Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Adana şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta Seyhan gölü kıyısındaki kampüsünde eğitim-öğretim veren bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin rektörlüğünü, 14 Ağustos 2020'den beri Meryem Tuncel yapmaktadır.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir'deki bir devlet üniversitesidir.
Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa’daki ilk üniversite olarak 11 Nisan 1975 tarihinde "Bursa Üniversitesi" adıyla kurulan, 1982 yılında ise "Uludağ Üniversitesi" adını alan, 2018 tarihinde ise "Bursa Uludağ Üniversitesi" ismini alan ve bünyesinde 15 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 4 enstitü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ve rektörlüğe bağlı 5 bölümü olan yükseköğretim kurumudur.
Gazi Üniversitesi, Ankara'da bulunan köklü bir devlet üniversitesidir. 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile Ankara'da temelleri atılan Gazi Üniversitesi, cumhuriyetin ilk üniversitesi olma ünvanını da elinde bulundurur.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ya da kısaca DPÜ, Türkiye'nin Kütahya ilinde bulunan devlet üniversitesi.
Gaziantep Üniversitesi, öğretime 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında üniversite olan devlet üniversitesidir.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 1992 yılında Tokat'ta kurulmuş bir devlet üniversitesi.
Abdüllatif Şener, Türk siyasetçi, ekonomist, maliyeci, akademisyen, TBMM milletvekili, eski başbakan yardımcısı, eski maliye bakanı ve Türkiye Partisinin kurucusudur.
Muş Alparslan Üniversitesi, 28 Mayıs 2007 tarihinde kurulan ve Muş ilinde faaliyet gösteren yüksek eğitim kurumudur.
Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu, Türkiye'de yer alan, 2006 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Kastamonu Üniversitesi bugün 13 Fakülte, 2 Enstitü, 4 Yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 35 bölüm ile akademik etkinliklerini sürdürmektedir. Yerleşkelerinde Osmanlı döneminden kalan tarihi binalarda hâlen eğitim yapılmaktadır.
Sabri Tekir,, Türk İktisatçı, Akademisyen ve siyasetçidir.
İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, 1883 yılında kurulan Hamidiye Ticaret Mektebi’nin devamı niteliğinde bir öğrenim kurumu olarak 1959 yılından itibaren hizmet vermiş; 1982’de kurulan Marmara Üniversitesi’nin temelini oluşturmuş olan kurumdur. 1982’de Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi‘ne bağlanmıştır.
Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı olarak 1978 yılında İstatistik ve Temel Bilimler Fakültesi olarak açılmış, 1982 yılında 2809 sayılı kanununla, Gazi Üniversitesine Fen-Edebiyat Fakültesi olarak bağlanmıştır. Fen Edebiyat Fakültesi Gazi Üniversitesi Beşevler ana kampüsünde yer almaktadır; idari, eğitim-öğretim ve laboratuvar olmak üzere birbiriyle bağlantılı üç ayrı bloktan oluşmaktadır. Eğitim süresi 4 yıl olup, eğitim dili Türkçe ve bazı bölümlerde İngilizcedir. Fakültede 43 adet öğrenci ve araştırma laboratuvarı, 1 adet internet salonu, 5 adet seminer salonu bulunmaktadır.
1926 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü olarak Ankara'da kurulan Gazi Üniversitesi, Türkiye'nin diğer şehirlerine de kampüsler, fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokulları kurmuş eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Bu okul ve kampüslerin büyük bölümü 2006 yılında açılan yeni üniversitelerin temellerini oluşturmuş ve yeni isimler almıştır.
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Türkiye Büyük Millet Meclisinin 2010 yılında çıkardığı bir yasayla Erzurum'da kurulmuştur. Kurucu rektörü Muammer Yaylalı'dir. 2012 yılında eğitim öğretime başladı.
Alanya Üniversitesi, Hamdullah Emin Paşa Vakfı tarafından 2011 yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde kurulmuş vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kurulmasına ilişkin kanun 3 Mart 2011 tarihli ve 27863 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanmıştır.
Alaattin Fırat, Türk siyasetçi.
İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, "Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu" olarak 9 Eylül 1944 tarihinde İzmir'de kurulmuştur. Kuruluş kadrosunda 12 öğretim üyesi 392 öğrenci ile öğretime başlayan okul, 8 Haziran 1959 tarihinde kabul edilen 7334 Sayılı Kanunla "İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi" haline getirilmiş ve öğretim süresi 3 yıldan 4 yıla çıkartılmıştır. Artan öğrenci sayısı ve bina yetersizliği nedenleri ile Akademi 1966-1967 öğretim yılına bugünkü Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binasında başlamış ve öğretim üyesi kadrosu genişletilmiştir. Yüksek öğrenimde uluslararası gelişmeler gözönünde tutularak 8 Mayıs 1969 yılında Akademi 1170 Sayılı Kanunla Ege Üniversitesine bağlanarak "İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi" adını almıştır.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi (AHBV), 18 Mayıs 2018 tarihinde Gazi Üniversitesinden ayrılarak oluşturulan bir devlet üniversitesidir. Mevcut rektörü 2 Ağustos 2023 tarihinden beri Prof. Dr. Naci Bostancı'dır.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, tüm idari ve akademik birimleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde bulunan iktisadi ve idari bilimler fakültesidir.