
Estonya ya da resmî adıyla Estonya Cumhuriyeti, Kuzey Avrupa'da bulunan bir Baltık devletidir. Kuzeyinde Finlandiya Körfezi ve Finlandiya, güneyinde Letonya, batısında Baltık Denizi ve İsveç, doğusunda Peipus Gölü ve Rusya bulunmaktadır. Başkenti ve en büyük şehri Tallinn'dir. Estonya toprakları anakara ve Baltık Denizi'ndeki 2.222 adadan oluşur. Nemli karasal iklim görülür. Ülke nüfusunun büyük çoğunluğunu bir Fin halkı olan Estonlar oluşturmaktadır. Ülkenin resmî dili, Finceden sonra dünyanın en çok konuşulan ikinci Baltık-Fin dili olan Estoncadır. Yapılan araştırmalara göre Estonya, Avrupa'nın; komşusu Finlandiya'dan sonra en temiz ikinci ülkesi, yaşam kalitesi en yüksek dokuzuncu ülkesi, en güvenli beşinci ülkesidir.

Ontario, Kanada'nın 10 eyaletinden birisidir. Eyaletler arasında nüfus olarak en kalabalık eyalettir. 10 eyalet arasında yüzölçümü bakımından 2. sıradadır. 10 eyalate, eyalet statüsünde olmayan 3 bölge eklendiğinde ise yüzölçümü bakımından 4. sırada yer almaktadır. Kanada'nın doğu-orta kısmında Doğu Kanada bölgesinde yer alır. Eyaletin başkenti, aynı zamanda ülkenin en kalabalık kenti olan Toronto'dur. Federal başkent olan Ottawa'da, Ontario eyaletinde yer almaktadır. Ontario 13,448,494 nüfus sayısı ille Kanada'nın toplam nüfusunun yaklaşık %38,3'ünü temsil eder. Bunun yanında, her yıl Kanada'ya göçmen olarak gelen yaklaşık 300.000 kişinin %53'ü yaşamak için Ontario'yu tercih etmektedir. Eyaletin yüzölçümü ise 1.076.395 km²'dir. Resmi dili İngilizcedir.
Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan Billboard adlı müzik dergisinin her hafta çıkardığı müzik albümleri listesidir. Liste albüm satışlarıyla oluşturulur. Albüm satışları her haftanın pazartesi günü sayılmaya başlar ve bu sayım aynı haftanın pazar günü sonlanır. Ardından o hafta en çok satan albüm, listenin zirvesine yerleşir. Yeni liste her haftanın perşembe günü açıklanır. Billboard 200 listesi dünyadaki en önemli müzik listelerinden biri olarak gösterilir.

"Rändajad", 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Estonya'nın temsilcisi Urban Symphony grubunun seslendirdiği Estonca şarkıdır. Sandra Nurmsalu'nun seslendirdiği şarkı Sven Lõhmus tarafından yazılıp bestelendi. Şarkının söz yazarı Sven Lõhmus, Estonya'nın 2005 Eurovision şarkısı olan Let's Get Loud adlı eserin de söz yazarıdır.

Estonya pasaportu, Vatandaşlığın kanıt olarak bir kimlik belgesinin yanı sıra, Estonya İçişleri Bakanlığı Göç Kurulu tarafından ve yurt dışında Estonya dış temsilciliklerin tarafından yayınlanan Estonya vatandaşının bir yolculuk belgesidir. Yurt Dışında Vatandaşlık Bürosu ve Polis Göçmen Bürosu ve Estonya Sınır Muhafızları tarafından da verilir. Henley Vize Kısıtlamaları Endeksi 2016 Raporu'na göre Estonya vatandaşları sınır kapısında vize alarak veya vizesiz 162 ülkeye seyahat edebilirler.
Cezayir Bakanlar Kurulu Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin ana yürütme organıdır.
Benin devlet başkanı, Afrika ülkesi Benin'in bağımsızlığını kazandığı 1960 yılından bu yana ülkenin en üst makamında yer alan kişiye verilen unvandır. Ülkeyi yöneten devlet başkanı 1960 ile 1975 yılları arasında Dahomey Cumhuriyeti'ni, 1975 yılından 1990 yılına kadar Benin Halk Cumhuriyeti'ni, 1990 yılından itibaren de Benin Cumhuriyeti'ni yönetmiştir. Ülkede bu görevde bulunan kişilerin listesi şu şekildedir:

