İçeriğe atla

Erkan Mutlu

Erkan Mutlu
Doğumİstanbul, Türkiye
TarzlarTasavvuf Müziği
MesleklerMüzisyen, Aranjör, Bestekâr
ÇalgılarPiyano
Etkin yıllar1985-günümüze
Müzik şirketiGümüş Prodüksiyon
Resmî sitewww.erkanmutlu.com

Erkan Mutlu, Türk tasavvuf müzik sanatçısıdır. 1962 yılında İstanbul'da doğmuştur. Marmara Üniversitesi müzik bölümünde piyano eğitimi aldı. Milliyet Gazetesi Liselerarası Müzik yarışması'nda birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülü aldı. 13 yaşında orgla tanışan Erkan Mutlu'nun, amatörce başlayan müzik hayatı 1978 yılından itibaren profesyonel olarak devam ediyor.

Kurduğu okul orkestrası ile Milliyet gazetesinin düzenlediği yarışmada birincilik ve birçok ödül aldı. 1985 yılına kadar eşlik orkestralarında tuşlu çalgılarda görev yaptı. Üç yıl Ersen ve Dadaşlar'da çalışarak Türkiye'nin birçok yerinde konserler verdi. 1985 yılından sonra sahne çalışmalarını azaltıp aranjör ve müzik yönetmeni olarak müziğe devam etti ve pek çok sanatçının yönetmenliğini üstlendi.

Albümlerinin bütün düzenlemelerini ve müzik yönetmenliğini kendisi yapan Erkan Mutlu "Gitmeye Geldim (1995)" albümüyle kendine has bir yorum ve müziğini iyice belirginleştirmeye başladı. Bu yıllarda "Toprak Rengi Bir Hayal" albümüyle new age, elektronik tarzında kendi türü içerisinde belki de tek örneği olan bir çalışmaya imza attı. Bu sahadaki başarısının neticesi olarak daha sonraları birçok örneği çıkacak olan "Kervansaray" enstrümantal serilerini başlattı.

Çalışmalarında yurt içi ve yurt dışından birçok sanatçılarla birlikte olan Erkan Mutlu, çocuklara yönelik çalışmaları da benimsemiş ve bu sahada "Minik Kuşlar ve Ey Tatlı Çocuk" adlı iki çocuk kaseti hazırlamıştır.

Kendisini en güzel biçimde ifade ettiğini söylediği solo albüm çalışmalarına ise aralıksız devam etmektedir.

Albümleri

  • 1992 - Sonsuzluğa Hasret
  • 1993 - Serdengeçtim
  • 1993 - Sonsuzluğa Hasret 2
  • 1993 - Toprak Rengi Bir Hayal (Enstrumantal)
  • 1995 - Gitmeye Geldim
  • 1996 - Kervansaray (Enstrumantal)
  • 1998 - Gönül Dili
  • 1999 - Gönül Dili 2
  • 1999 - Hu
  • 2002 - Saadet Türküleri "-Benim Ülkem-"
  • 2002 - Yan Yüreğim
  • 2003 - Seyyah
  • 2003 - İlahi Aşk
  • 2005 - Gel Efendim
  • 2007 - Efendimizin İzinde
  • 2009 - Affedermisin?
  • 2012 - Mehmet Akif Sesleniyor!
  • 2013 - Âşiyan
  • 2013 - Hânende
  • 2014 - Aşk Alevi

Hicaz Demiryolu Belgeseli'nin müziklerini yaptı. STV, Kanal 7, İstanbul Televizyonu, Kanal 6, FOX (Türkiye), Diyanet TV'de program hazırladı.

Doğumunun 100. yılında Necip Fazıl Kısakürek'in hayatını konu alan Üstad belgeselinin müziklerini yaptı. Ayrıca Dolmabahçe Sarayı'nın 150. kuruluş yılı onuruna, özel bir konser gerçekleştirdi.Bendeyar Film müziklerini yaptı.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Hasret Gültekin</span> Türk halk müziği sanatçısı

Hasret Şükrü Gültekin, Alevi Kürt kökenli Türk, halk ozanı, halk şairi, Türk halk müziği ses sanatçısı, müzisyen, bestekar, söz yazarı ve bağlama virtüözüydü.

