Eyfel Kulesi, Paris'teki demir kule. Kule, aynı zamanda tüm dünyada Fransa'nın sembolü halini almıştır. İsmini, inşa ettiren Fransız inşaat mühendisi Gustave Eiffel'den alır. En büyük turizm cazibelerinden biri olan Eyfel Kulesi, yılda 6 milyon turist çeker. 2002 yılında toplam ziyaretçi sayısı 200 milyona ulaşmıştır.
Samsun Saat Kulesi, Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Saathane Meydanı'na adını veren kule.
Merzifon Saat Kulesi, Türkiye'nin Amasya iline bağlı Merzifon'un ilçe merkezinde, Çelebi Mehmet Medresesi anıtsal giriş kapısı üzerinde bulunan saat kulesidir.
Balıkesir Saat Kulesi, Balıkesir'de, Belediye Parkı içerisinde yer alan yamaç üzerinde inşa edilmiş olan eserdir.
Alaca Saat Kulesi, Çorum ilinin Alaca ilçesinde bulunan saat kulesi. Fuat İstanbullu'nun belediye başkanlığı sırasında 2001'de inşa edilen kule kare planlı dikdörtgen bir yapıdadır ve dairesel kaide üzerinde yükselmektedir.
Aya Fotini Kilisesi, İzmir ilinin Konak ilçesinde artık var olmayan tarihî kilise. 1793 yılında tamamlanan kilise aynı zamanda metropolitlik merkeziydi. Kilisenin son piskoposu Hrisostomos Yunan İşgali sırasında öldürülmüş, kilisenin kendisi ise 1922 İzmir Yangını'nda yanarak harabeye dönmüş ve yıkılmıştır. Günümüzde İzmir'de aynı adı taşıyan modern Ortodoks kilisesinin aynı adı taşıması dışında bu yapıyla bir bağı yoktur.
Ayvalık Saat Kulesi, Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesinde bulunan saat kulesi. Fevzipaşa Mahallesi'nide bulunan kule Agios Yannis Kilisesinin çan kulesi üzerinde yükselmektedir. 1870 yılında inşa edilen kule kare planlı çan kulesinin üzerinde yine kare planlı şekilde inşa edilmiştir.
Bahadın Saat Kulesi, Yozgat ilinin Sorgun ilçesinde bulunan Bahadın beldesinde yer alan saat kulesi. Yozgat Saat Kulesi'nden esinle inşa edilen yapı kare prizma gövdeli, ikiz penceresi bulunan köşklü ve sivri kubbelidir. Yapılış tarihi bilinmemektedir.
Burdur Saat Kulesi, Burdur ilinin Merkez ilçesinde bulunan saat kulesi. 1830 ya da 1836 yılında dikilen orijinal kule 1914 yılındaki deprem sırasında yıkılmış ve mevcut kule 1937 yılında aynı noktada yeniden inşa edilmiştir.
Düzce Saat Kulesi, Düzce ilinin Merkez ilçesinde bulunan saat kulesi. Tonyalı İbrahim Usta tarafından Cedidiye Caddesi yakınlarında 1901 yılında inşa edilen ve 1925 yılındaki yangında harabeye dönen eski kulenin yerini alan yeni kule 2009 yılında Anıtpark Meydanı'na inşa edilmiştir.
Erzincan Askerî Lisesi Erzincan'da eğitim vermiş eski askerî lise.
Gerze Saat Kulesi, Sinop ilinin Gerze ilçesinde bulunan saat kulesi. 1980 ile 1981 yılları arasında inşa edildiği tahmin edilen kule günümüzde ayakta olmamakla beraber kulenin bulunduğu noktada Gerze horozu maketi bulunmaktadır.
Göynük Saat Kulesi, Bolu ilinin Göynük ilçesinde bulunan saat kulesi. Kaymakam Hurşit Bey'in teşvikiyle Millî Mücadele anısına inşa edilen kule üç katlı ve sekizgen kaideli, altıgen gövdeli ve sivri kubbelidir. Ödüllü Akrebin Yolculuğu adlı filmin geçtiği mekân olan kule 2001 yılında farklı bir filmin çekimleri sırasında yanmış ve yenilenmiştir.
Gümüşhacıköy Saat Kulesi, Amasya ilinin Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan saat kulesi. 1900 yılında dikilen orijinal kule 1943 yılındaki deprem sırasında yıkılmış, 1948'de aynı yerde ahşap bir kule daha inşa edilmiş, 1971'de bu kule yol çalışmaları kapsamında yıkılarak bir kule daha inşa edilmişse de bu kule de yıkılmış ve 2009 yılında günümüzdeki kule dikilmiştir.
Konya Saat Kulesi, Konya ilinin Karatay ilçesinde bulunan saat kulesi. Bizans İmparatorluğu döneminde şapel olarak inşa edilen ancak daha sonra mescide çevrilen yapının 1872 yılında saat kulesi olarak yenilenmesi ile oluşturulmuş, 1921 yılında yıkılmıştır.
Mudurnu Saat Kulesi, Bolu ilinin Mudurnu ilçesinde bulunan ahşap kaplı, kiremit çatılı saat kulesi.
Siirt Saat Kulesi, Siirt ilinin Merkez ilçesinde bulunan saat kulesi. Siirt Ulu Camii'nin doğusunda yer alan ve Alaaddin Paşa tarafından 1905'te yaptırılan orijinal kule zamanla yıkılmış ve mevcut yapı 1975 yılında inşa edilmiştir.
Şirinyer Amerikan Koleji, İzmir ilinin Buca ilçesinde 1912 yılında inşa edilen erkek lisesi. 1935 ve 1952 yılları arasında Kızılçullu Köy Enstitüsü, 1952-1953 yıllarında LSE Karargâhı olarak hizmet veren yapı 14 Ekim 1953'ten bu yana 6. ATAF Karargâhı olarak kullanılmaktadır.
Türkiye'deki saat kuleleri listesi, Türkiye'deki kayda değer saat kulelerinin yer aldığı derleme.
Saat kulesi, bir kule ya da bir yapının üzerinde yükselen kulevari çıkıntı üzerine saat kadranı eklenmesiyle oluşan ikonik yapı.