Yaban Hayatını Araştırma ve Rehabilitasyon Derneği (YARD), Türkiye’deki yaban hayvanları ve yaban hayatı ile ilgili araştırmalar yapmak, hasta, yaralı ve bakıma muhtaç her türlü yaban hayvanının bakımı, iyileştirilmesi, rehabilitasyonu ve tekrar doğaya kazandırılması yönünde çalışan dernek.
İstiklalbağı, Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir mahalledir.
Sucuk, başlıca Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya'da tüketilen, şişirilip kurutulmuş bağırsak içine baharatlı et kıyması doldurularak yapılan bir tür fermante et ürünüdür. Uzun raf ömrüne sahip bir tüketim malzemesidir. Ekonomik olarak satın alınmasını kolaylaştırmak üzere küçükbaş hayvan eti de sıkça karıştırılır. Yapımında sakatat kullanılmayan sucuğun Orta Çağ'dan beri farklı şekillerde yapıldığı bilinmektedir. Sucuk, Kazakistan ve Kırgızistan'da at eti kullanılarak da yapılmaktadır. Afyonkarahisar’a ait olmasıyla bilinir.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Eskişehir'de merkez Tepebaşı ilçesinde bulunan Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içinde yer alan bir hayvanat bahçesidir.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP), Türkiye'deki millî parklarının, tabiat parklarının, sulak alanların ve yaban hayvanlarının korunması amacıyla 1958 yılında kurulmuştur.
Erzurum Çat YHGS, Erzurum'un Çat ilçesi yaban hayatının korunması açısından oldukça önemlidir. Bölge Erzurum'un güneybatısında yer almaktadır. Bu bölge şehir merkezine yaklaşık olarak 57 kilometre uzaklıktadır. Osmanlı döneminde sipahi birlikleri tarafından kurulan Türk kökenlerine sahip "Ced" aşiretinin yaşam bölgesi olan Çat Anadolunun yurt olarak benimsenmesinde de oldukça önemli bir role sahiptir.
Erzurum İspir Vercenik Dağı YHGS, Erzurum'un İspir ilçesinde bulunan Verçenik Dağı'nda bulunan yaban hayatı geliştirme sahası.
Eskişehir Mihalıççık Çatacık YHGS, Çatalcık yaban hayatı geliştirme sahası Eskişehir'in mihalıççık ilçesinde bulunmaktadır.
Gaziantep Tahtaköprü Baraj Gölü YHGS, Tahtaköprü Barajı Gaziantep ilinin Nizip ilçesi sınırlarında yer alan bölge. Bu baraj yaban hayatı bakımından oldukça önemli bir yerdir. Bçlge yaban hayatını korumak amacıyla “Yaban Hayatı Geliştirme Sahası” olarak ilan edilmiştir.
Gümüşhane - Şiran Kuluca YHGS, Kuluca Gümüşhane ilinin Şiran ilçesi sınırlarında yer alan bölge. Bölge yaban hayatının korunması amacıyla YHGS ilan edilmiş bir bölgedir. Zengin biyolojik çeşitliliği ile Türkiye'nin en önemli bölgelerinden birisidir.
Hatay Altınözü YHGS, Altınsözü YHGS Hatay ilinin sınırlarında yer alan bölge. Bölge Türkiye'de bulunan birçok bölge gibi yaban hayatı ve doğal güzellikler bakımından zengindir.
Hatay Dağ Ceylanı YHGS, Hatay ilinin Reyhanlı ilçesi sınırlarında bulunan Dağ Ceylanı, Türkiye'deki dağ ceylanı popülasyonun korunması ve neslinin devam ettirilmesi için korunma alanı olarak ilan edilen yaban hayatı geliştirme sahasıdır.
Hatay-İskenderun-Arsuz YHGS, Hatay ili İskenderun İlçesi sınırları içerisinde yer alan Arsuz YHGS, Türkiye'nin Akdeniz kıyısında bulunan bir tabiatı koruma alanı. Bölgenin doğal yaşam alanları, su kaynakları ve ekosistemleri, birçok türün korunduğu bir çeşitlilik sunmaktadır.
İstanbul Çatalca Çilingoz YHGS, İstanbul ili Çatalca ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve doğa koruma amacıyla oluşturulmuş sit alanı.
İstanbul Sarıyer Feneryolu YHGS, İstanbul ili, Sarıyel İlçesi sınırları içinde bulunan bir yaban hayatı koruma alanı.
Adana Tuzla Gölü YHGS, Adana İli sınırları içerisinde bulunan alan.
Adana Pozantı Karanfildağ YHGS, Adana ili sınırları içerisinde bulunan koruma alanı.
Keremali Gölü, Çanakkale sınırlarında yer almaktadır. Gölün yüzölçümü yaklaşık olarak 11 kilometre karedir. Göl çevresinde bulunan yerleşim yerlerinin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılar. Bu gölden çıkan su Balıkesir’de bulunan Manyas Gölü’ne akar.
Kartal Gölü, Muğla ili sınırları içerisinde bulunan tabiatı koruma alanıdır.