Arif Sağ, Türk halk müziği sanatçısı, bağlama virtiözü, söz yazarı, besteci, yapımcı, aranjör, sunucu, akademisyen ve eski milletvekilidir.

<span class="mw-page-title-main">Kâzım Koyuncu</span> Türk müzisyen (1971-2005)

Kâzım Koyuncu, Doğu Karadeniz ve Laz müziğini rock müziği ile sentezleyerek kendi tarzını oluşturan Laz kökenli Türk müzisyen, söz yazarı, oyuncu ve aktivisttir.

<span class="mw-page-title-main">Sertab Erener</span> Türk ses sanatçısı

Sertab Erener, Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır.

<span class="mw-page-title-main">Bülent Ersoy</span> Türk ses sanatçısı

Bülent Ersoy, Türk sanat müziği şarkıcısı. Sanatçı "Diva" lâkabıyla bilinir.

Ayşe Sibel Tüzün, Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır. Pop müzik sanatçısı olan sanatçı opera ve batı müziği eğitimi almış, şarkılarını jazz, rock ve pop standartlarına göre seslendirmektedir.

Telvin; Erkan Oğur, İlkin Deniz (bas) ve Turgut Alp Bekoğlu'dan (davul) oluşan caz ve blues topluluğu.

<span class="mw-page-title-main">Özcan Deniz</span> Türk şarkıcı ve oyuncu

Özcan Deniz, Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci, oyuncu ve film yapımcısıdır. Kariyerine müzikle başlayan Deniz, zamanla oyunculuk ve yönetmenlik alanlarında da tanınmış bir isim haline gelmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Yeni Türkü</span> Türk müzik grubu

Yeni Türkü, 1977 yılında Derya Köroğlu, Zerrin Yaşar ve Selim Atakan'ın Ankara'da kurduğu müzik topluluğudur. Topluluğun isim babalığını şair ve yazar Yaşar Miraç yapmıştır. Yeni Türkü, sadece Yaşar Miraç'ın 1979'da Nisan-Mayıs-Haziran aylarında çıkan edebiyat dergisi değil, ayrıca halk türkülerinin yeniden yorumlanmasına dayanan Güney Amerika orijinli bir müzik akımıdır. Bu akımın dünyadaki temsilciliğini Şilili topluluk Inti Illimani yapmıştır. 1979'da ilk albümü Buğdayın Türküsü'nü çıkaran grup 10 stüdyo albümü, 2 film müziği albümü, 2 de konser albümü yayınladı. Yıllar içinde Eftal Küçük, Tuncer Tercan, Cengiz Onural, Fuat Oburoğlu, Murat Buket gibi müzisyenleri barındıran grubun kuruluşundan bu yana her zaman kadroda bulunan tek elemanı Derya Köroğlu'dur.

<span class="mw-page-title-main">Kayahan</span> Türk müzisyen (1949–2015)

Kayahan Açar, Türk pop şarkıcısı-şarkı yazarı, müzisyen.

<span class="mw-page-title-main">Sibel Can</span> Türk şarkıcı

Sibel Can, doğum adıyla Sibel Cangüre,, Türk şarkıcı ve oyuncu. Kariyerine dansöz olarak başlayan Can, daha sonra şarkıcılık yapmaya başladı ve günümüzde televizyon ve sinema oyunculuğu ile sunuculuk da yapmaktadır.

Samime Sanay, Türk sanat müziği sanatçısı, öğretmen. 33. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığının tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı unvanına 1998'de layık görülmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Murat Ertel</span> Türk müzisyen

Murat Ertel Türk müzisyen.

