İçeriğe atla

Ermenistan'ın diplomatik temsilcilikleri listesi

Ermenistan'ın dış temsilciliklerinin bulundukları ülkeler.
Paris'teki Ermenistan Büyükelçiliği.
Moskova'daki Ermenistan Büyükelçiliği.
Washington'daki Ermenistan Büyükelçiliği.
Ottawa'daki Ermenistan Büyükelçiliği.
Pekin'deki Ermenistan Büyükelçiliği.

Ermenistan'ın dış temsilciliklerinin (fahri konsolosluklar hariç) listesi.

Avrupa

Amerika

Afrika

Asya

Çokyönlü örgütler

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Uluslararası kuruluş</span> hükûmetler arasında antlaşmayla kurulan kuruluş

Uluslararası organizasyon ya da uluslararası kuruluş veya uluslararası örgüt, uluslararası üyelere veya üyelik sistemine, kapsama ya da varlığa sahip kuruluşlar için kullanılan bir isim olup, uluslararası sivil toplum kuruluşu ve hükûmetler arası örgüt şeklinde iki ana türü bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Paul-Henri Spaak</span> Belçikalı siyasetçi (1899 – 1972)

Paul-Henri Charles Spaak, Belçikalı devlet adamı. Avrupa Birliği'nin başlıca savunucularından olmuş, Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET), Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı (NATO) ve Benelüks Ekonomik Birliği'nin kurulmasında önemli rol oynamıştır.

<span class="mw-page-title-main">İspanya'nın diplomatik temsilcilikleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

İspanya çok sayıda dış temsilciliğe sahiptir. Aşağıda İspanya'nın elçilikleri ve genel konsoloslukları listelenmektedir:

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'deki diplomatik temsilcilikler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Türkiye'deki diplomatik temsilcilikler listesi , Türkiye'de diğer ülkelerin bulundurduğu diplomatik ve konsüler temsilciliklerin listesini içermektedir. Başkent Ankara'da 135 yerleşik büyükelçilik bulunmaktadır. İstanbul ise 73’ü başkonsolosluk, 1'i konsolosluk olmak üzere 74 diplomatik misyona ev sahipliği yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kıbrıs Cumhuriyeti'nin diplomatik temsilcilikleri listesi</span>

Kıbrıs Cumhuriyeti 'nin diplomatik ilişkilerini yürüten dış temsilciliklerinin yer aldığı maddedir. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nedeni ile bulunmamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kutsal Makam'ın diplomatik temsilcilikleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Beşinci asırdan beri, henüz 1929'da Vatikan Şehri Devleti kurulmamışken, papa elçileri yabancı hükümdarlara karşı Kutsal Makam'ı temsil etmişlerdir. Ayrıca papa temsilcileri daha çok heyet olarak, Kutsal Makam ile diplomatik ilişkiler kurmayan devletlerin, Papa ve Katolik Kilisesi ile iletişimlerini sağlamışlardır. Kutsal Makam'ın elçilikleri sistemi içinde Kudüs ve Filistin için bir adet apostolik rezidans elçilik heyeti mevcut. Apostolik elçiliği olmayan altı ülke ile iletişim için de bir heyet belirlenmiştir, bunlar; Brunei, Myanmar, Laos, Malezya, Moritanya ve Somali. Ayrıca diplomatik ilişkisi bulunmayan üç bölge için de heyet belirlenmiştir; Arap Yarımadası, Karaipler ve Büyük Okyanus bölgesi. Kutsal Makam'ın yıllık envanterinde Vietnam'ın da yeri var ama uzun zamandan beri yeri olmasına rağmen bu ülkeye olan elçilik temsiliyeti boş kalmıştır. Kutsal Makam'ın "Tek Çin politikası"'na taraf olması sebebiyle Çin'e ne bir temsilci ne de bir apostolik heyet belirlenmiş olup bölgede sadece Çin Cumhuriyeti'nin başkenti Taipei'de bir maslahatgüzar ile temsil edilmektedir. Her ne kadar yukarıda ülkelere heyetler tayin edilmiş olsa da, Afganistan, Bhutan, Çin, Kuzey Kore, Umman, Suudi Arabistan ve Tuvalu'nun Kutsal Makam ile diplomatik ilişkileri yoktur. Kutsal Makam'ın diplomatik elçiliklerin statüsü başka ülkelerin elçilikleriyle eşdeğerde görülüyor çoğu ülkeler tarafından. Sadece uluslararası alanda isimlendirmesi değişiktir.

Lamberto Zannier, BM Genel Müsteşarı rütbesi ile, Birleşmiş Milletler'in Kosova Birleşmiş Milletler Geçici Yönetim Misyonu (UNMIK) Başkanı ve Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi olarak hizmet veren bir İtalyan diplomat. 2008 yılı Haziran ayında BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından bu göreve atandı. 30 Haziran 2011 tarihinde Büyükelçi Lamberto Zannier 56 katılımcı Devlet tarafından oybirliğiyle Bakanlar Kurulu kararı ile yeni AGİT Genel Sekreteri olarak atandı. Zannier 1 Temmuz 2011 tarihinde, AGİT Genel Sekreteri olmuş ve 6 yıl bu görevi sürdürmüştür. Temmuz 2017 - Temmuz 2020 tarihlerinde AGİT Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiseri olarak görev yürütmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Azerbaycan'ın diplomatik temsilcilikleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Azerbaycan'ın dış temsilciliklerinin listesi.

