İçeriğe atla

Esmerin Adı Oya

Esmerin Adı Oya
Azer Bülbül stüdyo albümü
Yayımlanma1 Nisan 1986[1]
TarzTürk Halk Müziği · Arabesk
Süre49:48
DilTürkçe
ŞirketUzelli Müzik
YönetmenSarı Zeki[2]
YapımcıAziz Ayaztaş
Azer Bülbül kronolojisi
Garip Yolcu
(1984)
Esmerin Adı Oya
(1986)
Yalan Olur (Yoruldum)
(1987)

Esmerin Adı Oya, Azer Bülbül'ün 2. stüdyo albümüdür. 1 Nisan 1986 yılında Uzelli Müzik firmasından çıkarılmıştır. Albümde toplam 13 şarkı bulunmakta ve çoğu Türk Halk Müziği tarzındadır.

Şarkı listesi

# Şarkı Söz Müzik Süre
1 Al BeniHilmi ŞahballıHilmi Şahballı 3:35
2 Olmaz OlmazAnonimEsat Tekdal 4:35
3 Esmerin Adı OyaAzer BülbülAtalay Keskin 4:30
4 LeyliAşık Emrah Aşık Emrah 3:51
5 Nazlı NazlıHilmi Şahballı Hilmi Şahballı 4:21
6 Zım ZımHilmi Şahballı Hilmi Şahballı 3:58
7 NişanlımAysel GürelSelçuk Tekay2:59
8 Bak Bu YanaAzer BülbülAzer Bülbül 3:27
9 HayriyeAnonim Anonim 3:32
10 İzin (Uzun Hava)Hilmi Şahballı Hilmi Şahballı 4:47
11 ÇingildiyeAnonim Esat Tekdal 2:31
12 Kara SevdaKazım Birlik Kazım Birlik 4:03
13 Bana BenzerKazım Birlik Kazım Birlik 3:23

Albüme ait diğer bilgiler

Azer Bülbül, albümünde yer alan Esmerin Adı Oya şarkısını Yeşilçam'ın usta ismi Oya Aydoğan'a aşık olduğu için okumuştur. Yıllar sonra Bülbül'ün kendisine aşık olduğunu Aydoğan da kabul etmiştir. Şarkının sözü Azer Bülbül'e aittir. Daha sonra bu şarkıyı İbrahim Tatlıses seslendirmiştir.[3]

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". www.diskotek.info. 31 Aralık 2022. 31 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2022. 
  2. ^ "Uzelli'den müzik dünyasına bir bomba daha ilk kasetiyle olay yaratan..." 5 Şubat 2023. 5 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2023. 
  3. ^ "O şarkıdaki Oya benim". www.hurriyet.com.tr. 31 Aralık 2022. 31 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2022. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Oya-Bora, 1987 yılında Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda seslendirdikleri "Tasvir-i Şikayet" adlı parça ile tanınmışlardır. Aynı yılın sonlarında Grup Denk adıyla Akvaryum adını verdikleri ilk albümlerini yayınlayarak profesyonel kariyerlerine başladılar. İlk çalışmalarında disko ve pop tarzında müzikler yapan grup ilerleyen dönemlerde dans, house müzik ve R&B gibi farklı tarzlara da yöneldiler.

<span class="mw-page-title-main">Teoman (şarkıcı)</span> Türk şarkıcı

Fazlı Teoman Yakupoğlu, Türk şarkıcı, söz yazarı ve bestecidir.

Ayşe Oya Küçümen, Türk müzik ikilisi Oya-Bora ortaklığıyla tanınan Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci, oyuncu ve seslendirme sanatçısıdır. Tiyatrocu, yönetmen ve yazar Zihni Küçümen'in kızıdır ve İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Çocukluk yıllarında tiyatro oyunlarına yer alan Oya, ayrıca birçok dizi, film ve reklamda seslendirme yaptı. Üniversite yıllarında Melih Kibar aracılığıyla Bora Ebeoğlu ile tanıştı. Bu dönemlerde profesyonel müzik kariyeri başladı. İkili 1980'li yılların sonunda ilk olarak Grup Denk adıyla Eurovision ve Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması gibi yarışmalara katılarak tanınmaya başladı. Aynı dönemde yine Grup Denk adıyla Akvaryum (1987) ve Tiryaki (1990) gibi albümler yayımlayarak olumlu tepkiler aldılar. "Tasvir-i Şikayet", "Paydos", "Aşk-ı Memnu" ve "Onikiden" gibi parçalarla büyük başarı elde ettiler. 1992 yılından itibaren Oya-Bora adıyla devam eden ikili Seni Bana Yazmışlar (1992), Saraylı (1994) ve Aşk, İhanet, Vs... (1997) gibi albümlerle 90'lı yıllara damgasını vurdular. Özellikle "Seni Bana Yazmışlar", "Ara Beni", "Sevme Zamanı", "Saraylı", "Belli Belli" ve "Yalancı Sevgilim" gibi parçalar Türk pop müziğinin klasikleri arasına girdi.

<span class="mw-page-title-main">Uzelli Müzik</span>

Uzelli Müzik, 1974 yılında kurulan Türk müzik şirketidir.

Rober Hatemo, Türkiye Ermenisi şarkıcıdır.

<span class="mw-page-title-main">Azer Bülbül</span> Türk arabesk sanatçısı, oyuncu

Subutay Kesgin ya da sahne adıyla Azer Bülbül, Türk arabesk fantezi müzik ve halk müziği sanatçısı, söz yazarı, bestekâr ve oyuncu. 1980'li yıllarda Almanya'da, 1990'lı yıllarda ise Türkiye'de tanındı. Sanat camiasında; "Titreyen Sanatçı" veya "Titrek Kral" ünvanlarıyla tanınır.

