İçeriğe atla

Erlangen

Erlangen
Erlangen arması
Arma
Almanya üzerinde Erlangen
Erlangen
Erlangen
ÜlkeAlmanya Almanya
Eyalet Bavyera
RegierungsbezirkMittelfranken
İdare
 • Belediye başkanıSiegfried Balleis (CSU)
Nüfus
 (31 Aralık 2015)
 • Toplam108.336
 • Yoğunluk76.90/km²
Zaman dilimiUTC+01.00 (OAS)
 • Yaz (YSU)UTC+02.00 (OAYS)

Erlangen, Almanya'nın Bavyera eyaletinde bulunan bir şehirdir.[1] Nürnberg'in kuzeybatısında yer almaktadır.[1]

Kardeş şehirler

Kaynakça

  1. ^ a b Nijman, Jan (2020). Geography: Realms, Regions, and Concepts (20. bas.). Wiley. ISBN 978-1119607410. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">I. Dünya Savaşı</span> Avrupada başlayan küresel savaş (1914–1918)

I. Dünya Savaşı, 28 Temmuz 1914 tarihinde başlayıp 11 Kasım 1918 tarihinde sona eren Avrupa merkezli küresel bir savaştır. II. Dünya Savaşı'na (1939-1945) kadar Dünya Savaşı veya Büyük Savaş olarak adlandırılmıştır. Savaşın taraflarından biri olan Osmanlı İmparatorluğu'nda "Genel Savaş" anlamında Harb-i Umumi, halk arasında ise Seferberlik olarak adlandırılmıştır. 1917'de Amerika Birleşik Devletleri'nin savaşa katılmasına kadar bu savaş ABD basınında Avrupa Savaşı olarak anılmıştır. Savaşan taraflar, çoğunlukla Avrupa, Kafkasya, Amerika, Orta Doğu ve Afrika ile Asya'nın bazı bölgelerinde çatıştılar.

<span class="mw-page-title-main">Mihver Devletleri</span> II. Dünya Savaşı sırasında Almanya, İtalya ve Japonya arasında ittifak

Mihver Devletleri, II. Dünya Savaşı'nda Müttefik Devletler bloğuna karşı temel olarak Almanya, İtalya ve Japonya'nın, bunun dışında Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Finlandiya, Bağımsız Hırvatistan Devleti, Vichy Fransası, Arnavutluk, Habeşistan, Mançukuo, Tayland, Burmanya ve Irak'ın oluşturduğu blok. Ayrıca İran Şahı Rıza Pehlevi Almanya'dan yana tavır almış, İspanya ise Mihver güçlerin bir taraftarı olarak kalmıştır.

<span class="mw-page-title-main">2002 FIFA Dünya Kupası</span>

2002 FIFA Dünya Kupası veya 2002 Dünya Kupası, finalleri 31 Mayıs ve 30 Haziran 2002 tarihleri arasında Güney Kore ve Japonya'da gerçekleşmiştir. Kupayı düzenleyen ülkeler FIFA tarafından Mayıs 1996'da seçilmiştir. İki ülkenin beraber düzenlediği ilk dünya kupasıdır. Ayrıca ilk kez Asya kıtasında düzenlenen bu Dünya Kupası'nı ilk kez finalde karşılaştığı Almanya'yı 2-0 yenen Brezilya kaldırmıştır. Kupada oynanan 64 karşılaşmanın yalnızca 16'sı berabere bitti. Bunlardan 3 maç uzatmaya giderken, 2 maçın sonucunu penaltılar belirledi. Kupa uzatmalarda altın gol sisteminin uygulandığı son turnuvadır.

<span class="mw-page-title-main">Paris Barış Konferansı</span> I. Dünya savaşı sonrasında İtilaf Devletlerinin yaptığı toplantı

Paris Barış Konferansı, I. Dünya Savaşı'nı sona erdiren antlaşmaların hazırlandığı uluslararası bir konferanstır.

<span class="mw-page-title-main">1998 FIFA Dünya Kupası</span>

1998 FIFA Dünya Kupası 10 Haziran-12 Temmuz 1998 tarihleri arasında Fransa'da düzenlenen futbol organizasyonudur. 12 Temmuz 1998 günü oynanan final maçında Brezilya'yı 3-0 ile yenen ev sahibi millî takım Fransa şampiyon olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">1994 FIFA Dünya Kupası</span>

1994 FIFA Dünya Kupası, 17 Haziran - 17 Temmuz 1994 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen ve FIFA Dünya Kupalarının 15.si olan futbol organizasyonu. Normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten final maçında penaltılar ile İtalya'yı 3-2 ile yenen Brezilya'nın 4. şampiyonluğu ile tamamlandı.

