
Türkiye arması, pasaportlarda, kimlik kartlarında ve dış temsilciliklerde kullanılan sembol olan ay yıldızdır. Arma, Fransa arması ve diğer bazı ülkelerin armasında olduğu gibi yasal olarak düzenlenmemiştir, bu yüzden de facto olarak kullanılmaktadır. Kullanılan renkler ve bazen ay yıldızın baktığı yön farklılık gösterebilmektedir. Çeşitli devlet kurumlarında kırmızı zeminde beyaz ve kimlik kartlarında turkuaz zeminde kırmızı ay yıldız kullanılır. 1930'lardan başlayarak kullanılan eski nüfus cüzdanlarında beyaz zeminde kırmızı olarak sola bakan ay yıldız kullanılmıştır. Türk pasaportlarının kapağında altın sarısı ay yıldız bulunur. Elçilik girişlerindeki panolarda altın sarısı zemin üzerinde kırmızı ay yıldız vardır.

Sovyetler Birliği devlet arması, Sovyetler Birliği'nin 1923'te kabul edilen ve 1991'de birliğin dağılmasına kadar kullanılan devlet armasıdır. Teknik olarak bir arma yerine bir amblem olmasına rağmen, geleneksel hanedan kurallarına uymadığı için, Rusçada geleneksel bir arma için kullanılan kelime olan герб (gerb) olarak adlandırılır.

Rusya Federasyonu arması, 1917'de Rus Devrimi ile yıkılan Rus İmparatorluğu'nun önceki armasıdır. III. İvan (1462-1505) saltanatından bu yana bir kereden fazla değiştirilmiş olsa da, mevcut arması doğrudan Orta Çağ'daki orijinalinden türetilmiştir. Kartalın şekli Büyük Petro'nun (1682-1725) saltanatına kadar görülebilir, ancak mevcut arması üzerindeki kartal, geleneksel imparatorluk armasındaki gibi siyah değil, altın rengidir.

Estonya arması Estonya devletince günümüzde kullanılan arma. Arma altın bir zırhın içine yerleştirilmiş 3 adet ince ve mavi renkteki 3 leopar ve armayı çevreleyen yine altın rengindeki meşe dallarıyla oluşturulmuştur.

Ekvator Ginesi bayrağı ilk olarak 12 Ekim 1968 yılında göndere çekilmiş, 1973 ile 1979 arası kullanılan farklı armalı bayraktan sonra 21 Ağustos 1979 tarihinde günümüzdeki hâli ile yeniden ülkenin resmî bayrağı yapılarak kullanılmaya başlanmıştır.

Eritre arması, Afrika ülkesi Eritre tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Çad arması, Afrika ülkesi Çad tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Gambiya arması, Afrika ülkesi Gambiya tarafından resmî olarak kullanılan armadır. Ülkenin bağımsızlığını henüz kazanmadığı 18 Kasım 1964 tarihinde kabul edilerek resmî arma olarak kullanılmaya başlanmıştır, ülke 1965 tarihinde bağımsızlığını kazandıktan sonra da yeni ülkenin resmî devlet arması olmuştur.

Fildişi Sahili arması, Afrika ülkesi Fildişi Sahili tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Kongo Cumhuriyeti arması, Afrika ülkesi Kongo Cumhuriyeti tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Somali arması, Afrika ülkesi Somali tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Svaziland arması, Afrika ülkesi Esvatini tarafından resmî olarak kullanılan armadır.

Gine arması, Afrika ülkesi Gine tarafından resmî olarak kullanılan armadır.

Mali arması, Afrika ülkesi Mali tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Mısır arması, Afrika ülkesi Mısır tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Seyşeller arması, Afrika ülkesi Seyşeller tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1976 yılından itibaren ülkenin resmî arması olarak kullanılmaktadır.

İspanya'ya bağlı özerk bir topluluk olan Bask Bölgesi'nin resmî armasının levha kısmının üç köşesinde, bölgenin üç ili olan Álava, Biskay ve Guipúzcoa'nın armaları bulunur. Levhayı çevreleyen meşe yaprağından çelenk, Basklar için özgürlüğü simgeleyen Guernica ağacını temsil eder. Armanın özgün hâlinde levhanın sağ alt köşesinde Navarra bayrağı bulunmaktayken 1986 yılında Navarra hükûmeti tarafından bir başka özerk topluluğun bayrağının armada kullanılmasının yasa dışı olduğu gerekçesiyle açılan dava sonucunda Anayasa Mahkemesi tarafından Navarra bayrağının armadan çıkartılmasına karar verilmiştir.

Saint Helena arması, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin merkezi konumunda da olan Saint Helena adasında kullanılan arma. Saint Helena arması günümüzdeki hâli ile 30 Ocak 1984 tarihinde kabul edilmiştir.

Turks ve Caicos Adaları arması, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Turks ve Caicos Adaları tarafından kullanılan arma. Turks ve Caicos Adaları arması günümüzdeki hâli ile 1965 yılında kabul edilmiştir.

Tacikistan arması, Tacikistan'ın resmî devlet armasıdır.