İçeriğe atla

Eric Python IDE

eric
The logo of eric
Screenshot of eric4 running in KDE SC 4
eric4 running in KDE SC 4
Orijinal yazar(lar)Detlev Offenbach
Geliştirici(ler)Detlev Offenbach
İlk yayınlanma2002 (22 yıl önce) (2002)
Güncel sürüm24.9[1] Bunu Vikiveri'de düzenleyin / 31 Ağustos 2024 (45 gün önce) (31 Ağustos 2024)
Programlama diliPython
İşletim sistemiLinux, macOS, Microsoft Windows
PlatformPython, Qt, PyQt
Erişilebilirlikİngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Çekçe, İspanyolca, İtalyanca, Türkçe, Çince
TürIDE
LisansGPL version 3 ve sonrası
Resmî sitesieric-ide.python-projects.org
Kod deposu Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Eric, Python ile yazılmış tam özellikli Python, ruby editörü ve tümleşik geliştirme ortamıdır. Diğer platformlarda da çalışabilen Qt GUI araç takımı temellidir, çok esnek Scintilla editör kontrol ile tümleşiktir. Profesyonel proje yönetim araçlarında olduğu gibi Python'un profesyonel kodlayıcılara sunduğu birçok ileri özellikler ile birleşik günlük kullanım için uygundur.

Dış bağlantılar

  1. ^ Hata: Referans düzgün görüntülenemiyor. Bilgi için belgeleme sayfasına bakınız.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Eclipse (yazılım)</span>

Eclipse, açık kaynak kodlu ve özgür bir tümleşik geliştirme ortamıdır (IDE). Ana odak noktası Java ve Java ile ilişkili teknolojiler olsa da, esnek yapısı sayesinde C ve Python gibi farklı diller için de kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Uygulama yazılımı</span> kullanıcının yararına bir grup koordineli işlev, görev veya etkinlik gerçekleştirmek üzere tasarlanmış bilgisayar yazılımı

Bilgisayar uygulaması, bilgisayarların çeşitli işlerde kullanılmasını sağlayan, belirli bir bilgisayar mimarisi (i386, PowerPC, Motorola 680x0 vs.) için uygulama geliştirme dilleri (C/C++, Perl, Python, Java vs.) aracılığı ile hazırlanan yazılımdır.

<span class="mw-page-title-main">İnternet sitesi</span> tek bir web alanından sunulan ilgili web sayfaları kümesi

Web sitesi, Ortak bir alan adı ile tanımlanan ve en az bir web sunucusunda yayınlanan web sayfaları ve ilgili içeriklerden oluşan bir koleksiyondur. Web üzerindeki sayfalar; metin, görsel ve animasyon şeklinde ziyaretçisine bilgi aktaran veya hizmet sunan sayfaların tümünü kapsayan bir doküman topluluğudur. Ziyaretçiler bir web sitesine, HTTP veya HTTPS protokollerinde aşağıdaki bileşenlerden oluşan benzersiz bir adresi kullanarak erişirler:

<span class="mw-page-title-main">Monty Python</span>

Monty Python, bir Britanyalı komedi grubu.

<span class="mw-page-title-main">Vikitür</span>

Vikitür viki tabanlı bir Wikimedia Vakfı tarafından desteklenen çevrimiçi bir projedir. Amacı, tüm türler için kapsamlı bir ücretsiz içerik kataloğu oluşturmaktır; proje genel halka değil bilim adamlarına yöneliktir. Jimmy Wales editörlerin derecelerine faks göndermeleri gerekmediğini, ancak gönderimlerin teknik bir izleyici ile toplanması gerektiğini belirtti. Vikitür GNU Özgür Belgeleme Lisansı ve CC BY-SA 3.0 altında bulunabilir.

<span class="mw-page-title-main">Anjuta</span>

Anjuta, GNOME projesi için yazılmış bir C, C++ tümleşik geliştirme ortamıdır. GNU Genel Kamu Lisansı ile dağıtılır. Başta C ve C++ olmak üzere Java, JavaScript, Python ve Vala programlama dillerini desteklemektedir.

<span class="mw-page-title-main">KDE uygulamaları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

KDE Gear, KDE topluluğu tarafından geliştirilen uygulamalar ve destekleyici kitaplıklar seti olup ağırlıkla Linux tabanlı işletim sistemlerde kullanılır fakat çoğunlukla çok platformludur ve ortak bir yayın programı içerisinde yayınlanır.

<span class="mw-page-title-main">Kexi</span>

Kexi, tümleşik veri yönetimi uygulamasıdır. Calligra ofis yazılımları takımının bir bileşeni olan Kexi, farklı veritabanları arasında iletişim kurabilir.

<span class="mw-page-title-main">KDevelop</span>

KDevelop Linux ve diğer Unix benzeri işletim sistemleri için özgür bir tümleşik geliştirme ortamıdır (T.G.O). KDevelop bir derleyici içermez. Çalıştırılabilir kod üretebilmek için GCC veya istenirse başka bir derleyici kullanır. Şu anki 3.5 sürümü Ada, Bash, C, C++, Fortran, Java, Pascal, Perl, PHP, Python, Ruby ve SQL başta olmak üzere birçok programlama dilini destekler.

