Aksaray, Aksaray ilinin şehir merkezidir.
İslamabad, Pakistan İslam Cumhuriyeti'nin başkentidir.
Eskil, Aksaray iline bağlı bir ilçedir.
Ahmed Reşad Paşa, genç yaşta ölen kızı Suad hanımın anısına bu camiyi yaptırmış, caminin inşaasından sonra bu civara Suadiye denmeye başlanmıştır. Ahmed Reşad Paşa’nın Kozyatağı civarında eskiden bir müddet restoran olarak da kullanılan yazlık konağı bulunmaktadır. 1909 yılında bu cami inşa edilmiştir.
Sarıyar Barajı Nallıhan'nın Sarıyar mahallesinde olup, Sakarya Nehri üzerinde 1951-1956 yılları arasında inşa edilmiş hidroelektrik enerji üretimi amaçlı bir barajdır. Beton ağırlık tipi olan barajın gövde hacmi 568.000 m3, akarsu yatağından yüksekliği 90 m'dir. Normal su kotunda göl hacmi 1.900 hm3, normal su kotunda göl 83,83 km2'dir. 4 alternetör ile çalışan santral 160 MW gücündeki hidro-elektrik santralinden ise yılda 378 GWh saat elektrik enerjisi elde edilir. Türkiye'nin ilk büyük HES barajıdır. Türkiye'deki tek santral atölyesi'ne sahiptir. Türkiye baraj gölü sıralamasında 6'cı sırayı yer almaktadır. Baraj havzası, yeşil kuşak ağaçlandırma eylem planı çerçevesinde ağaçlandırılmaktadır.
Gümüşova, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir mahalledir.
Güneşli, Aksaray ilinin Eskil ilçesine bağlı bir köydür.
Büğet, Aksaray ilinin Eskil ilçesine bağlı bir köydür.
Başaran, Aksaray ilinin Eskil ilçesine bağlı bir köydür.
Eşmekaya, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'ndeki Aksaray ilinin Eskil ilçesine bağlı bir beldedir. 2022 nüfus sayımına göre belde nüfusu 2.599'dur. Beldenin ortalama yüksekliği 1.020 metredir.
Gölyazı Konya ili Cihanbeyli ilçesine bağlı bir mahalledir. Belde belediyesi olan Gölyazı yerleşimi, 6360 sayılı kanunla kapatılmış ve Büyükşehir yasasıyla mahalle statüsü almıştır.
Esentepe, Konya'nın merkez ilçelerinden Karatay'a baglı bir mahalledir. Karatay ilçe sınırları içerisindeki Obruk yaylalarından bir tanesidir. Konya'ya uzaklığı 88 km'dir. Aksaray'ın Eskil ilçesi ve Konya'nın Karapınar ilçeleriyle sınırdır. Eskil'e uzaklığı 50 km, Karapınar'a uzaklığı ise 38 km'dir.
Adıyaman Ulu Cami, Adıyaman il merkezinde yer almaktadır. Caminin ilk inşa tarihi bilinmemekle birlikte, 1506-1515 yılları arasında Dulkadirli Beyi Durak Bey tarafından yaptırılmış olduğu tahmin edilmektedir. Cami bugünkü şeklini 1863 yılında almıştır.
Tut Ulu Camii, Adıyaman ilinin Tut ilçesinde yer almaktadır. 1736 yılında Hacı Hasan tarafından inşa edilmiştir.
Eşmekaya Ulu Camii, Aksaray ilinin Eşmekaya beldesinde yer almaktadır. Mescid-i Kuba adıyla da anılmaktadır. Kitabesi olmayan caminin ilk inşa tarihi kesin olarak bilinmemektedir. 1930 ve 1961 yıllarında onarım geçirmiştir.
Burdur Ulu Camii, Burdur ilinde yer alan cami. Pazar Mahallesinde yer almaktadır. İlk olarak, Hamitoğlu Dündar Bey tarafından 1300 yılında yaptırılmıştır. 1749 yılında Çelik Mehmet Paşa tarafından restore edilmiştir. Daha sonra depremlerde zarar gören cami 1919 yılında ahşap karkas olarak yeniden inşa edilmiştir.
Hani Ulu Camii, Diyarbakır ilinin Hani ilçesinde yer almaktadır. Caminin ilk inşa tarihi bilinmemekle birlikte, Selçuklu yapısı olduğu tahmin edilen cami, 15. yüzyıla tarihlenmektedir. 1657 ve 1682 yıllarında onarım görmüştür.
Hınıs Ulu Camii, Erzurum ilinin Hınıs ilçesinde yer alan cami. 1734 yılında Muş Beylerinde Alâeddin Bey tarafından 1734 yılında inşa edilmiştir.
Sarayhan, Aksaray ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Filikçi, Aksaray ilinin Eskil ilçesine bağlı bir köydür.