Voleybol, geleneksel altı kişilik salon oyunu ve daha yeni olan plaj voleybolu oyunu olmak üzere Yaz Olimpiyat Oyunları'nda iki disiplinde oynanan sporlardan biridir. Salon voleybolu, 1957 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen 53. oturumunda Olimpiyat programına eklendi ve ilk müsabakalar Tokyo'da düzenlenen 1964 Yaz Olimpiyatları'nda yapıldı. Sovyetler Birliği, Tokyo'daki erkekler altın madalyası da dahil olmak üzere, voleybolun da dahil olduğu ilk beş Olimpiyatta hem erkeklerde hem de kadınlarda madalya kazandı. Japonya kadın takımı, açılıştaki Olimpiyat voleybol yarışmasında altın madalya kazandı ve sonraki iki oyunda gümüş madalya kazandı. 1976 Montreal Olimpiyatları'nda Polonya erkek takımı, kadınların 1964 ve 1968'de bronz madalya kazanmasının ardından bu sporda ülkenin tek altın madalyasını kazandı. 1980 Moskova Olimpiyatları'nda ev sahibi takım her iki yarışmada da altın madalya kazandı. Bulgaristan takımı erkekler ve kadınlar turnuvasında sırasıyla bir gümüş ve bir bronz iki madalya kazandı. Amerika Birleşik Devletleri voleybolda ilk madalyasını erkeklerde altın, kadınlarda gümüş olmak üzere 1984 Los Angeles Olimpiyatları'nda kazandı. Çin Halk Cumhuriyeti, ilk kez bir Olimpiyat voleybol müsabakasına katılarak Los Angeles'taki kadınlar yarışmasında altın madalya kazandı. Amerika Birleşik Devletleri, Seul'de düzenlenen 1988 Yaz Olimpiyatları'nda erkeklerde altın madalyasını başarıyla korudu ve Peru, voleyboldaki tek madalyasını kadınlar yarışmasında gümüş madalyayı kazanarak aldı. Sovyetler Birliği, son olimpiyatlarında erkeklerde gümüş, kadınlarda ise altın madalya kazandı. Sovyetler Birliği'nin 1991'de dağılmasının ardından, bağımsızlığını yeni kazanan 15 ülkeden 12'si Barselona'da Birleşik Takım olarak birlikte yarıştı. Kadınlar yarışmasında Birleşik Takım gümüş madalyayı kazanırken, Küba üst üste üç altın madalyasından ilkini kazandı. Erkekler müsabakasında Brezilya sporda ilk altın madalyasını, Hollanda ise ilk genel madalyasını kazandı.
Hans Sahlin, İsveçli kızakçı. 1968 Kış Olimpiyatları'nda erkekler tek kategorisinde yarıştı.
Muharrem Candaş Türk güreşçi. 1948 Yaz Olimpiyatları'nda erkekler serbest stil hafif ağır sıklette yarışmıştır.
Meksika, Norveç'in Lillehammer şehrinde düzenlenen 1994 Kış Olimpiyatları'na, alp disiplininde bir sporcuyla katıldı. İlk kez 1928 Kış Olimpiyatları'nda temsil edilen ülke, Kış Olimpiyatları tarihindeki beşinci katılımını gerçekleştirdi. Meksika'nın gönderdiği heyet, alp disiplini sporunda yarışan Hubertus von Hohenlohe'den oluşuyordu. Erkekler iniş kategorisinde yarışan Hubertus von Hohenlohe, 1:53.37'lik derecesiyle yarışmayı 48. sırada tamamladı.
Kıbrıs Cumhuriyeti, 8-24 Şubat 2002 tarihleri arasında Salt Lake City'de gerçekleştirilen 2002 Kış Olimpiyatları'nda yarışması için bir delegasyon gönderdi. Bu,1980 Kış Olimpiyatları'nda ilk kez katılan ülkenin art arda yedinci kez katılımıydı. Delegasyon sadece alp disiplincisi olan Theodoros Hristodoulou'dan oluştu. Büyük slalomda 54. oldu ve slalomu bitiremedi.
Dursun Bozkurt, Türk eski alp disiplini kayakçısı. 1948 Kış Olimpiyatları'nda üç etkinlikte yarıştı.
Chang Hee-sook, Güney Koreli eski voleybolcu. 1976 Yaz Olimpiyatları'nda Güney Kore takımıyla birlikte bronz madalya kazandı.
Lee Soon-bok, Güney Koreli eski voleybolcu. 1976 Yaz Olimpiyatları'nda Güney Kore takımıyla birlikte bronz madalya kazandı.
Lee Soon-ok, Güney Koreli eski voleybolcu. 1976 Yaz Olimpiyatları'nda Güney Kore takımıyla birlikte bronz madalya kazandı.
Fahrettin Akbaş, Türk güreşçi. 1952 Yaz Olimpiyatları'nda erkekler grekoromen sinek sıklette yarıştı.
Zeki Elyıldırım, Türk eski alp disiplini kayakçısı. 1968 Kış Olimpiyatları'nda erkekler büyük slalomda yarıştı.
Zeki Şamiloğlu, Türk eski alp disiplini kayakçısı. 1956, 1960 ve 1964 Kış Olimpiyatları'nda yarıştı.
Yaşar Ören, Türk eski kayaklı koşucu. 1968 Kış Olimpiyatları'nda erkekler 15 kilometre yarışında yarıştı.
Ülker Pamir, Türk eski alp disiplini kayakçısı. 1936 Kış Olimpiyatları'nda erkekler kombine yarıştı. İnişten sonra 58. sırada yer aldı, sınıflandırılmış dağcılar arasında sadece iki vatandaşın Karman ve Erceş'in önünde yer aldı.
Reşat Erceş, Türk eski alp disiplini kayakçısı. 1936 Kış Olimpiyatları'nda erkekler kombine yarıştı. 4 x 10 kilometre bayrak yarışına da katıldı ancak Türk bayrak takımı yarışı tamamlayamadı. Oyunlardaki en genç Türk sporcusuydu.
Şeref Çınar, Türk eski kayaklı koşucu. 1968 ve 1976 Kış Olimpiyatları'nda yarıştı.
Avni Akgün Türk sporcu. 1952 Yaz Olimpiyatları'nda erkekler uzun atlama dalında yarıştı.
Erdinç Aslan, Türk halterci. 1992 Yaz Olimpiyatları ve 1996 Yaz Olimpiyatları'nda yarıştı.
Ahmet Tren, 1972 Yaz Olimpiyatları'nda yarışan eski Türk güreşçi.
Bektaş Demirel, Türk judocu. 1996 Yaz Olimpiyatları ve 2004 Yaz Olimpiyatları'nda yarıştı.