<span class="mw-page-title-main">Geany</span>

Geany, Scintilla ve GTK+ tabanlı bir tümleşik geliştirme ortamı ve hafif bir metin düzenleme yazılımı. Genel Kamu Lisansı ile lisanslanmış bir özgür yazılımdır. Pek çok işletim sisteminde çalışabilen Geany'nin desteklediği diller arasında C, D, Java, JavaScript, PHP, HTML, CSS, Python, Perl, Pascal gibi diller vardır.

Microsoft Visual Studio, Microsoft tarafından geliştirilen bir tümleşik geliştirme ortamıdır (IDE). Microsoft Windows, Windows Mobile, Windows CE, .NET Framework, .NET Compact Framework ve Microsoft Silverlight tarafından desteklenen tüm platformlar için yönetilen kod ile birlikte yerel kod ve Windows Forms uygulamaları, web siteleri, web uygulamaları ve web servisleri ile birlikte konsol ve grafiksel kullanıcı arayüzü uygulamaları geliştirmek için kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Entegre devre</span> genellikle silikondan yapılmış yarı iletken maddeler ile tasarlanmış metal bir levha üzerine yerleştirilen elektronik devreler grubu

Entegre devre, entegre, tümdevre, yonga, kırmık, çip, mikroçip ya da tümleşik devre; genellikle silisyumdan yapılmış yarı iletken maddeler ile tasarlanmış, metal bir levha üzerine yerleştirilen ve bir muhafaza ile kaplanan elektronik devreler grubudur. Entegreler, komponentleri ayrık olan elektronik devrelerden genellikle daha küçük boyutludur. Entegre devreler çok küçük bir alanda milyarlarca transistör ve elektronik devre elemanı içerecek kadar küçültülebilir. Bir devre içerisindeki her bir iletken sıranın genişliği teknolojinin elverdiği ölçüde küçültülebilir. Entegre devreler küçük boyutu, hafifliği ve kullanım kolaylığı ile günümüzün modern elektronik sektöründe çok önemli bir yer tutmaktadır.

Trophée Eric Bompard ISU Grand Prix serisi içinde düzenlenen büyükler düzeyindeki uluslararası buz pateni yarışması. Trophée Eric Bompard daha önce Trophée Lalique ismiyle düzenlenmiştir. Patenciler dört disiplinde kadınlar, erkekler, çiftler ve buz dansında yarışır.

<span class="mw-page-title-main">Mercurial</span>

Mercurial, yazılım geliştiricileri için platform bağımsız bir sürüm denetim aracıdır. Çoğunlukla Python kullanılarak yazılmıştır ancak C ile yazılan bazı yerleri de vardır. Önceleri sadece Linux için yazılmış olup daha sonra Windows ve Mac OSX sürümleri de çıkmıştır. Mercurial bir komut satırı programıdır ancak grafik arayüz eklentileri de vardır.

<span class="mw-page-title-main">Qt (çalışma alanı)</span>

Qt, birden çok platformu destekleyen bir grafiksel kullanıcı arayüzü geliştirme araç takımıdır. Genellikle GUI programları geliştirmek için kullanılsa da gelişmiş kütüphanesi GUI bileşenlerinin dışında birçok araç içermektedir. Qt, en çok KDE masaüstü ortamında, Opera ağ tarayıcısında ve Skype anlık mesajlaşma programlarında kullanılmasıyla bilinir.

C4 Engine. Terathon Software tarafından Microsoft Windows XP/Vista/7, Apple Mac OS X, Linux ve Sony PlayStation 3 platformları için üç boyutlu oyun, simülasyon ve interaktif uygulamalar üretmek üzere geliştirilmiş, tescilli bir oyun motorudur.

<span class="mw-page-title-main">Komodo Edit</span>

Komodo Edit dinamik programlama dilleri için ücretsiz metin editörü. ActiveState'in Komodo IDE yazılımına tamamlayıcı olarak 2007'de yayımlanan Komodo Edit, 4.3 sürümünden itibaren Open Komodo yazılımı üzerine geliştirilmeye başlanmıştır. Komodo Edit'in birçok özelliği gömülü bir Python yorumlayıcısından türetilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Vektör grafik editörü</span>

Vektör grafik editörü kullanıcıların bir bilgisayarda vektör grafikleri interaktif olarak oluşturup düzenlemesine ve bunları EPS, PDF, Windows Metafile, Ölçeklenebilir Vektör Grafikleri (SVG) veya VML gibi birçok popüler vektörel grafik formatından birine kaydetmesine olanak tanıyan bir bilgisayar programıdır.

Hack aracı, bir hacker'a hackerlık konusunda yardımcı olmak için tasarlanmış bir yardımcı programdır. Ayrıca, bir ağı veya bilgisayarı hackerlardan korumak için kullanılabilir.

Turbo C, programlamada kullanılan eski bir tür tümleşik geliştirme ortamıdır. Turbo C, 1980'lerin sonunda ve 1990'ların başında popüler hale geldi ve özellikle C dilinin öğrenilmesi ve uygulanması için birçok öğrenci ve profesyonel tarafından tercih edildi.