
İç Anadolu Bölgesi, Anadolu'nun orta kısmında yer alan, Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Türkiye'de gelişmiş bölgeler arasında yer alır. Konumu sebebiyle bu bölgeye "Orta Anadolu" da denir. İç Anadolu Bölgesi'nin yüzölçümü 151.000 km² olup bu alan Türkiye topraklarının %21'ini kaplar. Yüzölçümü bakımından Doğu Anadolu'dan sonra ikinci büyük bölgedir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında diğer bölgelerin hepsiyle komşudur. Aynı zamanda Türkiye'nin "tahıl ambarı" olarak da anımsanır. İç Anadolu Bölgesi'nde toplam 13 il vardır.

Eskişehirspor ya da halk arasındaki kısa adıyla Es-Es, 19 Haziran 1965 tarihinde Eskişehir'de kurulan ve bir dönem Süper Lig'de üst sıralarda mücadele etmiş, şu anda ise Bölgesel Amatör Lig'de yer alan Türk spor kulübü. Toplam 6 kupa ile Türkiye'nin en çok kupaya sahip 5. takımı konumundadır. Türkiye'nin Eskişehir ilini temsil etmektedir. Eskişehirspor kulübü şehrin Akademi Gençlik, İdmanyurdu ve Yıldıztepe kulüplerinin birleşmesiyle kurulmuştur. Kulübün renkleri siyah-kırmızıdır. Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden kulübün erkek futbol takımı dışında ayrıca da Kadınlar 2. Ligi'nde mücadele eden kadın futbol takımı da mevcuttur.

İzmir Enternasyonal Fuarı, kısaca İEF ve İzmir Fuarı, her yıl Ağustos ve Eylül aylarında İzmir'de düzenlenen Türkiye'nin en köklü, en tanınmış ve en kapsamlı fuarıdır. Genellikle İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül tarihine denk getirilir. Kültürpark'ta düzenlenir.

Tüm Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP) Türkiye merkezli fuar organizasyonu şirketidir.

Linz, Avusturya'nın kuzeybatısında Tuna Nehri yanında yer alan bir şehir. Yukarı Avusturya eyaletinin başkentidir.
Oligopol piyasası, genelde 2, 3 veya 4 oyuncunun hakimiyetinde şekillenen piyasa.

Fuar, ticareti geliştirmek amacıyla belli bir süre için kurulan pazar. Alıcı ve satıcıların bir araya gelerek iş anlaşmaları yaptıkları bu pazarlar genellikle aynı yerlerde ve düzenli aralıklarla, her yıl aynı tarihte birkaç haftalığına kurulurlar. Bu sergiler tek bir iş koluna ya da belirli bir iş kolunun tek bir dalını konu alabileceği gibi her tür ürünü ve hizmeti de kapsayabilir.

Apia, 38.800'lük nüfusuyla Bağımsız Samoa Devleti'nin en büyük şehri ve başkentidir. Yerleşim yeri, Upolu Adası'nın kuzey kıyılarında kurulmuştur. Ülkenin en büyük limanı ve tek şehridir. Balık ve kurutulmuş Hindistancevizi şehrin, dolayısıyla da ülkenin başlıca ihraç ettiği ürünlerdir. Şehrin limanından ülkeye en çok giren mallarsa et, şeker, araç motorları ve tekstil ürünleridir.

Gürcistan-Japonya İlişkileri Gürcistan'ın Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını kazanmasının hemen ardından 3 Ağustos 1992 tarihinde başlamıştır.
Yapı Endüstri Merkezi veya kısaltılmış ismi ile YEM, başta mimarlar, tasarımcılar, mühendisler, müteahhitler ve yapı malzemesi ile ilgili çalışanlar olmak üzere, mimarlık ve yapı alanlarında bilgi üretimi ve paylaşımı amacıyla 1968-2018 yılları arasında faaliyet göstermiş kurum. Yaptığı çalışmalar arasında konferanslar, kurslar, fuarlar ve sergiler düzenlemek, mimarlık ve yapı alanında yayıncılık yapmak bulunur. Mimarlık alanındaki çalışmalarından ötürü 1992 yılında Mimarlar Odası tarafından Ulusal Mimarlık Ödülleri Mimarlığa Katkı Başarı Ödülü verilmiştir.
Hale Şakar Ürkmezgil ; Türk heykeltıraş.