<span class="mw-page-title-main">Güler Duman</span> Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci, sunucu ve müzik hocası

Güler Duman, Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı, besteci, sunucu ve müzik öğretmeni. 1980'li yılların başından itibaren sık sık çıkardığı albümlerle Türk halk müziği'nin başarılı sanatçılarından biri oldu. Aslen Erzurum, Aşkale'lidir. İlkokul eğitimi döneminde Ruhi Su dostlar korosuna katıldı. Koroda bulunan sanatçının sesini keşfeden Mustafa Budan, Erden Kıral'ın yönettiği ve başrolünde Genco Erkal'ın yer aldığı Hakkâri'de Bir Mevsim filminde seslendirdiği uzun hava ile sanat dünyasında ismini duyurmuştur. İlk albümünü 1980 yılında 13 yaşında Dost Garip ile yapmıştır. Bu albüm 3 milyon 800 bin satış rakamına ulaşarak büyük bir satış yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Bedia Akartürk</span> Türk şarkıcı

Bedia Akartürk Türk halk müziği ses sanatçısıdır.

Turgay Coşkun, Türk halk müziği sanatçısı, kanun ustası. Geleneksel Türk halk müziği alanında kanun ve ses sanatçılığı yapan Turgay Coşkun, 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk halk müziği Korusunun açmış olduğu sınavı kazandı ve burada kanun sanatçısı olarak göreve başladı. Geleneksel Türk halk müziği bünyesinde kanun sanatçısı kariyerinde ilerledi. Bunun yanı sıra çeşitli gruplar ile birlikte caz, pop ve etnik müzik gibi birçok farklı müzik türünde de çalışmalar yaptı. Yurt içinde ve yurt dışında birçok konser ve festivallerde sahne alarak birçok konser verdi.

<i>Gül Yüzlü Sevdiğim</i>

Gül Yüzlü Sevdiğim, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 19 Nisan 1992 tarihinde çıkardığı onuncu stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları 1991 yılının Kasım ayında başlamıştır. Üç ay süren kayıtlar Şubat 1992 tarihinde tamamlanmıştır. Albümde Perişan Güzel, İbrahim Şahin, Ozan Emekçi, İzzet Altınmeşe, Erkan Ocaklı, Musa Eroğlu ve İzzet Altınmeşe gibi sanatçıların eserlerine yer verildi. Albümden iki gün önce Azerbaycan halk müziği olan "Kara Tellerin" adlı parçayı video klip olarak yayınladı. Bu klip Güler Duman'ın ilk video klibidir.

İhsan Öztürk, Türk halk müziği sanatçısı.

Kemal Faruk Altınkurt ya da bilinen adıyla Kemal Faruk, Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı.

<i>Gece İle Gündüz Arasında</i>

Gece İle Gündüz Arasında, Türk halk müziği sanatçısı Hasret Gültekin'in 8 Ağustos 1989 tarihinde çıkardığı ikinci albümüdür. Albüm, Saltuk Plak etiketiyle yayınlandı. 1987 yılında yayınladığı Mustafa Karaçeper'in yapımcılığında Gün Olaydı adlı ilk albümünü yayınladı ve iyi bir çıkış yakaladı. 1988 yılından itibaren çeşitli sanatçıların albümlerinde yönetmen olarak ve çeşitli enstrümanlar çalarak yer aldı. 1989 yılının başlarında Saltuk Plak ile anlaştı. Mart 1989 tarihinde ikinci albümünün kayıtlarına başladı. Prodüktörlüğünü Hasan Saltık'ın üstlendiği albümün yönetmenliğini ve aranjesini Oğuz Abadan yaptı. Aşık Fezai, Ahmet Çuhacı, Âşık Hüdâi, Hasan Hüseyin Demirel, Kadir Karakoç ve Hüseyin Haskaya gibi sanatçıların eserlerini yorumladığı albümde Kerem Güney'in bestelediği Nazım Hikmet şiiri olan "Dört Kurşun"'uda yorumladı.