. günümüzde Nil'in doğu tarafında Luxor kenti ve Karnak ve Luksor Tapınaklarının harabeleri, batı tarafında ise Teb Nekropolü bulunmaktadır. 1979 senesinde UNESCO Dünya Mirası listesine dahil edilmiştir.
Mikrobiyolog, Bilim mesleklerinden biri; genellikle çıplak gözle görülemeyen canlıları araştıran bilim insanı.
Hierocles veya Hierokles 6. yüzyılın Bizanslı coğrafyacılarından olan ve Bizans İmparatorluğu'nun idari bölümlerinin ve şehirlerinin her birinin listesini içeren Sinekdimos'un yazarı olarak atfedilen kişidir. Eser muhtemelen 535 yılından önce I. Justinianus hükümdarlığı döneminde kaleme alınmıştır. İmparatorluğun 64 vilayeti ve 912 şehri Sinekdimos'ta listelenmiştir. Sinekdimos Doğunun 6. yüzyıl politik coğrafyacılarını araştıranlar için değerli anıtlardan biridir. Hierocles'in çalışması Stephanos Byzantinos ile birlikte VII. Konstantin'in De Thematibus eserine temel ilkeler oldular. Parthey tarafından Berlin'de 1866'da Hieroclis Sinekdimos basıldı. Teubner serisinde ise A. Burckhardt tarafından düzeltilmiş versiyonu yayınlandı. En son ana basım ise E. Honigmann tarafından yapıldı.
Eudocia (Kapadokya), William Smith'in Yunan ve Roma Coğrafyası Sözlüğü (1854)'ne göre Hierocles'in Sinekdimos eseri Anadolu'da Eudocia (Grekçe: Εὐδοκία) adında 4, Kapadokya'da ise 1 tane şehirden bahsediyor olmasına rağmen Sinekdimos'un Gustav Parthey tarafından 1866'da yayınlanan versiyonunda Kapadokya şehirleri arasında aynı veya benzer isimli bir şehirden bahsedilmiyor.
Sicamus Aëtius ya da Siculus, Bizanslı tıp yazarı ve On Melancholy ile çoğunlukla Galen'in çalışmaları üzerine olan Latince De Melancholia tezlerinin sahibi. Yaşam tarihi ile alakalı herhangi bir bilgi mevcut değildir. Eğer kendisi Amidalı Aëtius değilse Galen, Efesli Rufus, Poseidonius ve Marcellus Empiricus'dan derelenmiş tezinin Amidalı Aëtius'tan sonra doğmuş kişilerin büyük tıp çalışmalarının bir kısmıyla benzeşmesinden dolayı Sicamus Aëtius Amidalı Aëtius'tan sonra yaşamış olmalıdır.
William Smith İngiliz sözlükbilimci.
1793 Philadelphia sarıhumma salgını sonucu 1 Ağustos ve 9 Kasım tarihleri arasında 5.000 veya daha fazla insanın öldüğü resmi olarak belgelenmiştir. Ölenlerin büyük çoğunluğu sarıhumma sebebiyle öldü, salgının 50.000 kişiye bulaşması salgını ABD tarihinin en ciddi salgınlarından biri yapmaktadır. Eylül ayının bitimiyle beraber, 20.000 insan şehirden kaçtı. Ekim ayında ölüm oranı zirve yapsa da don olayı sivrisinekleri öldürdü ve Kasım ayında salgına son verdi. Doktorlar çeşitli tedaviler denediler, ancak ne ateşin sebebi, ne de hastalığın sivrisinekler aracılığıyla bulaştığı bilinmiyordu.
Kardiya, Antik Çağ, Trakya Chersonese'nin ana kentidir ve Melas Körfezi'nin başında bulunur.
MÖ 4. yüzyılın Atinalı mimarı Philon, iki önemli eserin planlayıcısı olarak bilinir: Eleusis'teki büyük Gizemler Salonuna on iki Dor sütununun portikosu ve Lycurgus'un yönetimi altında, Atina'da bir cephanelik. Son olarak, bir yazıttan kesin bilgiye sahibiz. E. A. Gardner, "belki de bizim için antik çağın diğer kayıp anıtlarından daha ayrıntılı olarak bilindiğini" gözlemler. Kadırgaların donanımını tutmaktı; ve öylesine tasarlanmıştı ki, tüm içeriği merkezi bir salondan görülebiliyordu ve bu yüzden Atina demokrasisinin denetimine açıktı. Atina cephaneliği ve tapınak binalarının oranları üzerine kitaplar yazdığı biliniyor, ancak bunlar günümüze ulaşmadı.
Pisidya'daki Sozopolis, Seleukos döneminde Apollonia (Ἀπολλωνία) ve Apollonias (Ἀπολλωνίας) olarak adlandırılan, eski Roma eyaleti Pisidya'da bir kasabaydı ve günümüzde Bulgaristan'da yer alan Haemimonto'daki Trakya Sozopolis'i ile karıştırılmamalıdır..
Eudocia, Likya'nın antik bir şehri.
Eudocia (Frigya), William Smith'in Yunan ve Roma Coğrafyası Sözlüğü (1854)'ne göre Hierocles'in Sinekdimos eseri Anadolu'da Eudocia (Grekçe: Εὐδοκία) adında 4, Frigya'da ise 1 tane şehirden bahsediyor. Sinekdimos'un Gustav Parthey tarafından 1866'da yayınlanan versiyonunda bahsi geçen Frigya şehrine Eudocias (Grekçe: Εὐδοκιάς) ismiyle yerverilmiştir.