Barranquilla Kuzey Kolombiya'da bulunan bir şehirdir. Karayip Denizi'ne kıyısı bulunur. Şehir Kolombiya'nın idari bölgelerinden biri olan Atlántico Departmanı'nın başkentidir. Barranquilla Kolombiya'nın kuzeyindeki Karayip Kıyı Bölgesi'nin en büyük şehri ve limanı konumundadır. Metropol alanı 2011 nüfus sayımına göre 1.885.500 kişiyle Bogotá, Medellín ve Cali'den sonra ülkenin en kalabalık 4. şehridir.

Fuar İzmir, İzmir'de yer alan ve Türkiye'nin en büyük fuar ve kongre merkezi olan komplekstir. Temeli Şubat 2013'te atılan fuar kompleksi ₺400 milyon maliyetle gerçekleştirildi. Gaziemir ilçesinde 337.000 m2 büyüklüğünde bir arsa üzerine inşa edildi. Binanın ihalesini ₺259.690.000 teklifle Ermit Mühendislik kazandı. 25 Mart 2015'te açılışı yapılan kompleks, ihtisas fuarlarına ev sahipliği yapmaktadır. Fuar alanı Adnan Menderes Havalimanı'na 10 dakika, kent merkezine ise 15 dakika uzaklıktadır. Toplam 7 bloktan oluşan projede, 14 katlı ve 48 metre yüksekliğinde bir seyir kulesi ile amfi tiyatro şeklinde bir meydan bulunmaktadır.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir'in büyükşehir sınırlarının içinde belediye işlerini yürüten kamu kuruluşudur. Mevcut belediye başkanı Ayşe Ünlüce'dir. Eskişehir 1993 yılında Büyükşehir statüsüne geçmiştir.

Google Bilim Fuarı, Google, Lego, CERN, National Geographic ve Scientific American sponsorluğunda gerçekleşen; yıllık, çevrimiçi, dünya çapında bilim yarışmasıdır. İlk Google Bilim Fuar ilk olarak, 2011 yılında gerçekleşmiştir. Yarışma, bir hipotez oluşturan, deney yapan ve sonuçlarını sunan öğrenciler için dünyanın her yerinden 13-18 yaş arası gençlere açıktır. Katılacak öğrenciler, bir şey için bir açıklama ve deney yaparak sonuçlarını yazar.

Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu, Türkiye'nin Eskişehir kentinde bulunan stadyum. 32.500 kapasiteli stadyumdur. Ev sahibi kulüp Eskişehirspor'dur.

Tekstil endüstrisi, öncelikli olarak iplik ve kıyafet gibi tekstil ürünlerinin tasarımı ve üretimi ile ilgili bir endüstridir. Hammadde doğal olabilir veya kimya endüstrisinin ürünleriyle sentetik olabilir.

Congresium Ankara veya eski adıyla ATO Congresium; Türkiye'nin başkenti Ankara'da bulunan çok amaçlı bir kongre ve gösteri salonu kompleksidir. Yıl içinde birçok sanat etkinliğine, fuara, ulusal ve uluslararası fuarlara ev sahipliği yapan mekan 2010 yılından beri hizmet vermektedir.
Başkurt balı, Rusya'nın Başkurdistan Cumhuriyeti'nde üretilen bal.

İki ülke arasındaki ilişkiler, Moritanya’nın bağımsızlığını kazandığı 1960’ı takip eden yarım yüzyıllık süreçte oldukça zayıf seyretmiş ve ülkenin ilk cumhurbaşkanı Muhtar Veled Dâde’nin 1974’te Türkiye’yi ziyareti dışında üst düzey bir ilişki kurulmamıştır. 2010 yılında dönemin Moritanya Cumhurbaşkanı Abdülaziz’in Türkiye ziyaretinin ardından iki ülke karşılıklı olarak büyükelçiliklerini açmış ve ikili ilişkilerde belirgin bir iyileşme görülmeye başlanmıştır. Takip eden süreçte bakanlıklar düzeyinde ziyaretler gerçekleşmeye ve iş birliği anlaşmaları imzalanmaya devam etmiştir. 2016 yılında Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve 2017’de Türkiye Ekonomi Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Moritanya ziyaretleri, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmiş, birçok ortak proje ve hibe programı üzerinde mutabakatlar sağlanmıştır.