Tallinn Televizyon Kulesi, Estonya'nın başkenti Tallinn'de yer alan bir televizyon kulesidir. Kulenin inşaatına 30 Eylül 1975 tarihinde başlanmış olup 11 Temmuz 1980 tarihinde 1980 Moskova Olimpiyatları yelken yarışlarında açılmıştır. 314 metre yüksekliği ile Estonya'nın en yüksek yapısıdır. Kulenin gözlem yeri ise 175 metre yükseklikte yer almaktadır ve ek olarak bir döner restoran bulunmaktadır. Kule aynı zamanda Dünya Büyük Kuleler Federasyonu üyesidir.

Amerika Birleşik Devletleri Nüfus Sayım Bürosu ABD Federal İstatistik Sistemi'ne bağlı bir bürodur. Amerikan halkı ve ekonomisi hakkında veri üretiminden sorumludur.
Bu liste, 1955'te Fas hükûmet başkanlığı görevinin kurulmasından günümüze kadar Fas hükûmet başkanlarının bir listesidir.
Hindistan devlet başkanı, Asya ülkesi Hindistan'da 1950 yılından bu yana devlet başkanı olarak bu makama getirilen kişiye verilen unvandır.

Bhutan başbakanı (Lyonchhen) Bhutan hükümetinin başıdır. Başbakan, Ulusal Mecliste en çok sandalyeyi kazanan parti tarafından aday gösterilir ve Bakanlar Kurulu adı verilen yürütme kabinesine başkanlık eder.
Letonya başbakanı Avrupa ülkesi Letonya'da 1918 ile 1940 yılları arası ile 1990 yılında itibaren ülkede kurulan hükûmetin başında yer alan kişiye verilen unvandır.

Estonya'nın belediyeleri, Estonya'nın en küçük idari bölümleridir. Belediyeler, Estonya'daki yerel yönetim düzeyini temsil eder ve ülkenin kendi kendini yöneten temel idari birimleridir. Belediyeler, kentsel (linn) ve kırsal (vald) olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Estonya devlet başkanı, Avrupa ülkesi Estonya'da 1938-1940 ile bağımsızlığın yeniden elde edildiği 1992 yılından bu yana ülkenin en üst makamında yer alan kişiye verilen unvandır.
Finlandiya başbakanı, Avrupa ülkesi Finlandiya'da 1917 yılından itibaren hükûmetin başında yer alan kişiye verilen unvandır.

Estonya Cumhuriyeti'nde bulunan diplomatik elçilikler listesidir. Estonya'ta 33 elçilik bulunmaktadır. Diğer ülkenin başka ülkede bulunan elçilikler üzerinden teması vardır.
Hindistan başbakanı Asya ülkesi Hindistan'da 1947 yılından sonra hükûmetin başında yer alan kişi olarak bu makama getirilen kişiye verilen unvandır.
Litvanya başbakanı, Avrupa ülkesi Litvanya'da hükûmetin başında yer alan kişiye verilen unvandır. İlk olarak 16 Şubat 1918 yılında ilan edilen bağımsızlık ile kullanılmaya başlanan unvan, ülkenin Litvanya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti ismi ile Sovyetler Birliği içerisinde yer aldığı 1940 ile 1990 yılları arasında kullanımda olmamıştır.
Nepal devlet başkanı, Asya ülkesi Nepal'de monarşinin kaldırılarak cumhuriyetin ilan edildiği 2007 yılından bu yana ülkenin en üst makamında bulunan kişiye verilen unvandır.