Derya Uluğ, Türk şarkıcıdır.

Ben Fero ya da gerçek ismiyle Ferhat Yılmaz, Türk rapçi ve söz yazarıdır.

<i>Ben Babayım / Dokunmayın Çok Fenayım</i> 1995 yılında çıkan Azer Bülbül albümü

Ben Babayım / Dokunmayın Çok Fenayım Azer Bülbül' ün 9. stüdyo albümüdür. 3 Mayıs 1995'te Barış Müzik firmasından çıkarılmıştır. Albümde yer alan Yaralandın Mı Can?, Dokunmayın Çok Fenayım, Her An Her Şey Olabilir ve Çoğu Gitti Azı Kaldı şarkıları öne çıkan parçalardır. Albüm 1.4 milyon adet satış yaparak sanatçının en çok satan albümlerinden biri olmuştur.

<i>Zordayım / Canım Yanıyor</i> 1998 yılında çıkan Azer Bülbül albümü

Zordayım / Canım Yanıyor Azer Bülbül' ün 15. stüdyo albümüdür. 17 Mart 1998'de Barış Müzik firmasından çıkarılmıştır. Albüm 1.8 milyon adet satış yaparak sanatçının en çok satan albümüdür. Albümünde yer alan Zordayım, Canım Yanıyor, Başaramadım, Borcum Bitmedi, Unutamam Asla Seni ve Yatamıyorum şarkıları öne çıkan parçaları ve Azer Bülbül klasiği haline gelmiştir.

<i>Garip Yolcu</i>

Garip Yolcu, Azer Bülbül'ün ilk stüdyo albümüdür. 1984 yılında Uzelli Müzik firmasından çıkarılmıştır. Albüm genel olarak Türk Halk Müziği tarzındadır.

<i>Yalan Olur</i> (Yoruldum)

Yalan Olur (Yoruldum), Azer Bülbül'ün 3. stüdyo albümüdür. 20 Mayıs 1987'de Uzelli Müzik firmasından çıkarılmıştır. Albümde 13 şarkı bulunmakla beraber çoğunlukla Türk Halk Müziği tarzındadır.

<i>Güzel / Kız Necla</i>

Güzel / Kız Necla, 21 Aralık 1988 tarihinde Azer Bülbül'ün Uzelli Müzik firmasından çıkardığı, 4. stüdyo albümüdür. Albümde toplam 13 şarkı bulunmaktadır. Albümün arabesk parçaları içeren A yüzünün müzik yönetmenliğini Kemal Arapoğlu; Türk halk müziği parçaları içeren B yüzünün müzik yönetmenliğini ise Mustafa Karaçeper üstlenmiştir.

<i>Yürüyorum</i>

Yürüyorum, 29 Haziran 1989 tarihinde Azer Bülbül'ün Uzelli Müzik firmasından çıkardığı 5. stüdyo albümüdür. Albüm Türk halk müziği tarzındadır.

<i>Ben Sana Vurgunum</i> 1990 yılında çıkan Azer Bülbül albümü

Ben Sana Vurgunum, Azer Bülbül'ün 6. stüdyo albümüdür. 25 Ekim 1990'da Uzelli Müzik firmasından çıkarılmıştır. Albümde 14 şarkı bulunmakla beraber çoğunlukla Türk Halk Müziği tarzındadır.

<i>Bir Yudum Su</i>

Bir Yudum Su, 12 Kasım 1991 tarihinde Azer Bülbül'ün Prestij Müzik firmasından çıkardığı 7. stüdyo albümüdür. Albümde toplamda 9 şarkı bulunmaktadır.

<i>Yalan Sevgiler</i> (Azer Bülbül albümü) 2001 yılında çıkan Azer Bülbül albümü

Yalan Sevgiler, Azer Bülbül'ün 19. stüdyo albümüdür. 3 Ağustos 2001'de Barış Müzik firmasından çıkarılmıştır. Şehmus İlgin'in prodüktörlüğünü yaptığı ve müzik yönetmenliğini Murat Ertuğrul'un gerçekleştirdiği albümün kapağında Azer Bülbül imzası ile "Hani bir çocuğun doğması, dünyaya gelmesi vardır ya!.. İnsana büyük mutluluk verir, o mükemmel duyguları yaşarsınız... İşte bu albümümün de, benim için değeri aynı... Albümün oluşumunda emeği geçen herkese ama herkese gönül dolusu teşekkürler..." ibaresi yer almaktadır.

<i>Üzülmedim Ki</i>

Üzülmedim Ki, Azer Bülbül'ün 23. stüdyo albümüdür. 31 Temmuz 2006'da Barış Müzik firmasından çıkarılmıştır. Bu albüm, Azer Bülbül'ün 2006 yılından önce yorumladığı şarkılarının derlemesidir.

<i>Hayatımın Şarkıları</i>

Hayatımın Şarkıları, Azer Bülbül'ün derleme albümüdür. Albüm 1997 yılında çıkarılmıştır. Telif hakları Akbaş Müzik'tedir. Şarkılar önceki albüm şarkılarından toplamadır, fakat Geliyorum Sana Doğru isimli parça daha önce hiçbir albümünde yer almamıştır.

<i>Dünden Bugüne</i> (Azer Bülbül albümü)

Dünden Bugüne, 1 Mart 2000 yılında Azer Bülbül'ün askerlik yaptığı dönemde Barış Müzik tarafından çıkarılan, derleme albümdür. Albümde toplam 10 şarkı bulunmaktadır. Şarkılar önceki albüm şarkılarından toplamadır.