<span class="mw-page-title-main">1934 FIFA Dünya Kupası</span>

1934 FIFA Dünya Kupası, 27 Mayıs-10 Haziran 1934 tarihleri arasında İtalya'da düzenlenen uluslararası futbol turnuvası. Avrupa Kıtası'nda organize edilen ilk FIFA Dünya Kupasıdır. Ev sahibi olarak İtalya, Ekim 1932'den FIFA tarafından diğer aday İsveç'in önünde seçilmiştir. Ayrıca 1934 FIFA Dünya Kupası, 32 ülkeden katılım başvurusu alması sebebiyle, katılımcı ülkelerin eleme maçları yaparak katılabildikleri ilk turnuva olmuştur. Son şampiyon Uruguay, Avrupa ülkelerinin bir önceki Dünya Kupası'na katılmadıklarını gerekçe göstererek bu turnuvaya katılmayı reddetti. Mesafenin çok fazla olması da birçok Güney Amerika ülkesinin İtalya'ya gidememesine yol açtı. Onun dışında İngiltere, İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler bu turnuva elemelere katılmadılar.

<span class="mw-page-title-main">2010 FIFA Dünya Kupası</span> Güney Afrikada düzenlenmiş olan futbol turnuvası

2010 FIFA Dünya Kupası, 11 Haziran ile 11 Temmuz 2010 tarihleri arasında Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nın 19. finalleridir. Bu sayede FIFA Dünya Kupası ilk kez Afrika kıtasında düzenlenmiş oldu. Kupayı, 11 Temmuz 2010 tarihinde oynanan final maçında Hollanda'yı 1-0 yenen İspanya kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Jürgen Klinsmann</span>

Jürgen Klinsmann, Alman millî eski futbolcu ve teknik direktördür. 80'lerin sonu ve 90'larda Avrupa ve dünyanın en iyi golcülerinden biri olarak gösterilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">1990 FIFA Dünya Kupası</span>

1990 FIFA Dünya Kupası, Italia '90 olarak tanıtılan, 8 Haziran-8 Temmuz 1990 tarihleri arasında İtalya'da düzenlenen FIFA Dünya Kupasının 14.sü olan uluslararası futbol turnuvası. 1934'ten sonra ikinci kez FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan İtalya, Meksika'nın ardından bu organizasyona ikinci kez ev sahipliği yapan ikinci ülke oldu. Nisan 1988'de başlayan ve 116 takımın katıldığı elemeleri geçen 22 ekibin yanı sıra, doğrudan finallere katılan ev sahibi İtalya ve son şampiyon Arjantin'in dahil olmasıyla 1990 FIFA Dünya Kupası finallerinde 24 takım yer aldı.

Dünya Artistik Patinaj Şampiyonası Uluslararası Patinaj Birliği'nin (ISU) onayladığı ve patençilerin Dünya unvanı için yarıştığı yıllık artistik patinaj müsabakasıdır.

Dünya Artistik Patinaj Şampiyonası Uluslararası Patenciler Birliği (ISU)'nin onayladığı, patencilerin dünya unvanı için yarıştığı yıllık artistik patinaj müsabakasıdır.

Dünya Artistik Patinaj Şampiyonası Uluslararası Paten Birliği'nin (ISU) onayladığı, patencilerin Dünya Şampiyonu unvanı için yarıştığı yıllık artistik patinaj müsabakasıdır.

Dünya Artistik Patinaj Şampiyonası Uluslararası Patenciler Birliği'nin (ISU) onayladığı, patencilerin Dünya unvanı için yarıştığı yıllık artistik patinaj müsabakalarıdır.

<span class="mw-page-title-main">Fresno, Kaliforniya</span>

Fresno, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir şehirdir. Nüfusu 500.017'dir. ABD'nin 35. en büyük şehridir. Los Angeles'ın 322 kilometre kuzeyinde bulunur. San Joaquin Vadisi'nde yer alır.

Bu maddede FIFA Dünya Kupası finallerindeki maçlarda gol atan futbolcular, ülkelerine göre sınıflandırılarak listelenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">1999 Dünya Güreş Şampiyonası</span>

1999 Dünya Güreş Şampiyonası, serbest ve grekoromen stil kategorilerinde 36. defa düzenlenen organizasyondur. Müsabakalara ev sahipliğini 7-10 Ekim tarihleri arasında serbest stil müsabakaları için Türkiye'nin Ankara kenti, kadınlar serbest stil müsabakaları için 10-12 Eylül tarihleri arasında İsveç'in Boden kenti ve 23-26 Eylül tarihleri arasında erkekler grekoromen stil müsabakaları için Yunanistan'ın Pire kenti yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Spoleto</span> Perugia iline bağlı komün (Umbria, İtalya)

Spoleto, İtalya'nın Perugia ilinde yer alan bir şehirdir. Şehrin nüfusu 31 Aralık 2010 tarihi itibarıyla 38,283'tür.

Mantıkçı, matematiğin bir alt dalı olan mantık ile uğraşan kişidir. Bazı ünlü mantıkçılar İngilizce alfabetik harf çevirisi ​​sırasına göre soyad temel alınarak aşağıda listelenmiştir.