Andorra Prensliği'nin dış temsilciliklerinin listesi;

<span class="mw-page-title-main">Belçika'nın diplomatik temsilcilikleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Belçika Krallığı'nın dış temsilciliklerinin listesi.

<span class="mw-page-title-main">Yunanistan'ın diplomatik temsilcilikleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Yunanistan'ın dış temsilcilikleri listesi ;

<span class="mw-page-title-main">Doğu Timor'un dış temsilcilikleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Doğu Timor'un dış temsilciliklerinin listesi ;

<span class="mw-page-title-main">Çin'in dış temsilcilikleri</span> Vikimedya liste maddesi

Bu sayfa Çin'in dış temsilciliklerinin listesidir. Çin Halk Cumhuriyeti, tüm dünya çapında ülkenin oldukça kapsamlı ekonomik, ticari, siyasi, kültürel ve askeri bağlarını temsil eden büyük diplomatik ağa sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Estonya'nın diplomatik temsilcilikleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Estonya'nın diplomatik temsilcilikleri listesi. Ülke Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını geri kazanırken, 12 Nisan 1990'da bir dışişleri bakanlığını yeniden kurdu.

Modern uluslararası sistem içinde devletler güç, çıkar ve prestij mücadelesine girdikleri için birbirleri potansiyel düşman olarak görürler. Liberal yaklaşıma göre devletler birbirleri arasında uluslararası güvenliği ve ülke içi refahı arttırmada işbirliği yapabilecekleri ortaklar olarak görerek işbirliği yaparlar. Yardımlaşma kendi gücümüz ve olanaklarımızı başkalarının iyiliği için kullanmaktır dayanışma topluluğu oluşturan bireylerin bir konuda duygu düşünce ve karşılıklı çıkar Birliği içinde olmalarıdır Her ülke doğal afetlerden ve çevre sorunlarından zarar görenlere yardım etmek amacıyla yardım kurumları kurmuşlardır ödemeyecekler doğal afetler ve çevre sorunları ile karşılaştıkları zaman diğer ülkelerden yardım alırlar doğal afetler ve çevre sorunu ortaya çıkması sonucu birçok uluslararası yardım kuruluşları ve sivil toplum örgütleri işbirliği yaparak insanlığa hizmet etmektedirler hızlı teknolojik gelişmeler çevre sorunları da beraberinde getirmiştir bu sorunlarla başa çıkmak için ülkeler uluslararası konferanslar düzenleyip uluslararası sözleşmeler yapmaktadır der Örneğin kiato Anlaşması gelişmiş ülkelerin Sera etkisi yaratan gazların salınımını 2008-2012 yılları arasında yüzde 5,2 düşünmelerini öngörmektedir pek çok çevre sorunu sınırları Aşan niteliktedir ve küresel bir kapsama sahiptir yalnız uluslararası işbirliği ile Etkin biçimde çözebilirler AÇA ve Eionet Kur'an yönetmelik açanın çalıştığı temel alanlarda Etkin uluslararası işbirliği öngörmektedir açanın görevleri arasında Avrupa'ya daire çevre bilgilerin uluslararası çevre ve denetim programlarına dahil edilmesi Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma teşkilatı ve Birleşmiş Milletler Çevre programı bölgesel ve uluslararası örgüt ve problemlerle işbirliği ve Buna ek olarak AB dışı ülkelerle kuruluşlarla birlikte çalışması yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 853 sayılı kararı</span>

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 853 sayılı kararı, 822 (1993) sayılı kararın tekrar teyit edilmesinden sonra 14 Ekim 1993 tarihinde kabul edilen karardır. Konsey, Ağdam yakınlarındaki çatışmalar konusunda Ermenistan Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki gerilimler ile ilgili endişelerini dile getirmiş, işgalci güçlerin bölgeyi terk etmelerini arz etmiştir.

Birleşmiş Milletler (BM), II. Dünya Savaşı'ndan sonra Türkiye dahil olmak üzere 51 ülke ile birlikte kurulmuştur. Türkiye örgütün kurucu üyesi olmasının yanı sıra örgütteki en aktif üyelerden birisidir.

<span class="mw-page-title-main">Suriye'nin diplomatik temsilcilikleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu liste, fahri konsolosluklar hariç Suriye'nin diplomatik temsilciliklerinin bir listesidir, fahri konsolosluklar dahil değildir.

<span class="mw-page-title-main">Kırgızistan'ın diplomatik misyonlarının listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Burada, fahri konsolosluklar hariç, Kırgızistan'ın Diplomatik Misyonları listelenir. Tamamen karayla çevrili olan, dağlık Kırgız Cumhuriyeti, özellikle ikili ve çok taraflı bağların Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra da devam ettiği diğer eski Sovyet cumhuriyetlerinde ve Avrasya genelinde olmak üzere geniş bir diplomatik temsil alanına sahiptir.

Daimi temsilci, bir ülkenin uluslararası bir kuruluştaki diplomatik misyonunun başı olan diplomattır.